Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 51129" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">est Kardesim.. kesinlikle kasitli ve Nefsi olmadigina biliyor ve inaniyorum..</span></p><p><span style="color: black">bakin nasil insan ufak bir teferuat ile yanilabiliyor..</span></p><p><span style="color: black">islam da evladlik Yoktur.. Zey b. Sabit mesela. Allah Rasulünün evlat edindiği demissiniz evlad edinmedi zeyd bin Sabit diyoruz Muhamedin oglu denmemistir..</span></p><p><span style="color: black">Evladligi denmistir..</span></p><p><span style="color: black">Yani evladlik almadi sadece himayesine almistir.. adini, soyad kunyesi hic degismemistir.. Ya Gunumuzde oyle mi?</span></p><p><span style="color: black">Evladlik aldigin oglum diyorsun soyadini veriyorsun..</span></p><p> </p><p><strong>“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.”</strong> (Ahzab Sûresi, 4-5)</p><p> </p><p><span style="color: black">iste Ben bu kimsesiz yabanci bebegi Evladlik icin mahkemeye ciktigimda Hakim kadin idi..ve Ben Bu bebegi cook sevdigimi </span></p><p><span style="color: black">ama Evladlik almak istemedigimi sadece Onu alip himayemde buyutup, okutup insanliga, Topluma kazandirmak istedigimi belirttigimde..</span></p><p><span style="color: black">Hakim:O zaman neden evladlik almak istemiyorsunuz diye sordugunda.. cunku islam da evladlik yoktur diye bu Ayetti okumustum..</span></p><p><span style="color: black">Cenab-i Allah cc.her insanin aslini, ozunu, kunyesini kimin oglu oldugunu kimliginin korunmasini istiyor diye cevap vermistim..</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Evladlik meselesinde bildiginiz gibi evlad alan kisilerin soyadini aliyor..</span></p><p><span style="color: black">Ya Bu cocuk ilerde buyur ve bilmedigi bir Kiz kardesi olursa ve Onun ile bilmeden evlenirse.. diye soyadinin asil kimliginin tutulmasi gerekli oldugunu aciklamistim..</span></p><p><span style="color: black">YaHu bizim olmiyan bir bebegi Benim oglum diyerek kendimizi bile kandiramiyoruz..degil ki baskasini.. ben Benim olmiyan bir seyi benim mis gibi sahiplenemem.. </span></p><p><span style="color: black">Hakim de bu mahkeme seriat ile degil BATI sistemi ile karar verdigini Ya evladlik alirsin Yada Kiliseye geri verirsin dediginde caresiz kalmistim.. bunun uzerine </span></p><p><span style="color: black">Bebegin asil ismini ve soyadini da tutabilirmiyim demistim.. evet asil Adini ve soyadinin yaninda birde musliman bir isim ve kendi soyadimi da vermis</span></p><p><span style="color: black">ve kimliginin din bolumune islam yazdirmistim..yani aslini hic degistirmedim islam fitrattinda dogdugu gibi de aslinda kaldi..</span></p><p><span style="color: black">boylece buyudugunde kim oldugunu bir Amerikali musliman oldugunu idrak edecektir.. Yani Ben onu evladlik almam ile soyunu, sopunu, kanini,genlerini, </span></p><p><span style="color: black">degistiremem ki Onu Turk cocugu yapamam ki..ama iyi bir insan ,iyi bir Musliman olarak yetismesi icin elimden geleni yapabilirim ins.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">O yuzden yazilarimda da dikkat ederseniz oglum demiyorum... Allah-in emanetti evladligim diyorum..</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Evlatlık kelimesi Türkçe olup, Arapça “Deiyy-Ed’iyâ” kelimesinin karşılığıdır. Manası ise “evlat diye çağrılan” yani evlatlık demektir. </span></p><p><span style="color: black">Hz. Peygamber (s.a.) yetimlerin himaye edilmesini, Evladlik degil!