Kalp Hazır olmadan

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
adsz-2.jpg

Kalp ,akıl ve idrak beden mülkün Hazır olmadan giriştiğiniz eylem, yol,merdivenlerde sadece kafanız daha çok karışır ve bir çıkmaza girebilirsiniz..

'hazır olmak ' aslında insan bunu sormalı kendisine bazen ben hazır mıyım...? hazır olmak için bugün neler yaptım...?

Aslında hayatımdaki bir çok sorunun benim hazır olmamamdan kaynaklandığını daha sonra anladım ne anne olmaya nede evlenmeye ,nede gurbette gelmeye hazır değildim..!!
Hepimiz biliyoruz ki, her başlangıcın bir sonu, her canlının bir ömrü ve her ömrün bir ölümü var ve ben şu an Ölüme bile hazır değilim...

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin. Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele “Hazır Olmak”ta…”

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayy.jpg

Gönlü Mutmain ,kalbi Hazır Ol-an-ın,Arayış Derdi Olmaz ..O aramaz ona verilir...

İlahi, her neyi yasak ettinse onu ittim; elime her ne sundunsa onu tuttum. İlahi, gönlüm oduna ne yaktınsa o tüter; vücudum bahçesine ne ektinse o biter...
Ya Hayy

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Mahluku beşerin ızdırap ve acısını seyrettiğimde idrakı kapatılarak tabiat cehennemine hapsedilen ruhu hayvaniyenin hakka suresi ayet -30 feryadı bana hazır değil hızır olmam gerektiğini öğretti bunun hakikatı ise resulullahtan sonra kapanan nübüveti velayet kapısı. Artık allahın mürşitliğinde devam etmektir . Hakikat şudur ki cehennemi geçmeden cennete varmak zor. Cehennemde ise nefislerin hallerine göre suret giydirip esmalarıyla bizleri terbiye eden hz allahtır
el hayy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
NGMasip_008.jpg

İlimler üç kısma ayrılır: Zahir ilmi, zahir ehline bıraktık...
Batınî ilim, onu da ancak ehli olanlara açıklayabiliriz...
Bir diğer ilim de vardır ki , alim ile Allah arasında bir sırdır. O alimin imanının hakikatidir, onu zahir ehline de batın ehline de açıklamaz."
Ondan önce selef ulemasından biri şöyle demiştir:"
"Bir alim , bir kavme akıllarının ermediği bir ilmi anlatıyorsa , onları fitneye düşürmüş olur." (2-158)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sadece İstemek, dilemek yetmez.Hızır'a hazır olmak gerekir!
Hazır değilsen eğer...Hızır as. kapına da gelse, fark ,idrak edemez !baksanda, göremezsin!

Vaktiyle saf biri Hz. Hızır'ı görme derdine düşmüş.
Demişler ki, şu çölü aş, şu şehre ulaş; Hızır da oralardadır!
Bizimki çölü geçip bitkin halde şehrin pazar yerine varmış. Karşısına çıkan bir adam onun perişan haline bakıp "Hayırdır" demiş, "nereden gelir, nereye gidersin?"

"Hızır'ı arıyorum" cevabını alınca da "İyi de, görünce Hızır'ı tanıyabilecek misin?" diye sormuş.
Bizim saf "Vallahi o hiç aklıma gelmedi" demiş.
"Üzülme, ben sana tarif edeyim" demiş adam gülümseyerek; "Hızır benim gibi kara kuru bir ihtiyardır."
Sonra birbirlerinin aksi yönde yürüyüp gitmişler.
Bizimkinin aklı başına gelip Hızır'la karşılaştığını anladığında...Çok geçmiş artık, çok!

Her şey bizim ne kadar ;Gelişmeye,serpilmeye,büyüme,ilerlemeye ,anlamaya, idrak etmeye hazır olduğumuza bağlıdır...
önemli olan, Musa (a.s.) kadar Hızır’a (a.s.) hazır ve daha sabırlı olmaktır!

tozduman

Moderatör
Moderatör
adsz-2.jpg

Kalp ,akıl ve idrak beden mülkün Hazır olmadan giriştiğiniz eylem, yol,merdivenlerde sadece kafanız daha çok karışır ve bir çıkmaza girebilirsiniz..

'hazır olmak ' aslında insan bunu sormalı kendisine bazen ben hazır mıyım...? hazır olmak için bugün neler yaptım...?

Aslında hayatımdaki bir çok sorunun benim hazır olmamamdan kaynaklandığını daha sonra anladım ne anne olmaya nede evlenmeye ,nede gurbette gelmeye hazır değildim..!!
Hepimiz biliyoruz ki, her başlangıcın bir sonu, her canlının bir ömrü ve her ömrün bir ölümü var ve ben şu an Ölüme bile hazır değilim...

Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin. Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. Bütün mesele “Hazır Olmak”ta…”

acilangul1
Ablacigim hazır olamayız ama degilmi hayatimizin dönüm noktalarına ?
Kaderimize.
Hazır olamayiz bir türlü olamayiz işte olsa idik lütfu ,tecrübeyi , Şükrü, Şaşkınlığı sevinci hüznü nasıl kavrayabilirdik.
Herşeye hazır olmam için 2. Bir ömrüm olmalı yaşamalıyim ki acemiligi atlayıp hazır olayım.
Selametle ablacigim

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ben kendimi hazır hissediyorum! hazırım rabbim..
Senin rızana, senin lütfuna, gayretimi ekleyip sana tevekkül ediyorum...
Sen beni bu yolda muvaffak eyle rabbim...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Mahluku beşerin ızdırap ve acısını seyrettiğimde idrakı kapatılarak tabiat cehennemine hapsedilen ruhu hayvaniyenin hakka suresi ayet -30 feryadı bana hazır değil hızır olmam gerektiğini öğretti bunun hakikatı ise resulullahtan sonra kapanan nübüveti velayet kapısı. Artık allahın mürşitliğinde devam etmektir . Hakikat şudur ki cehennemi geçmeden cennete varmak zor. Cehennemde ise nefislerin hallerine göre suret giydirip esmalarıyla bizleri terbiye eden hz allahtır
el hayy

Tamda merak ettiğim bu batın ilmi sahibi istedigi an istedigi yerde bulunabilir mi ruyalara girebilir mi cenneti cehennemi melekleri izleyebilir mi bu dirilis ertugrul dizisinde ibnul arabi karakterinden aklima takilmisti bunlar gerçekten bunlar oluyor mu ?

Üst Alt