Kars Ketesi

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Kars Ketesi
Kars Ketesi

.
136675763_3f30e605c0_o.jpg


Bunu Karslı bir arkadaşta senelerce yemiş öğrenmemişiz. Yani benim o vakitler öğrenmeme imkan da yoktu ama annemde öğrenmemiş. Sonra zaman geçti araya mesafeler girdi. Uzun senelerdir görüşemiyoruz. Bir akrabasından tarif almıştı annem. Babama sorarsak hiç kimsenin ki o zaman yediğine benzemiyor. Ama yine de Türkan teyze hatırasına yapıyoruz biz bunu ve umarım mutludur Türkan teyze.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • gr. pakmaya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • 250 gr. tereyağ(yufkaları yağlamak için)
  • 200 gr. sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)
  • 2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Hazırlanışı:
  1. 137064405_9d0e3e9d40_o.jpg
  2. Ilık sütte maya eritilir. Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir.



    .
    136492180_faf5eb772d_o.jpg
  3. On dakika yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir.
  4. Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanır.(bu malzemeyle yaptığım hamurdan 9 yufka, 8 kete oldu. Çünkü birini fırında unuttum, yaktım)



    .
    136673047_388b9d3954_o.jpg
  5. Unlanarak tek tek açılır. Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır.



    136673327_27e4b21183_o.jpg
  6. Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır. Kenarlarından esnetililerek , büyütülür.


    .
    136673621_e29b914e5a_o.jpg
  7. El genişliğinde şeritlere bölünür. İlk parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır. Katlanan parçanın yağ akan tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde katlayarak bir yufka bitirilir.


    [/COLOR]
    136492044_4b67829ce9_o.jpg
    [/I]
  8. Tepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır. Yumurta sarılarını
    çırpıp üstüne sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


.
136678143_9957d54db1_o.jpg
 
Üst Alt