</span></p><p><span style="color: black">gerekiyorsa evlere alınıp yetiştirilmesini, haklarının titizlikle korunmasını istemiş, bunu hakkıyla yapanların cennette, kendisiyle yan yana olacaklarını müjdelemiştir.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Dinimizde evlatlığın gerçek evlat hükmünde olmaması ve mirasa varis olamaması bazı sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bunları özetleyecek olursak:</span></p><p> </p><p><span style="color: black">a) Ana-babanın, çocukları üzerindeki haklarından biri de aile ocağını tüttürmesi, nesillerinin devam ettirilmesi, o ailenin bir ferdi olarak hak ve görevlerini yerine getirmesidir.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">b) Akrabanın (ailenin) kimlerden oluştuğu ve mirasın bunlar arasında nasıl paylaşılacağı hususları Kur’an’da ve Sünnet’te belirlenmiş, “Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır, sakın bu sınırları aşmayın” buyrulmuştur. Ayette mirasçı olanlar arasında evlatlık geçmemektedir. </span></p><p><span style="color: black">Evlatlık mirasçı olunca da bu ilâhî düzen bozulmaktadır.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">c) İslam’da aile fertleri arasında mahremlik, namahremlik ilişkisi vardır; bazı yakın akraba yanında örtünme, bir yerde beraber bulunma, seyahat etme vb. hükümleri, daha uzak akrabaya göre farklıdır. Evlatlık edinilen ve eve alınan bir kız veya erkek çocuk büyüdükçe, evlat olarak düşünüldüğünde İslam’ın kadın-erkek ilişlerine ait emir ve yasakları çiğnenecektir.</span></p><p><span style="color: black">Kısaca belirtmek gerekirse; dinimizde bir çocuğu evlatlık edinip mirasçı kılmak değil, mal bağışlamak mümkündür. Anası babası belli olan bir çocuğu evlatlık olarak almak, kendi soyadını vermek, nüfus kütüklerine kaydettirmek ve mirasçıları yapmak manasındaki “evlat edinme” ise yasaklanmıştır.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">YANI ISLAMDA EVLADLIK YOKTUR DIYE AYAKLANAN KISILERDEN ALLAH RAZI OLSUN ONLAR ISLAMI KORUMAK ISTEDILER AMA HAAL VE DAVRANIS SEKILERI YANLIS MI DOGRU MU BUNU DA ANCA RABBIM BILIR..</span></p><p><span style="color: black">NIYETLERI GUZEL DI BEN BUNDAN EMINIM...</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 51129, member: 1049"] [COLOR=black]est Kardesim.. kesinlikle kasitli ve Nefsi olmadigina biliyor ve inaniyorum..[/COLOR] [COLOR=black]bakin nasil insan ufak bir teferuat ile yanilabiliyor..[/COLOR] [COLOR=black]islam da evladlik Yoktur.. Zey b. Sabit mesela. Allah Rasulünün evlat edindiği demissiniz evlad edinmedi zeyd bin Sabit diyoruz Muhamedin oglu denmemistir..[/COLOR] [COLOR=black]Evladligi denmistir..[/COLOR] [COLOR=black]Yani evladlik almadi sadece himayesine almistir.. adini, soyad kunyesi hic degismemistir.. Ya Gunumuzde oyle mi?[/COLOR] [COLOR=black]Evladlik aldigin oglum diyorsun soyadini veriyorsun..[/COLOR] [B]“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.”[/B] (Ahzab Sûresi, 4-5) [COLOR=black]iste Ben bu kimsesiz yabanci bebegi Evladlik icin mahkemeye ciktigimda Hakim kadin idi..ve Ben Bu bebegi cook sevdigimi [/COLOR] [COLOR=black]ama Evladlik almak istemedigimi sadece Onu alip himayemde buyutup, okutup insanliga, Topluma kazandirmak istedigimi belirttigimde..[/COLOR] [COLOR=black]Hakim:O zaman neden evladlik almak istemiyorsunuz diye sordugunda.. cunku islam da evladlik yoktur diye bu Ayetti okumustum..[/COLOR] [COLOR=black]Cenab-i Allah cc.her insanin aslini, ozunu, kunyesini kimin oglu oldugunu kimliginin korunmasini istiyor diye cevap vermistim..[/COLOR] [COLOR=black]Evladlik meselesinde bildiginiz gibi evlad alan kisilerin soyadini aliyor..