Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Müslüman" data-source="post: 51124" data-attributes="member: 2632"><p>Sayın Gönül sızım meseleye duygusal yaklaşıyor ve mantığınıza göre bir sonuca varıyorsunuz. İyi niyet ve ajitasyonu da lütfen bırakın.</p><p>İslam bize namaz esnasında hangi tarafa tüküreceğinizi dahi söylemiştir. Çok affedersiniz ama tuvalet adabını bile boş bırakmamıştır. Bundan hareketle bunlara yani füru detaylara kadar bir çok şeyi açıklamış olan İslam, iddia ettiğiniz <strong>"Allah'ın herşeyi affedeceği, duaların kabul olacağı, meleklerin safa saf indiği" </strong>böylesi müstesna geceleri(!) mi es geçmiş haşa?</p><p></p><p>Bakın size bir hadis nakledeyim, salt iyi niyetin hiç bir değer ifade etmediğini, Allah'ın Ve Rasulünün emretmediği bir ibadeti yapanların yaptıkları ibadetlerin kabul olunamayacağı belirten bir delildir bu, lütfen dikkatli okuyun ;</p><p></p><p>… Amr b. Yahya haber verip dedi ki ; Babam dedi ki : </p><p></p><p>Sabah namazından önce Abdullah ibni Mesud’un kapısı önünde otururduk. Çıktığında,onunla beraber mescide giderdik. Yine bir sabah Ebu Musa el-Eşari yanımıza geldi ve ; ebu Abdurrahman – yani ibn mesud – evden çıktı mı ? diye sordu. Hayır, dedik. Oda bizimle beraber oturdu .Nihayet – ibni mesud - çıktı. Bizde gitmek için ayağa kalktık. Sonra –yürürken- ebu Musa ona şöyle dedi :</p><p></p><p>Ey ebu Abdurrahman ! biraz önce mescid de yadırgadığım bir durum gördüm, ama yine de Allah’a şükür hayırdan başka bir şey görmüş değilim. Abdullah ibni mesud : Nedir o ? diye sordu. O da : Yaşarsan birazdab sen de görürsün,dedi ve şöyle devam etti : </p><p></p><p>Mescid de halkalar halinde oturmuş namazı bekleyen bir topluluk gördüm. Her halkada idareci bir adam,halkada ki diğer insanların ellerinde de çakıl taşları var , idareci : yüz defa <strong>ALLAH’U EKBER </strong>deyin,diyor.onlarda yüz defa Allah’u ekber ,diyorlar.Sonra yüz defa <strong>LA İLAHE İLLALLAH</strong> deyin diyor, onlarda yüz defa la ilahe illallah, diyorlar. Yüz defa <strong>SUBHANALLAH</strong> deyin diyor, onlar da yüz defa subhanallah diyorlar. </p><p></p><p>Abdullah ibni mesud : Peki onlara ne dedin ? Dedi. Ebu Musa : Senin görüşünü ve emrini sormadan bir şey demedim,dedi. Abdullah ibn Mesud dedi ki : Onlara ,kötülüklerinizi sayıp hesap edin, ben sizin iyiliklerinizin zayi olmayacağına güvence veririm, deseydin ya…..</p><p></p><p>Sonra beraberce gittik, nihayet bu halkalardan birinin yanına gelip,başlarına dikildi ve onlara : bu yaptığınızı gördüğüm şeyler de nedir ? dedi. Dediler ki : Ey ebu Abdurrahman ! Bunlar çakıl taşları. Onlarla <strong>ALLAH’U EKBER, LA İLAHE İLLALLAH</strong> ve <strong>SUBHANALLAH</strong> sözlerini sayıyoruz. </p><p></p><p>Abdullah ibn Mesud dedi ki : Siz kötülüklerinizi sayıp hesap edin, ben sizin iyiliklerinizden hiçbir şeyin zayi edilmeyeceğine kefilim. <span style="color: Blue">Yazıklar olsun size ey ümmeti Muhammed ! ne çabuk sapıttınız. </span>Daha Peygamberinizin bir çok sahabesi hayatta. İşte onun elbiseleri henüz eskimemiş, kabı kacağı henüz kırılmamış. Nefsim elinde olan Allah’a yemin olsun ki ,<span style="color: Red">sizler ya Muhammedin dininden daha doğru bir din üzeresiniz, </span><span style="color: Blue">ya da yeni bir sapıklık kapısı açmaktasınız. </span></p><p></p><p><span style="color: Red"><strong>Onlar ; vallahi ey ebu Abdurrahman, biz başka bir şey için değil, sadece hayrı istedik, dediler.</strong></span> İbn Mesud ise şöyle karşılık verdi : <span style="color: red"><strong>hayrı isteyen niceleri var ki onu – sadece istemekle - elde edemezler.</strong></span></p><p>Resulullah s.a.v bize haber verdi ki ; bir kavim Kur’anı okuyacaklar, fakat bu okuyuşları onların köprücük kemiklerini ileriye geçmeyecektir. Vallahi bilmiyorum, belki de onların çoğu sizdendir. Sonra onlardan yüz çevirdi. Ravi Amr b. Selime bundan sonra şöyle dedi : bu halkadaki insanların tamamını, nehrevan savaşında haricilerin yanında bize karşı vuruşurken gördük. “</p><p></p><p>( DARİMİ , EBU NUAYM )</p><p></p><p>Eveeet görüyorsunuz değil mi. Bunu yapanlar ne yapıyorlardı; <strong>"SubhanAllah, Allahu Ekber, Elhamdulillah"</strong> diyorlardı yani söyledikleri / yaptıkları kötü birşey değildi bunu yapmakla sadece hayır murad etmişlerdi ama SubhanAllah A. ibn Mesud'un cevabını görüyorsunuz değil mi? <strong>"Sizler ya daha doğru bir yol üzeresiniz, ya bu işi Peygamberden daha iyi biliyorsunuz zira Peygamber böyle birşey yapmadı ve söylemedi, ya da sizler sapık bir yol üzeresiniz yani bu yaptığınız sapıklıktır başka bir şey değil."</strong></p><p></p><p>Bu hadis benim hidayetime yani sapıklıktan kurtulmama ve hakikatleri idrak etmeme vesile olan hadislerin başında gelir onu da belirteyim.</p><p></p><p>Şimdi bu hadis size hiç bir şey ifade etmiyor mu? Allah için elinizi vicdanınıza koyun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müslüman, post: 51124, member: 2632"] Sayın Gönül sızım meseleye duygusal yaklaşıyor ve mantığınıza göre bir sonuca varıyorsunuz. İyi niyet ve ajitasyonu da lütfen bırakın. İslam bize namaz esnasında hangi tarafa tüküreceğinizi dahi söylemiştir. Çok affedersiniz ama tuvalet adabını bile boş bırakmamıştır. Bundan hareketle bunlara yani füru detaylara kadar bir çok şeyi açıklamış olan İslam, iddia ettiğiniz [B]"Allah'ın herşeyi affedeceği, duaların kabul olacağı, meleklerin safa saf indiği" [/B]böylesi müstesna geceleri(!) mi es geçmiş haşa? Bakın size bir hadis nakledeyim, salt iyi niyetin hiç bir değer ifade etmediğini, Allah'ın Ve Rasulünün emretmediği bir ibadeti yapanların yaptıkları ibadetlerin kabul olunamayacağı belirten bir delildir bu, lütfen dikkatli okuyun ; … Amr b. Yahya haber verip dedi ki ; Babam dedi ki : Sabah namazından önce Abdullah ibni Mesud’un kapısı önünde otururduk. Çıktığında,onunla beraber mescide giderdik. Yine bir sabah Ebu Musa el-Eşari yanımıza geldi ve ; ebu Abdurrahman – yani ibn mesud – evden çıktı mı ? diye sordu. Hayır, dedik. Oda bizimle beraber oturdu .Nihayet – ibni mesud - çıktı. Bizde gitmek için ayağa kalktık. Sonra –yürürken- ebu Musa ona şöyle dedi : Ey ebu Abdurrahman ! biraz önce mescid de yadırgadığım bir durum gördüm, ama yine de Allah’a şükür hayırdan başka bir şey görmüş değilim. Abdullah