Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
İlk Yardım
Kafa Travmalarına Karşı İlk Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 102587" data-attributes="member: 2"><p><span style="font-size: 12px"><strong>BAŞ YARALANMALARI </strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Trafik kazalarının %70 inde kafa travması meydana gelir sert </span></p><p><span style="font-size: 12px">bir cismin başa yada başın sert bir cisimlere çarpması sonucunda, başta yüzeysel yaralar , kırıklar, beyin sarısıntıları veya kanamaları meydana gelebilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Belirtileri</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">- Başta şişlik, yara , kanama</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Çöken kırık</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Baş ağrısı, baş dönmesi</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Göz çevresinde morluk</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Göz bebeklerinde büyüklük farkı ( biri küçük diğeri büyük )</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Kızarmış yüz</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Deriden hissedilen nabız</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Bulantı, Kusma</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Hırıltılı soğuk alma</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Tam veya yarı felç</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Geçici hafıza kaybı</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Bilinç kaybı, Koma</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Beyin kanaması var ise kulak ve burundan önce sarımsı bir sıvı (BOS)Sonra kan gelmesi</span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>İlkyardım</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">- Uygun pozisyon verilir kan geliyorsa ; kan gelen kulak alta olacak şekilde yan yatırılır, kanama engellenemez</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Baş ve Beyine batan cisim varsa asla çıkarılmaz</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Beyin görünüyorsa üzerine temiz bir bez kapatılır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Beyin kanaması yoksa baş yara üste gelecek şekilde yükseltilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Kısa sürede sevk edilir. En aza 12-24 saat hastanede gözetim altında tutulur.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 102587, member: 2"] [SIZE=3][B]BAŞ YARALANMALARI [/B] Trafik kazalarının %70 inde kafa travması meydana gelir sert bir cismin başa yada başın sert bir cisimlere çarpması sonucunda, başta yüzeysel yaralar , kırıklar, beyin sarısıntıları veya kanamaları meydana gelebilir. [B]Belirtileri[/B] - Başta şişlik, yara , kanama - Çöken kırık - Baş ağrısı, baş dönmesi - Göz çevresinde morluk - Göz bebeklerinde büyüklük farkı ( biri küçük diğeri büyük ) - Kızarmış yüz - Deriden hissedilen nabız - Bulantı, Kusma - Hırıltılı soğuk alma - Tam veya yarı felç - Geçici hafıza kaybı - Bilinç kaybı, Koma - Beyin kanaması var ise kulak ve burundan önce sarımsı bir sıvı (BOS)Sonra kan gelmesi [B] İlkyardım[/B] - Uygun pozisyon verilir kan geliyorsa ; kan gelen kulak alta olacak şekilde yan yatırılır, kanama engellenemez - Baş ve Beyine batan cisim varsa asla çıkarılmaz - Beyin görünüyorsa üzerine temiz bir bez kapatılır. - Beyin kanaması yoksa baş yara üste gelecek şekilde yükseltilir. - Kısa sürede sevk edilir. En aza 12-24 saat hastanede gözetim altında tutulur.[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
İlk Yardım
Kafa Travmalarına Karşı İlk Yardım
Alt