Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
İlk Yardım
Kapalı Yaranmalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 6707" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: Red">KAPALI YARALANMALAR:</span></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkRed">Üstteki deri tabakasında herhangi bir hasar, yani doku kaybı olmamasına rağmen darbe nedeniyle deri altındaki dokularda meydana gelen kanamalarla karakterize yaralanmalardır. Ekimoz ve hematom olarak sınıflandırılabilirler.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkRed"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkRed">Ekimoz: Deri altındaki sınırsız kanamalar sonucu oluşan morarma ve çürüklerdir.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkRed"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkRed">Hematom: Deri altındaki sınırlı kanamalardır, diğer adıyla kan toplanmasıdır. Hematom sadece yumuşak doku yaralanmalarında görülmez; kırıklardan veya herhangi bir damar yaralanmasından sonra da görülebilir.</span> </span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: Red">Kapalı yaralanmalarda ilkyardım:</span></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Silver"><span style="color: DarkSlateGray">Kapalı yaralanmalarda ilkyardım, soğuk uygulama, dinlendirme ve yüksekte tutma şeklindedir. Bir havluya sarılmış buz torbası, etkilenen alana yerleştirildiğinde kanamayı azaltacaktır. Aradan saatler geçtikten sonra soğuk uygulamanın yararı olmayacağından, emilimi hızlandırmak ve ağrıyı azaltmak üzere sıcak uygulama önerilmektedir. Etkilenen kısım, günde bir kaç kez ılık-sıcak arası suya 10-15 dakika daldırılır veya sıcak su ile nemlendirilmiş havlu ile sarılır.</span></span></span><strong><span style="color: Silver"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: Silver"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 6707, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=Silver][COLOR=Red]KAPALI YARALANMALAR:[/COLOR] [COLOR=DarkRed]Üstteki deri tabakasında herhangi bir hasar, yani doku kaybı olmamasına rağmen darbe nedeniyle deri altındaki dokularda meydana gelen kanamalarla karakterize yaralanmalardır. Ekimoz ve hematom olarak sınıflandırılabilirler. Ekimoz: Deri altındaki sınırsız kanamalar sonucu oluşan morarma ve çürüklerdir. Hematom: Deri altındaki sınırlı kanamalardır, diğer adıyla kan toplanmasıdır. Hematom sadece yumuşak doku yaralanmalarında görülmez; kırıklardan veya herhangi bir damar yaralanmasından sonra da görülebilir.[/COLOR] [COLOR=Red]Kapalı yaralanmalarda ilkyardım:[/COLOR] [COLOR=DarkSlateGray]Kapalı yaralanmalarda ilkyardım, soğuk uygulama, dinlendirme ve yüksekte tutma şeklindedir. Bir havluya sarılmış buz torbası, etkilenen alana yerleştirildiğinde kanamayı azaltacaktır. Aradan saatler geçtikten sonra soğuk uygulamanın yararı olmayacağından, emilimi hızlandırmak ve ağrıyı azaltmak üzere sıcak uygulama önerilmektedir. Etkilenen kısım, günde bir kaç kez ılık-sıcak arası suya 10-15 dakika daldırılır veya sıcak su ile nemlendirilmiş havlu ile sarılır.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][B][COLOR=Silver] [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
İlk Yardım
Kapalı Yaranmalar
Alt