Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Kavrulmuş Kıymalı Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10386" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">yarım kg küçük biber dolması</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">150-200 gr kıyma</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 domates</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">biber sayısı kadar kaşık,pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">salça veya kırmızı biber</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Soğan küp doğranır, yağda kavrulur. Kıyma da eklenip ezilerak, kavrulmaya devam edilir. Yıkanmış pirinçte eklenir, bir kaç kere çevrildikten sonra, kabukları soyulmuş, küp doğranmış domateste eklenir. Karabiber tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 bardak su eklenip,pirinçler az pişecek kadar beklenip, ateşten alınır. İç harç ılınınca, temizlenmiş biberlerin içine doldurulur, tepsiye yan yatmış vaziyette sıralanır.tepsinin içine 1 bardak su koyularak, kapağı kapatılarak pişirilir. Önceden ısıtılan fırına koyulup,üzeri kızarana kadar beklenir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Sıvı yağ ve margarini karıştırarak kullanın, ayrıca yağ normalden biraz daha fazla olursa daha lezzetli oluyor. Bu iç malzemesini kırmızı bibere doldurarakta deneyin.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10386, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]yarım kg küçük biber dolması 150-200 gr kıyma 2 soğan 2 domates biber sayısı kadar kaşık,pirinç karabiber salça veya kırmızı biber Soğan küp doğranır, yağda kavrulur. Kıyma da eklenip ezilerak, kavrulmaya devam edilir. Yıkanmış pirinçte eklenir, bir kaç kere çevrildikten sonra, kabukları soyulmuş, küp doğranmış domateste eklenir. Karabiber tuz 1 bardak su eklenip,pirinçler az pişecek kadar beklenip, ateşten alınır. İç harç ılınınca, temizlenmiş biberlerin içine doldurulur, tepsiye yan yatmış vaziyette sıralanır.tepsinin içine 1 bardak su koyularak, kapağı kapatılarak pişirilir. Önceden ısıtılan fırına koyulup,üzeri kızarana kadar beklenir. Sıvı yağ ve margarini karıştırarak kullanın, ayrıca yağ normalden biraz daha fazla olursa daha lezzetli oluyor. Bu iç malzemesini kırmızı bibere doldurarakta deneyin.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Kavrulmuş Kıymalı Biber Dolması
Üst
Alt