Kapanmak istiyorum kapanamıyorum

K

kezban

Kayıtsız
Misafir
Selamünaleyküm iyi akşamlar, kapanmak istiyorum kapanamıyorum benim içimde hep bu. Ben bundan iki sene önce ne güzel kapalıydım ve namazımı da hiç kacırmazdım ve hergün kuranımı da okurdum, içimde cok güçlü iman aşkı vardı ama bir gün güvenlik kursuna yazıldım ve nazmazı da bıraktım, açıldım bir daha da eskisi gibi kapanamıyorum, hiç içimden gelmiyor kapanmak. Hep bir bahanelerin ardına sıgınıyorum, biliyorum yaptıgım cok günah bununda farkındayım, sizden ricam bana yardımcı olmanız. Ne yapmam gerekiyor eskisi gibi olmam için, inanın cok vicdan azabı cekiyorum. Keşke hiç acılmasaydım, ne olur bana yardımcı olun, bana dua edin tekrar içim iman aşkıyla dolsun, Alahım beni affetsin. Saygılarımla allaha emanet olun, sizlerden Allah razı olsun böyle bi site actıgınız için cook teşekkür ediyorum şimdiden, beni dinlediginiz için, bana vakit ayırdıgınız için.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz Ab-i Hayat kardesim..
Siz ozunuzde halen imanli, vicdanli cok da guzel bir insansiniz ..
Nasil mi anladim?
"iki sene önce ne güzel kapalıydım ve nazmazımıda hiç kacırmazdım ve hergün kuranımıda okurdum içimce cok güçlü iman aşkı vardı "

Bunlari yasamis, tadmis, hissetmis bir insan anca bir muddet, bir an icin gaflet uykusuna dalmis olabilir...
Peki kardesim simdi acildiniz.. aciksiniz eski huzurunuz, gucunuz kuvvetiniz, insanliginiz kaldi mi diye sorsam..?
Siz kendinizin su hallinden mutlu ve huzurlu olsaydiniz vicdan azabi cekmezdiniz..

İnsan kendi özü ile yüzleşmekten Vicdan aynasına bakip ;ve hakikatları seyri sülük etmekten hep cekinmistir...
cekindik cekinmesine de bu sefer de Özünden uzak olan insan da bir boşluk ve hiçlik duygusu içine düşüp bunalıma giriyor.
buhran geciren her insana yapilan ilk mudahale kendi Vicdan aynasindan Özünü arayip onun ile yuzlesmesi istenir...

insanin vicdani en buyuk hakim ve fetva imis.. cunku asli.. taa ozumden..ruhuma Can Veren Rabbimden esinti geliyormus..
Aslında herşey içimizde yaşanırmis..Fakat biz herşey bizim dışımızday-mış gibi yaşarız....

vicdan azabi mahkumlarini hic duydunuz mu?
bir an bile huzurlu olamazlar..cunku Ruh onlari iclerinin icine haps etmistir....
Peki hic merak ettiniz mi?
kötü bir şey yaptıktan sonra veya ibadetlerimizi yapmadigimizda çektiğimiz vicdan azabı nedir?
Neden vicdan azabı çekeriz?
Bu azabı bize ne çektirir?
Namaz kilmadigimizi kimse bilmiyor ki zaten..

Oyle degil iste insanin kendisi ile barisik yasayabilmesi icin Ruhunun asl olan Kamil insan ve kul olmasi gerekli...
insan ruhu yucelik ebedilik kerim olarak yaratilmis iken.. Ruhumuzun aşağılara inisi sirasinda hissedigimiz ACI vicdan azabi ve huzursuzluktur..
Kardesim basiniz acik olup bu huzursuzlugumu yasamak istersiniz yoksa Allah-in emirlerini her halukarde yapip belki cevreniz sizi elestirebilir ama hic degil ise Kendi icinizde, ailenizde Mutlu ve Huzurlu olursunuz...

Kardesim asagidaki konuyu okursaniz ins.. size yardimci olabilir..
Hidayet Allah'dan dir..Allah cc.size hidayet versin bu da bir muhacirin bir Ensar kardesine duasidir...
?⤵?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hope

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Peygamberimizin (sav)sıkça tavsiye ve devam ettiği bir dua var : "Allahümme sebbit kalbiy ala diynike : "Allahım kalbimi dinin üzere sabit kıl"...
Kalp an ve an dış etkilere maruz kalır ve deyim yerindeyse iman kalpte kah artar kah azalır.
Zaten bu yüzden en alimler bile son nefeste imansız gitmekten korkmuşlardır...
Bu duaya gücünüz yettiğince devam edin,mümin kullarla beraber olmaya çalışan,çevrenizdeki insanlar yaramazsa uzak durmaya çalışın...
Allah cc. kabul etmeyeceği duayı ettirmez de zaten...Buraya konu açtığınıza göre bu konu zaten kalbinizde sıkıntı,eğer imanınız çok zayıf olsaydı sıkıntı da duymazdınız...
Bu konuyu hacda da bir hanımla konuşmuştum benzer durumda olan çok insan var.Siz dua edin edin ve Allahtan yardım isteyin..
İnşallah kapnmanında ötesinde iman kapıları açar Rabbim size ve tüm isteyenlere...S.a...

