Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Kaldırımlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="*_tuĞra_*" data-source="post: 11438" data-attributes="member: 748"><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">KALDIRIMLAR </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Yolumun karanlığa saplanan noktasında,</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">İçimde damla damla bir korku birikiyor;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler...</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum!</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum!</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">İki yanımdan aksın, bir sel gibi fenerler.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya,</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"><span style="font-size: 12px">Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi..</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen">Necip Fazıl KISAKÜREK</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkGreen"></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="*_tuĞra_*, post: 11438, member: 748"] [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=DarkGreen][SIZE=3]KALDIRIMLAR Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık; Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık. Biri benim, biri de serseri kaldırımlar. İçimde damla damla bir korku birikiyor; Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler... Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor; Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler. Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi; Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır. Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi; Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır. Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta; Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum! Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta; Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum! Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin; İki yanımdan aksın, bir sel gibi fenerler. Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin; Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları! Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim; Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya; Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya, Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi..[/SIZE] Necip Fazıl KISAKÜREK [/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Kaldırımlar
Alt