Karpuzu aç karına çekirdekleriyle yiyin.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
karpuz.jpg


Karpuzu aç karına çekirdekleriyle yiyin


Sıcak yaz günlerinde herkesin severek tükettiği karpuzun birçok faydası bulunuyor.

Uzmanlar karpuzun faydasından maksimum derecede yararlanmak için karpuzun aç karınla çekirdekleriyle birlikte tüketilmesini tavsiye ediyor.
Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, karpuzun birçok faydası olduğunu belirterek, maksimum fayda sağlamak için karpuzun aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesini önerdi. Bostancı, karpuzun kan basıncı ve böbrek fonksiyonlarını düzenlediği, ayrıca kanserden koruduğunu söyledi.​

Karpuzun çekirdekleriyle birlikte tüketilmesini tavsiye eden Bostancı, karpuz çekirdeğinde kan basıncısı ve börek fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olan 'cucurbocitrin' adlı madde bulunduğunu belirtti. Bostancı "Çekirdekler ağızda parçalanırsa faydası daha çok görülüyor. Karpuz çekirdeği kalbe de faydalıdır. Ayrıca içerdiği Likopen maddi kalbi enfarktüsten koruyor." dedi.​

Karpuzun lif yönünden çok zengin olduğunu ve bağırsak hareketlerinin düzenleyici ve kanserden koruyucu özelliği bulunduğunu vurgulayan Bostancı, karpuzun yağ ve kolesterol içermediğine dikkat çekti. Bu sebeple karpuzun sık sık tüketilmesini öneren Bostancı şu bilgileri verdi: "Karpuzun çok sık tüketilmesinde hiçbir sakınca yok, aksine faydası vardır. Karpuzun büyük bir kısmının su olması sebebiyle yaz aylarında su kaybını önler. Bu özelliği ile böbrekleri çalıştırır, idrarı düzenler. B ve C vitaminini yoğun olarak içermesi sebebiyle karpuz bir zindelik ve enerji deposudur. Ayrıca kilo vermeyi de kolaylaştırır. Lif yönünden zenin olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenler kanserden korur."​

AÇ KARNINA TÜKETıN

Karpuzu açken tüketilmesinin önemli olduğunun altını çizen Bostancı, aç karnına tüketilen karpuzun maksimim fayda sağlayacağının altını çizdi. Bostancı, "Karpuz yemeklerden sonra değil yemekten önce ya da yemekten epey bir süre sonra tüketilmelidir. Yemekten hemen sonra tüketilirse sindirim zorluğu oluşur. Ancak aç karnına tüketildiğinde maksimum fayda sağlar." diye konuştu.​
 

suskun

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Mart 2011
Mesajlar
199
Tepkime puanı
3
Allah razı olsun karpuzun kabuğunu bilem yerimsırıtık.:,
 

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
1,199
Tepkime puanı
16
çok severim zaten.hele de soğuk olursa :)
bilgiler için teşekkürler...
 
Üst Alt