berennisa

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ne güzel örtülüymüşsünüz önceden keşke bende bir kere örtünebilsem. Güzel kardeşim size tavsiyem hayatınıza başka kişiler tarafından müdahale edilmiyorsa eğer lütfen tekrar örtünmeyi, yüce rabbimizin biz bayanlara emir ettiği bu güzel, anlamlı görevi yerine getirin. Şu an evli ve 3 çocuk annesiyim evliliğimi devam ettirmek adına ne yazık ki örtünemiyorum. Her ne kadar diğer ibadetlerimi yapmaya çalışsamda müslüman bir hanım gibi görünememek beni derinden yaralıyor. Tüm bayan kardeşlerime diyorum ki lütfen hepimiz dinimize yakışan şekilde giyinip örtünelim ve bizi kabul eden bu şekilde etsin.Evlenmek isteyen bu şekilde evlensin. Sonra bunun pişmanlığını yaşamak gerçekten çok kötü.Bizler evlilik yaparken toz pembe hayallere kapılıp maalesef dinimizi düşünecek zaman bulamıyoruz. Dinimize göre seçemiyoruz eşimizi fakat son pişmanlıkta fayda etmiyor. Lütfen iş işten geçmeden yaşamak istediğimiz şekilde yaşayalım.Yüce Allah'ım hidayet versin hepimize doğru yolda ilerlememizi nasip etsin inşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayatta degerli olan hersey bir örtü altindadir ve Kadinlarimiz En Degerlilerimizdir ..Bunu yazan Kuzey amerikada firawn ulkesinde katolik Cocuk koruma servisinde calisan bir tesseturlu olan Muhacir kardesinizdir..
Lutfen Allah RIZASI icin Allah cc in örtünun emrini yerine getirin...

Kendimi örtüye hazırlama zamanım bir hayli devam etmisti...
Etrafımdakilerden hep aynı sözleri duymak bu zamanın geldiğine işaret ediyordu. ‘Sadece başında örtün eksik, yüreğin çoktan tesettüre hazır zaten.
Hazırdım da,sanki zamanıni bekliyordum...
Günler geçiyor…Bu Hastahaneden kurtulursam!! sart kosuyor örtünecegim
Sana Rabbim sana layik bir kul olacagim!!diyordum..Aslında belki kimine göre bu niyaz pazarlık ama bence belki de Nefsimin bahaneleri idi...

Olacagim Son ameliyat kaygısı bir yandan bir de vesvese yüreğimi kaplıyor.
O gece ic dunyama kapatıyorum kendimi. Kısa süreli bir itikaf benimkisi.
Yattigim yerde Namaz kılıyorum, dua ediyorum...Allahim bana hidayet ver diye...
ve Ameliyattim basarili gecip hastahane cikisinda örtünuyorum Hamd olsun...
rah. annem beni ilk kez örtülu gordugu ANI hatirliyorum...
Hala Annemin gözleri aklımın bir köşesinde durur. Hem bir gurur hem de duygu yüklü bulut gibi masmavi gözleri...
Ellerini öpüyorum.O da Benim Alnımdan ve yanaklarimdan öpüyor...
Rabbim herkese nasip etsin bu anı. Sanki yıllardan beri beklediğim o ayetin huzuru sarıyor. Allah’ın emrini yapabilme duygusu ve sorumluluğu bambaşka bir hisle içime doluyor. Nur ve Ahzap sureleri ve örtünün geçtiği ayetler aklımın bir ucunda…
Örtünmek güzeldir kardeşlerim...insan kendini daha bir emniyette, gizli bir Hazine gibi degerli hissediyor...
Mutluyum beni şereflendiren örtümden...örtümden dolayi musliman olan kisiligimden... Rabbim herkese nasip etmesi dileği ile Selamet ile Hayra kalin..

Hayber38

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam kardesim malesef degerlerimiz yerdegistiriyor yani fani isler baki ahiret hayatinin onune geciyor bu dunya fani hersey yalan asil hayat Allah ahiret namaz oruc zekat kuran peygamber sevgisi onu dusun bu dunya imtihandir bunu dusun ve dinine sıkıca saril Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazim
“KURANDA KESIN HÜKÜM VAR YETMEZMI IKNA OLMANA
BAŞÖRTÜ; ALLAH'IN EMRİ, MÜSLÜMAN KADININ ŞAHSİYETİDİR ..

I

irmakoray

Kayıtsız
Misafir
Kapnmak istiyorum

selamın aleykum kardeşlerim... 23 yaşındayım ve şimdiye kadar hiç düşünmediğim birşey düşünmeye başladım. Kapanmayı... Ama tereddütlerim var. Bazıları Kuran-ı Kerim'de başın kapanmasından bahsedilmiyor diyor bazıları da kapanmalısın diyor. Ben de bu konuda çok bilgili değilim. Kuran-ı Kerimden okudum özellikle saçla ilgili birşey görmedim ama şeytanın gafletine de geliyor olabilirim. Eşim de kapanmamı istiyor. Ne yapmalıyım bana bilgi verir misiniz?

Üst Alt