[/COLOR] [COLOR=black]Ya Bu cocuk ilerde buyur ve bilmedigi bir Kiz kardesi olursa ve Onun ile bilmeden evlenirse.. diye soyadinin asil kimliginin tutulmasi gerekli oldugunu aciklamistim..[/COLOR] [COLOR=black]YaHu bizim olmiyan bir bebegi Benim oglum diyerek kendimizi bile kandiramiyoruz..degil ki baskasini.. ben Benim olmiyan bir seyi benim mis gibi sahiplenemem.. [/COLOR] [COLOR=black]Hakim de bu mahkeme seriat ile degil BATI sistemi ile karar verdigini Ya evladlik alirsin Yada Kiliseye geri verirsin dediginde caresiz kalmistim.. bunun uzerine [/COLOR] [COLOR=black]Bebegin asil ismini ve soyadini da tutabilirmiyim demistim.. evet asil Adini ve soyadinin yaninda birde musliman bir isim ve kendi soyadimi da vermis[/COLOR] [COLOR=black]ve kimliginin din bolumune islam yazdirmistim..yani aslini hic degistirmedim islam fitrattinda dogdugu gibi de aslinda kaldi..[/COLOR] [COLOR=black]boylece buyudugunde kim oldugunu bir Amerikali musliman oldugunu idrak edecektir.. Yani Ben onu evladlik almam ile soyunu, sopunu, kanini,genlerini, [/COLOR] [COLOR=black]degistiremem ki Onu Turk cocugu yapamam ki..ama iyi bir insan ,iyi bir Musliman olarak yetismesi icin elimden geleni yapabilirim ins.[/COLOR] [COLOR=black]O yuzden yazilarimda da dikkat ederseniz oglum demiyorum... Allah-in emanetti evladligim diyorum..[/COLOR] [COLOR=black]Evlatlık kelimesi Türkçe olup, Arapça “Deiyy-Ed’iyâ” kelimesinin karşılığıdır. Manası ise “evlat diye çağrılan” yani evlatlık demektir. [/COLOR] [COLOR=black]Hz. Peygamber (s.a.) yetimlerin himaye edilmesini, Evladlik degil![/COLOR] [COLOR=black]gerekiyorsa evlere alınıp yetiştirilmesini, haklarının titizlikle korunmasını istemiş, bunu hakkıyla yapanların cennette, kendisiyle yan yana olacaklarını müjdelemiştir.[/COLOR] [COLOR=black]Dinimizde evlatlığın gerçek evlat hükmünde olmaması ve mirasa varis olamaması bazı sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bunları özetleyecek olursak:[/COLOR] [COLOR=black]a) Ana-babanın, çocukları üzerindeki haklarından biri de aile ocağını tüttürmesi, nesillerinin devam ettirilmesi, o ailenin bir ferdi olarak hak ve görevlerini yerine getirmesidir.[/COLOR] [COLOR=black]b) Akrabanın (ailenin) kimlerden oluştuğu ve mirasın bunlar arasında nasıl paylaşılacağı hususları Kur’an’da ve Sünnet’te belirlenmiş, “Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır, sakın bu sınırları aşmayın” buyrulmuştur. Ayette mirasçı olanlar arasında evlatlık geçmemektedir. [/COLOR] [COLOR=black]Evlatlık mirasçı olunca da bu ilâhî düzen bozulmaktadır.[/COLOR] [COLOR=black]c) İslam’da aile fertleri arasında mahremlik, namahremlik ilişkisi vardır; bazı yakın akraba yanında örtünme, bir yerde beraber bulunma, seyahat etme vb. hükümleri, daha uzak akrabaya göre farklıdır. Evlatlık edinilen ve eve alınan bir kız veya erkek çocuk büyüdükçe, evlat olarak düşünüldüğünde İslam’ın kadın-erkek ilişlerine ait emir ve yasakları çiğnenecektir.[/COLOR] [COLOR=black]Kısaca belirtmek gerekirse; dinimizde bir çocuğu evlatlık edinip mirasçı kılmak değil, mal bağışlamak mümkündür. Anası babası belli olan bir çocuğu evlatlık olarak almak, kendi soyadını vermek, nüfus kütüklerine kaydettirmek ve mirasçıları yapmak manasındaki “evlat edinme” ise yasaklanmıştır.[/COLOR] [COLOR=black]YANI ISLAMDA EVLADLIK YOKTUR DIYE AYAKLANAN KISILERDEN ALLAH RAZI OLSUN ONLAR ISLAMI KORUMAK ISTEDILER AMA HAAL VE DAVRANIS SEKILERI YANLIS MI DOGRU MU BUNU DA ANCA RABBIM BILIR..[/COLOR] [COLOR=black]NIYETLERI GUZEL DI BEN BUNDAN EMINIM...[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
Alt