Bazı hassas mes'eleleri hep kadınlar üzerinden yapıyoruz diye kadınlar üzülüyor. Geçen akrabalardan birçok kadın üzerime geldi bu bağlamda, ki kendilerini de haklı buldum!
Cadde, kadın için ne kadar tehlikeli ise erkekler için de o denli tehlikelidir, dediler ama bunu ittika ehli müslümanlarınız bile akledemiyorlar dediler! Öyle, caddenin tehlikesi (ahlak, namus vs) dendiğinde kadın merkeze alınıyor?
Erkek ne olacak, o ahlak ekseninde istediği gibi at mı oynatacak?
Bir öğrenci kız:
"Benim bir arkadaşım var, kız arkadaşım, annesi ona epey bir baskı yapıyor, örfi ahlak ve namus hakkında ama gel gör ki oğlunun sevgilisi bir kızla aynı masada, anne, oğlu ve sevgilisi çay içiyorlar büyük bir mutlulukla..!" dedi.
Örnekleri çoğaltmak mümkün!
Erkek evladımız lisede kızların içersinde karma olarak, kaale almıyoruz. Kız evladımıza ise namus eğitmenliği yapıyoruz.
Bana bir hanım:
"Kur'an'da cezai müeyyidelerde kadın erkek ayrımcılığı var mı" demesin mi?
Ben de: "Ne münasebet, erkeğe ne caza verilirse kadına da o ceza verilir ayrımcılık yok" dedim.
Yani, dondum kaldım.
Cidden müslüman ailelerimiz, erkeklerimiz, takvalı müslümanlar, hassas noktalarda kadını merkeze alıyorlar da erkekleri biraz daha masum görüyorlar gibi.
Böyle olunca da kadınlarımız üzülüyor!
Onlar diyorlar ki:
Kadınları erkeklerden koruyacağınıza,
Erkeklerinizi eğitiniz, arif insan kılınız, şuurlu kılınız!
Daha isabetli bir iş yapmış olursunuz.
Bence doğru bir teklif!
Sizce?
Dua ile.
Cadde, kadın için ne kadar tehlikeli ise erkekler için de o denli tehlikelidir, dediler ama bunu ittika ehli müslümanlarınız bile akledemiyorlar dediler! Öyle, caddenin tehlikesi (ahlak, namus vs) dendiğinde kadın merkeze alınıyor?
Erkek ne olacak, o ahlak ekseninde istediği gibi at mı oynatacak?
Bir öğrenci kız:
"Benim bir arkadaşım var, kız arkadaşım, annesi ona epey bir baskı yapıyor, örfi ahlak ve namus hakkında ama gel gör ki oğlunun sevgilisi bir kızla aynı masada, anne, oğlu ve sevgilisi çay içiyorlar büyük bir mutlulukla..!" dedi.
Erkek evladımız lisede kızların içersinde karma olarak, kaale almıyoruz. Kız evladımıza ise namus eğitmenliği yapıyoruz.
Bana bir hanım:
"Kur'an'da cezai müeyyidelerde kadın erkek ayrımcılığı var mı" demesin mi?
Ben de: "Ne münasebet, erkeğe ne caza verilirse kadına da o ceza verilir ayrımcılık yok" dedim.
Yani, dondum kaldım.
Cidden müslüman ailelerimiz, erkeklerimiz, takvalı müslümanlar, hassas noktalarda kadını merkeze alıyorlar da erkekleri biraz daha masum görüyorlar gibi.
Böyle olunca da kadınlarımız üzülüyor!
Onlar diyorlar ki:
Kadınları erkeklerden koruyacağınıza,
Erkeklerinizi eğitiniz, arif insan kılınız, şuurlu kılınız!
Daha isabetli bir iş yapmış olursunuz.
Bence doğru bir teklif!
Sizce?
Dua ile.