Karides çiçeği

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
karides çiçeğinin bakımı, yetiştirilmesi, toprak saksı değişimi budanması karides çiçeğinin bakımı nasıl yapılır karides çiçeği bakımı üretimi hastalıkları sulanması karidescicegi cicek ekim zamani

KARİDES ÇİÇEĞİ

Onnenk%E4py.jpg



Genel Özellikleri: Anavatanı Meksika’dır. İç mekan süs bitkisi olarak yetiştirilir. Örtü yaprakları pas kırmızısı, pembe veya kırmızı-kahverengi, bir karides görünümündedir. Brakteler içindeki gerçek çiçekleri beyaz renkli ve gösterişsizdir. Tabiatta yaklaşık 60 türü bulunan Beloperone cinsinin başka süs bitkileri yetiştiriciliğinde önemli olan türleri B.atropurpurea, B.oblangata ve B.violacea’dır.
İklim İstekleri: 13-21C’ler arası en iyi gelişmeyi gösterir. Kış aylarında sıcaklık 7C’nin altına düşmemelidir. %60-70’lik optimum nem miktarı gereklidir. Aydınlık güneşli; ancak yakıcı güneş ışığını doğrudan almayan yerlerde bulundurulmalıdır. Aksi taktirde yapraklarda yanıklar meydana gelir ve bitki zarar görür.
potatura.jpg
talea_apicale1.jpg

talea_apicale4b.jpg
talea_apicale5.jpg

Üretimi: John Innes saksı kompostu No.2 veya 3 ‘te iyi gelişir. Üretimi çelikle yapılır. Çelikler çiçekte olmayan yarı olgun sürgünlerin uçlarından 5-75 cm uzunluğunda olmak üzere Mart-Nisan aylarında hazırlanır. Alınan çelikler hacim olarak eşit miktarlarda turba ve kum karışımına dikilir. Ortam sıcaklığı 18C dolayında tutulursa, çelikler 2-3 hafta içerisinde köklenir.


karidescicegi.jpg


Gübreleme: Her 2-3 yılda bir Mart ayında saksı değiştirme yapılır. Mayıs-Eylül ayları arası haftada bir kez g/1 kompoze gübre verilir.
Sulama: Mart-Kasım aylarında bitkiye bol su püskürtülmesi gerekir. Kışın bitkilerin kurumasını önlemek için saksı toprağı hafif nemli tutulması gerekir.
BudamaToplu görünüşü muhafaza etmek için erken ilkbaharda hafif bir budama yapılır. Eğer çelik gereksinimi varsa tüm sürgünler yarılarından kesilmelidir.
Hastalık ve Zararlıları: Önemli zararları Kırmızı Örümcek,Yaprak Bitleri,Beyaz sinek ve Unlu bitler’dir. Kırmızı Örümcekler, Akar adı ile tanınırlar. Çıplak gözle zor fark edilirler. Vücutları oval yumuşak ve yapılı, üzerlerinde seyrek uzun kıllar bulunur.
Akarlar, bitkilerin yapraklarının özellikle alt kısmını sokup bitki öz suyunu emerler.
Ayrıca emme sırasında salgıladıkları zehirli maddelerden dolayı yapraklarda beyaz,
sarı ve kahverengimsi lekeler oluşur. Bitkinin yapraklarının tümünü kurutabilir.

 
Üst Alt