- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25

Kalburabastı malzemeleri
2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kalburabastı hazırlanışı
Kalburabastı: Türk mutfağının klasik tatlısını servis yapmadan
önce mutlaka bir saat dinlendirin.
Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır.
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun.
Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.
Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye
ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.
1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun