Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Kalp'ten gelen sevgi motiflerim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 39446" data-attributes="member: 1043"><p>Çam ağacından sebât ve metânet dersini al. Herkesin yaprağını döktüğü anda o dağılmıyor, dökülmüyor. Sadâkât dersini de keneden almak lâzım. Kâinât gelse, beni bu da’vâdan koparamayacak, İnşaâllah. İlâhi, senin lütfun o kadar çok ki, ben ise küçük bir insanım. Bir müflisim ama, Ya Rabbi senin kapına sadâkatla yapıştım.</p><p></p><p>Bir Nûr Talebesine şeytan menfi noktadan yaklaşıp der: “Sen nere, Nûrculuk nere? Senin bütün istidâtların tefessüh etmiş. Zibil gibi adamsın. Sen nere, İslâmiyete hizmet nere?” Tâ, ye’se atsın; Onun hizmetteki aşkını, şevkini kırsın. Sen ona şu ahd-ı vefâyı oku. Ahd-ı Vefa: “Ma’nen düşsem de, yıkılsam da Cehenneme gireceğimi bilsem de, yine Risâle-i Nûr’un kudsiyet sancağını taşıyacağım. Başka hiçbir Nûr Talebesi kalmasa, ben bayrağı asla bırakmayacağım. Zerre kadar kemâlâtım kalmasa, yine bu bayrağı götüreceğim. Kâinâtta hiç kimse bu da’vâyı omuzlamasa, bütün Nûr Talebeleri hırt-ı hış olsa, ben tek başıma kalsam yine âleme Risâle-i Nûr’u îlâ, ibkâ ve ihyâ edeceğim; Bütün dünya aleyhime dönse, teveccüh etmese ben yine tasa etmeyeceğim. Allah yolunda kimsenin ayıplamasından korkmayacağım,” İşte bu tarzda bir sadâkat lâzım. Bu sadâkatı taşıyanlara ihlâsın parlak levhâları açılır. Ya hû, bu dünyaya bir daha gelecek değiliz. Onun için da’vâmızın elmas kılıncını iyi sallamalıyız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 39446, member: 1043"] Çam ağacından sebât ve metânet dersini al. Herkesin yaprağını döktüğü anda o dağılmıyor, dökülmüyor. Sadâkât dersini de keneden almak lâzım. Kâinât gelse, beni bu da’vâdan koparamayacak, İnşaâllah. İlâhi, senin lütfun o kadar çok ki, ben ise küçük bir insanım. Bir müflisim ama, Ya Rabbi senin kapına sadâkatla yapıştım. Bir Nûr Talebesine şeytan menfi noktadan yaklaşıp der: “Sen nere, Nûrculuk nere? Senin bütün istidâtların tefessüh etmiş. Zibil gibi adamsın. Sen nere, İslâmiyete hizmet nere?” Tâ, ye’se atsın; Onun hizmetteki aşkını, şevkini kırsın. Sen ona şu ahd-ı vefâyı oku. Ahd-ı Vefa: “Ma’nen düşsem de, yıkılsam da Cehenneme gireceğimi bilsem de, yine Risâle-i Nûr’un kudsiyet sancağını taşıyacağım. Başka hiçbir Nûr Talebesi kalmasa, ben bayrağı asla bırakmayacağım. Zerre kadar kemâlâtım kalmasa, yine bu bayrağı götüreceğim. Kâinâtta hiç kimse bu da’vâyı omuzlamasa, bütün Nûr Talebeleri hırt-ı hış olsa, ben tek başıma kalsam yine âleme Risâle-i Nûr’u îlâ, ibkâ ve ihyâ edeceğim; Bütün dünya aleyhime dönse, teveccüh etmese ben yine tasa etmeyeceğim. Allah yolunda kimsenin ayıplamasından korkmayacağım,” İşte bu tarzda bir sadâkat lâzım. Bu sadâkatı taşıyanlara ihlâsın parlak levhâları açılır. Ya hû, bu dünyaya bir daha gelecek değiliz. Onun için da’vâmızın elmas kılıncını iyi sallamalıyız. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Kalp'ten gelen sevgi motiflerim
Alt