Karbonatın faydaları – Karbonat zayıflatır mı?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Karbonatın faydaları – Karbonat zayıflatır mı?

Karbonat zayıflatır mı?

Karbonatın cilde faydaları – Karbonatın terlemeye faydaları – Karbonatın saçlara faydaları – Karbonatın mideye faydaları
Evet zayıflamak, formda olmak ve devamında güzel bir vucuda sahip olmak için, beslenmemize ve yaşam biçimimize dikkat etmemiz gerekiyor. Zayıflamak konusu bir çok kişinin ilgisini çeken bir konu. O nedenle zaman zaman kendine uzman diyen bir çok kişi medyada boy gösterip insanlara çeşitli diyet formülleri vermekte ve bu sırada kendi reklamlarını yapmakta. İşin ilginç yanı bu “uzman” ların hepsinin ayrı bir formülü var. Neyse uzatmayalım bu formüllerden bir tanesi de karbonatla zayıflamak. Ne kadar doğrudur bilinmez ancak, bu sayfada karbonatla zayıflamak hakkında, uygulanması tavsiye edilen formülleri bulabilirsiniz. Kişisel olarak aman dikkat edin! Temkinli olun diyoruz. Piyango bileti gibi dağıtılan diyet tariflerini iyice emin olmadan uygulamayın! Her uygulama, her bünye için uygun olmayabilir.

Fakat bütün diyet formüllerinden farklı olarak karbonat ülkemizde geleneksel bir kullanım alanına sahip, çoğunlukla hazımsızlık, vücuttaki fazla asit birikimini atmak, mide fesadına doğal çözüm sunmak gibi genel faydalarının yanında karbonatlı su aynı zamanda zayıflama amacıyla da kullanılıyor.

İşte size karbonatla zayıfalamanın tarifi!

1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar.

Başka bir tarif daha!
Tarife göre günde ortalama 4 litre karbonatlı su içmek gerekiyor.. 1 litre suya 2-3 çay kaşığı karbonat eklemeniz yeterlidir.
Karbonat içtiğimiz suyun pH değerini artırır. Tükettiğimiz gıdalardan geçen asitleri ve atık maddeleri pH değeri yükseltilmiş su içerek vücudumuzdan atabiliriz. Normal suyun pH değeri içine karbonat eklenerek yükseltilebilir.
Bu bilgiyi kilo kontrolü ve zayıflama içinde kullanabiliriz çünkü vücudumuzdaki yağları toksinleri karbonatlı su ile atabiliriz. Karbonatlı suyun hazımsızlık için de kullanıldığını herkes bilir. Karbonatlı Su Yediklerimizi daha rahat sindirmemize de yardımcı olur.

Karbonatlı su içerek zayıflamak hakkında bir tarif daha!
Günde toplam 3 Litre karbonatlı su içilecek. Her 1.5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat eritilecek yani 3 litre suya 2 tatlı kaşığı karbonat eritilecek ve içilecek. Yemeklerde su tüketimi yapılmayacak. Yemeklerden yarın saat önce bırakılıp ve yemeklerden bir saat sonra devam edilecek. Sabah uyanınca ilk iş 2 büyük bardak içilecek
-Karbonat doğal bir peeling malzemesidir. Sulandırılmış karbonat ile yüzünüze hafifçe masaj yapın. Masaj yaparken fazla bastırmamaya dikkat edin. Aşırı kuru ciltlerde iyi durulamaya özellikle dikkat edin.

Karbonatın başka faydalarıda var!
-Karbonat doğal bir deodoranttır. Koltukaltına sürülen karbonat terlemeye ve kötü kokulara engel olur. Aşırı terleme sorunu olan insanlara banyo sonunda sirke ve karbonatı macun gibi yapıp kol altlarına masaj yapmaları, hatta yumuşak bir fırça ile fırçalamaları öneriliyor. Bu yöntemle ertesi gün deodorant kullanmaya bile gerek olmadığı gibi, kol altları ipek gibi oluyormuş. Gün içinde karbonat kullanacaksanız dikkat, bazı kıyafetlerin kol altında renk bozulmasına sebep olabilir.
-Dişinizi fırçaladıktan sonra bir miktar karbonat ile tekrar fırçalayın. Karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da giderir.
-Karbonat kuruyan, çatlayan veya yorgun ayaklara çok iyi gelir. Sıcak suya karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde 20 dakika bekletin, çıkarttığınızda pamuk gibi olurlar.
-Kepek sorununuzu gidermek için şampuanla yıkadığınız saçınıza karbonatla masaj yapıp durulayın. Ardından da son durulama suyuna 1 kaşık elma sirkesi ekleyin ki saçınız pırıl pırıl olsun.
-Bir miktar suya koyacağınız karbonat ile kirli, yağlı yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Yüzeyin boya verip vermeyeceğine dikkat edin, dönüşü olmayabilir.
-Yapışkanlı etiketleri çıkarttıktan sonra yüzeyde kalan ve bir türlü çıkmayan yapışkan izlerini, biraz suyla macun kıvamına getireceğiniz karbonatla ovarak çıkartabilirsiniz.
-Buzdolabına, vestiyere, ayakkabılığa koyacağınız bir miktar karbonat bütün kötü kokuyu emer.

-Sulandırılmış karbonat güneş yanığının acısını hafifletir. Çok hafif yanıkların da acısını dindirmek için kullanabilirsiniz.
-Vaktiniz kısıtlı, dışarı çıkmanız gerekiyor ve saçlarınız yeterince temiz değil. O zaman saçlarınızın dibine bir miktar karbonat dökün, bütün yağı emip saçınızı hızla temizleyecektir.

-Midenizi rahatsız eden yemeklere katacağınız 1 çay kaşığı karbonat midenizi rahatlatacaktır.

Sodyum bikarbonat, ya da halk arasında bilinen adı ile “karbonat” hamur işlerinin temel malzemelerinden biridir. Karbonatın mutfak dışında da çok işe yarayan bir madde ve özellikle doğal ürünleri tercih edenlerin vazgeçilmezi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak bu yöntemleri kullanılırken, karbonatın etkili bir kimyasal madde olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Fiziksel kullanımlarda (özellikle ciddi bir tıbbi sorununuz varsa) mutlaka doktora danışmalısınız.

İşte karbonatın bilinmeyen bir çok faydası daha
* Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar. Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1–2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.

* Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı çıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın. Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınız meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın.

* Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslayın. 1–2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir.

* Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonat ile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz.

* Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.

* Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.

* Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.

* Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını engellemiş olursunuz.

* Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun. Rengi açılacaktır.

* Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.

* Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.

* Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken daha rahat nefes alacaksınız.

* Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasal temizleyiciler, cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.

* Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.

Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz; hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes alan bir ev açısından önemlidir.
 
Üst Alt