- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
kayserinin içli ketesi,kete tarifi,kayseri ketesinin yapılışı,kayserinin yöresel ketesi,kayserinin içli açma ketesinin yapılışı.
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr. margarin tereyağ veya sıvı yağ
2 su bardağı un
tuzu iri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur.
tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur.
yağlamak için.
250 gr. margarin tereyağ veya biraz sıvı yağ
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz
YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz
üzerine1 yumurta
sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz.
diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor
geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor.ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz.buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz
dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz.
VEEE PİŞMİŞ HALİİ......
Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr. margarin tereyağ veya sıvı yağ
2 su bardağı un
tuzu iri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur.
tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur.
yağlamak için.
250 gr. margarin tereyağ veya biraz sıvı yağ
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz
YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz
üzerine1 yumurta

sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz.

diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor

geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor.ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz.buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz



dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz.



VEEE PİŞMİŞ HALİİ......


Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin