Katmer Tatlısı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

5trscw.jpg

Katmer malzemeleri

12 baklava yufkası

60 gr tereyağı

8 yemek kaşığı toz şeker

8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

3 yemek kaşığı kaymak

Katmer hazırlanışı

Katmer: Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin.
Tereyağını eritin.
Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak
üst üste dizin ve tekrar yağ sürün.
Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin.
Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın.
Katlanan kısımların üzerine yağ sürün.
Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin.
Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.
Katmer artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst Alt