Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Keçi Peyniri Nasıl Yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10698" data-attributes="member: 376"><p>MALZEMELER</p><p>Keçi Sütü (en az 5 kg)</p><p>Maya (1 çay kaşığı)</p><p>Süzek (Peynir suyunu süzdürmek için temiz tülbent)</p><p>Tencere:Çelik veya cam</p><p>Tuz: 1 litre su için 140-200 gram tuz.</p><p>YAPILIŞI</p><p>Çiğ keçi sütü</p><p> </p><p>Sütün süzülmesi</p><p> </p><p>Sütün 75-80 dereceye kadar karıştırarak 25-30 dakika ısıtın (Sütte bulunan zarararlı mikroorganizmları öldürmek için)</p><p> </p><p>Sonra ocak kapatılır. 30-35 dereceye kadar süt soğutulur.</p><p> </p><p>Mayalama: yaklaşık bir çay kaşığı peynir mayası bir fincan içine konur. Daha sonra fincana süt ilave edilerek seyrelltilir. Seyreltilen maya süte ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bir havlu ile tencere sarılır. Yaklaşık 3-3.5 saat mayalanmaya bıraklır.</p><p> </p><p>Pıhtının alınması: Mayalama sonra oluşan pıhtı tencerede 4-8 parçaya kesilir. Bu pıhtılar tülbent içine alınır.</p><p> </p><p>Pıhtının süzdürülmesi: Pıhtı içinde bulunan peynir suyu pıhtıdan hızlı bir şekilde süzdürülür. iyi bir süzdürme için üzerine ağırlık konulabilir.</p><p> </p><p>Peynirin Tuzlanmsı: Süzdürülen peynir 8-10 cm ebatında kesilir.(Büyüklük isteğe bağlı). Kesilen peynirler yaklaşık %14-20′lik tuzlu suda en az 5 saat bekletilir.Tuz oranı düştükçe peynirin sertliği azalır.</p><p> </p><p>Peynir suyundan lor yapımı: Elde edilen peynir suyu yüksek ateşte karıştırılarak ısıtılır. Bir süre sora biriken lor kevgirle alınır.</p><p> </p><p>Kalan Peynir altı suyu dökülmez….</p><p> </p><p>Hamur işlerinde kullanımı mümkündür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10698, member: 376"] MALZEMELER Keçi Sütü (en az 5 kg) Maya (1 çay kaşığı) Süzek (Peynir suyunu süzdürmek için temiz tülbent) Tencere:Çelik veya cam Tuz: 1 litre su için 140-200 gram tuz. YAPILIŞI Çiğ keçi sütü Sütün süzülmesi Sütün 75-80 dereceye kadar karıştırarak 25-30 dakika ısıtın (Sütte bulunan zarararlı mikroorganizmları öldürmek için) Sonra ocak kapatılır. 30-35 dereceye kadar süt soğutulur. Mayalama: yaklaşık bir çay kaşığı peynir mayası bir fincan içine konur. Daha sonra fincana süt ilave edilerek seyrelltilir. Seyreltilen maya süte ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bir havlu ile tencere sarılır. Yaklaşık 3-3.5 saat mayalanmaya bıraklır. Pıhtının alınması: Mayalama sonra oluşan pıhtı tencerede 4-8 parçaya kesilir. Bu pıhtılar tülbent içine alınır. Pıhtının süzdürülmesi: Pıhtı içinde bulunan peynir suyu pıhtıdan hızlı bir şekilde süzdürülür. iyi bir süzdürme için üzerine ağırlık konulabilir. Peynirin Tuzlanmsı: Süzdürülen peynir 8-10 cm ebatında kesilir.(Büyüklük isteğe bağlı). Kesilen peynirler yaklaşık %14-20′lik tuzlu suda en az 5 saat bekletilir.Tuz oranı düştükçe peynirin sertliği azalır. Peynir suyundan lor yapımı: Elde edilen peynir suyu yüksek ateşte karıştırılarak ısıtılır. Bir süre sora biriken lor kevgirle alınır. Kalan Peynir altı suyu dökülmez…. Hamur işlerinde kullanımı mümkündür. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Keçi Peyniri Nasıl Yapılır
Üst
Alt