ibni mesud : Nedir o ? diye sordu. O da : Yaşarsan birazdab sen de görürsün,dedi ve şöyle devam etti : Mescid de halkalar halinde oturmuş namazı bekleyen bir topluluk gördüm. Her halkada idareci bir adam,halkada ki diğer insanların ellerinde de çakıl taşları var , idareci : yüz defa [B]ALLAH’U EKBER [/B]deyin,diyor.onlarda yüz defa Allah’u ekber ,diyorlar.Sonra yüz defa [B]LA İLAHE İLLALLAH[/B] deyin diyor, onlarda yüz defa la ilahe illallah, diyorlar. Yüz defa [B]SUBHANALLAH[/B] deyin diyor, onlar da yüz defa subhanallah diyorlar. Abdullah ibni mesud : Peki onlara ne dedin ? Dedi. Ebu Musa : Senin görüşünü ve emrini sormadan bir şey demedim,dedi. Abdullah ibn Mesud dedi ki : Onlara ,kötülüklerinizi sayıp hesap edin, ben sizin iyiliklerinizin zayi olmayacağına güvence veririm, deseydin ya….. Sonra beraberce gittik, nihayet bu halkalardan birinin yanına gelip,başlarına dikildi ve onlara : bu yaptığınızı gördüğüm şeyler de nedir ? dedi. Dediler ki : Ey ebu Abdurrahman ! Bunlar çakıl taşları. Onlarla [B]ALLAH’U EKBER, LA İLAHE İLLALLAH[/B] ve [B]SUBHANALLAH[/B] sözlerini sayıyoruz. Abdullah ibn Mesud dedi ki : Siz kötülüklerinizi sayıp hesap edin, ben sizin iyiliklerinizden hiçbir şeyin zayi edilmeyeceğine kefilim. [COLOR="Blue"]Yazıklar olsun size ey ümmeti Muhammed ! ne çabuk sapıttınız. [/COLOR]Daha Peygamberinizin bir çok sahabesi hayatta. İşte onun elbiseleri henüz eskimemiş, kabı kacağı henüz kırılmamış. Nefsim elinde olan Allah’a yemin olsun ki ,[COLOR="Red"]sizler ya Muhammedin dininden daha doğru bir din üzeresiniz, [/COLOR][COLOR="Blue"]ya da yeni bir sapıklık kapısı açmaktasınız. [/COLOR] [COLOR="Red"][B]Onlar ; vallahi ey ebu Abdurrahman, biz başka bir şey için değil, sadece hayrı istedik, dediler.[/B][/COLOR] İbn Mesud ise şöyle karşılık verdi : [COLOR="red"][B]hayrı isteyen niceleri var ki onu – sadece istemekle - elde edemezler.[/B][/COLOR] Resulullah s.a.v bize haber verdi ki ; bir kavim Kur’anı okuyacaklar, fakat bu okuyuşları onların köprücük kemiklerini ileriye geçmeyecektir. Vallahi bilmiyorum, belki de onların çoğu sizdendir. Sonra onlardan yüz çevirdi. Ravi Amr b. Selime bundan sonra şöyle dedi : bu halkadaki insanların tamamını, nehrevan savaşında haricilerin yanında bize karşı vuruşurken gördük. “ ( DARİMİ , EBU NUAYM ) Eveeet görüyorsunuz değil mi. Bunu yapanlar ne yapıyorlardı; [B]"SubhanAllah, Allahu Ekber, Elhamdulillah"[/B] diyorlardı yani söyledikleri / yaptıkları kötü birşey değildi bunu yapmakla sadece hayır murad etmişlerdi ama SubhanAllah A. ibn Mesud'un cevabını görüyorsunuz değil mi? [B]"Sizler ya daha doğru bir yol üzeresiniz, ya bu işi Peygamberden daha iyi biliyorsunuz zira Peygamber böyle birşey yapmadı ve söylemedi, ya da sizler sapık bir yol üzeresiniz yani bu yaptığınız sapıklıktır başka bir şey değil."[/B] Bu hadis benim hidayetime yani sapıklıktan kurtulmama ve hakikatleri idrak etmeme vesile olan hadislerin başında gelir onu da belirteyim. Şimdi bu hadis size hiç bir şey ifade etmiyor mu? Allah için elinizi vicdanınıza koyun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
kandil geceleri bidat mi dir?
Alt