Aleykum selam Hosgeldiniz Ab-i Hayat kardesim..
Siz ozunuzde halen imanli, vicdanli cok da guzel bir insansiniz ..
Nasil mi anladim?
"iki sene önce ne güzel kapalıydım ve nazmazımıda hiç kacırmazdım ve hergün kuranımıda okurdum içimce cok güçlü iman aşkı vardı "
Bunlari yasamis, tadmis, hissetmis bir insan anca bir muddet, bir an icin gaflet uykusuna dalmis olabilir...
Peki kardesim simdi acildiniz.. aciksiniz eski huzurunuz, gucunuz kuvvetiniz, insanliginiz kaldi mi diye sorsam..?
Siz kendinizin su hallinden mutlu ve huzurlu olsaydiniz vicdan azabi cekmezdiniz..
İnsan kendi özü ile yüzleşmekten Vicdan aynasına bakip ;ve hakikatları seyri sülük etmekten hep cekinmistir...
cekindik cekinmesine de bu sefer de Özünden uzak olan insan da bir boşluk ve hiçlik duygusu içine düşüp bunalıma giriyor.
buhran geciren her insana yapilan ilk mudahale kendi Vicdan aynasindan Özünü arayip onun ile yuzlesmesi istenir...
insanin vicdani en buyuk hakim ve fetva imis.. cunku asli.. taa ozumden..ruhuma Can Veren Rabbimden esinti geliyormus..
Aslında herşey içimizde yaşanırmis..Fakat biz herşey bizim dışımızday-mış gibi yaşarız....
vicdan azabi mahkumlarini hic duydunuz mu?
bir an bile huzurlu olamazlar..cunku Ruh onlari iclerinin icine haps etmistir....
Peki hic merak ettiniz mi?
kötü bir şey yaptıktan sonra veya ibadetlerimizi yapmadigimizda çektiğimiz vicdan azabı nedir?
Neden vicdan azabı çekeriz?
Bu azabı bize ne çektirir?
Namaz kilmadigimizi kimse bilmiyor ki zaten..
Oyle degil iste insanin kendisi ile barisik yasayabilmesi icin Ruhunun asl olan Kamil insan ve kul olmasi gerekli...
insan ruhu yucelik ebedilik kerim olarak yaratilmis iken.. Ruhumuzun aşağılara inisi sirasinda hissedigimiz ACI vicdan azabi ve huzursuzluktur..
Kardesim basiniz acik olup bu huzursuzlugumu yasamak istersiniz yoksa Allah-in emirlerini her halukarde yapip belki cevreniz sizi elestirebilir ama hic degil ise Kendi icinizde, ailenizde Mutlu ve Huzurlu olursunuz...
Kardesim asagidaki konuyu okursaniz ins.. size yardimci olabilir..
Hidayet Allah'dan dir..Allah cc.size hidayet versin bu da bir muhacirin bir Ensar kardesine duasidir...
?⤵?
Selamun aleyküm ben kapanmak çok istiyorum. Ama çevremde hiç kapalı yok. Bana yardımcı olacak kimse yok yani. Nerden almam lazım kıyafetleri ve başımı nasıl bağlıycam bilmiyorum. Kapanmanın sınırı nedir? Pardesü giymem gerekiyormu? Sonradan açılmamak için ne yapmam lazım? Bana yardımcı olursanız...
www.islamiforumlar.net