Kadınlar erkeklere emanettir

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
"Öncelikle bugüne değin gözlemlediğim acı bir gerçeği paylaşmak isterim.

Bir ailede baskın karakter kimse onun sözü geçiyor.

Onun sesi daha çok çıkıyor ve diğer taraf sönük kalıyor.

Bu açıdan toptancı bir yaklaşımla erkekler şöyle, kadınlar böyle demenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Her aile ayrı bir dünyadır.
Her zaman dışardan göründüğü gibi olmayabilirler.

Eşlerden hangisi uysal bir yapıdaysa diğeri evde egemenliği eline alıyor bütün söz hakkını kendinde görüyor sanki.

Bir kadın sabırlı sessiz sakin bir yapıya sahipse genelde kullanılabilir görülüp gereken saygı kadına gösterilmiyor.

Ve aynı şekilde erkekte her şeye susan her konuda fikir beyan etmeyen sabırlı bir karakterdeyse bu kez kadın erkeğe yükleniyor evde tek otorite oluveriyor.

Görselliğin ön plana çıkarıldığı günümüz toplumunda kadın olmakta erkek olmakta güçleşti. Özellikle erkeklerin kadınlardan görüntü olarak beklentisi arttı.

Uyaranlar dayatılan kadın modelleri bütün albenisiyle sokaklarda arzı endam eden kadınlar erkeklerin eşlerine olan ilgisini azalttı.

Ne acıdır ki kadının her zaman namuslu edepli olması beklenirken erkeğin yaptığı zina “elinin kiri” “erkektir yapar” gibi bayağı sözlerle basitleştirildi.

Kadınlardan itaat beklenirken acaba erkekler üzerlerine düşen vazifelerini ne kadar yapabiliyorlar? İzleyici yorum ve maillerinden yola çıkarak erkeklerin yaptığı yanlışlardan ve haksızlıklardan örnekler verelim.

1-Kadın bir ev hanımıysa akşama kadar evinde uğraşmış didinmişse erkeği tarafından sanki hiçbir iş yapmamış gibi görülmesi

2-Kendi ailesine saygı sevgi gösterilmesini beklerken kadının ailesinin önemsenmemesi

3-Kadının hassas bir yapıda olduğunu unutup ısrarla ve inciterek değiştirmeye çalışması.

Vücudunda azıcık kilosu biraz sarkması olan kadına iğrenç muamelesi yapılması ne kadar onur kırıcı.

4- Kişisel bakımına ve edepli olmaya özen göstermemesi.

Bir izleyicim eşinin kesinlikle dişini fırçalamadığını istemediği halde yanında hoş olmayan saygısız ve edepsiz tavırlar sergilediğini yazmıştı.

5- Özel hallerde kadının mutlu olması önemsenmeden sadece kendi mutluluğuna odaklanması. Kaba davranması

6- Kadını rahatsız eden özel problemleri varsa önemsemeyip karısının bir ömür boyu ızdırap çekmesini mutsuz olmasını sağlaması.

7- Tv veya internette karısını hiçe sayarak edepsiz yayınlar seyretmesi veya devamlı maç izlemesi

8- Karısını başka kadınlarla kıyaslaması. Başka kadınların güzelliğinden eşine bahsetmesi

9-Eşine haber vermeden veya danışmadan eve arkadaşlarını davet etmesi.

Ya da hiç eşinin fikrini almadan sık sık arkadaşlarıyla buluşması.

10-Çocukların bakımı ve eğitimi konusunda eşine yardımcı olmaması ki bazı akşamlar ve tatil günlerinde pekâla yardımcı olabilirler.

11- Ailesinin yanındayken hanımına değer vermemesi hakkını savunmaması. Evde gayet iyi davranırken ailesinin yanında eşini sıklıkla azarlaması.

12- Dışarıda gayet güler yüzlü beyefendi ve kibarken evinde eşine ve çocuklarına karşı özensiz ve kaba davranması.

13- Evin temizliğinden köftelerin şekline kadar laf etmesi bahaneler arayıp kusur bulması.

14- Seni anlıyorum seni seviyorum gibi rahatlatıcı sözleri söyleyememesi

15- Her tartışma ortamında “boşanabiliriz” iması yapması “kapı orada” demesi eskiden yaşananları sık sık başa kalkması

16- Karısı söylediğinde umursamadığı bir fikri arkadaşı söylediğinde ilk kez duyuyormuş gibi davranıp hayata geçirmek istemesi

İnsaniyet ve İslamiyet birbirinden ayrılmaması gereken iki unsur olsa da islami bilinçteki pek çok erkeğin insani değerlerinin zayıf olduğu eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmediği bir gerçektir.

Bu saydığım maddelerin çoğunu bilinçli müslüman denilebilecek erkeklerde yapıyor malesef.

İslami bilinçte değilse başka bir kadınla açıkça zina işler aksi halde göz zinası kulak zinası ve düşünce dünyasında büyüttüğü hayasızlıklarla farkettirmeden aldatır.

Hani Kur’an’da geçer erkeğe dört kadına kadar evlenme hakkı verilmiştir; erkekler bu 4 kadın meselesini gerçekleştiremese de her fırsatta kadına hatırlatır şaka yollu ima yollu bahsederek hazırda tutar.

En ufak bir hatasını görse “yok senden kadınlık geçmiş” “nasıl olsa haklarım var” deyip başa kalkmayı bir marifet sayar. Ve bunu en çok güya İslami bilince sahip erkekler yapar. Başka bir kadınla eşini aldatamamanın verdiği iç acısının dışa vurumudur sanki bu tavırlar.

İslamda şartları yerine getirildiği takdirde ki; bu çok zordur erkeğe dört kadına kadar hak verilmiştir evet.

Fakat buna mukabil kadının da bir çok hakları vardır.
Bir kadın istemezse ev işi bile yapmaz hizmetçi tutma hakkı vardır.

Çocuğunu emzirmek istemezse zorlanamaz.

Eğer erkek kocalık vazifelerini yapamıyorsa kadının boşanma hakkı vardır.

Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Veda Hutbesinde; “Kadınlar size ALLAH’ın bir emanetidir.” buyurmuştur.

Yazıkki çoğu erkek kadının emanet olduğunu unutuyor bu emaneti zayi ediyor. Tertemiz eşlerinin kıymetini bilmeden her fırsatta ezerek aşağılayarak bir ömrü heba ediyor.

Oysa erkekler kadınların zayıf ve çocuksu karakterlerini anlayıp ona göre muamele etseler belki bir çok anlaşmazlık ortadan kalkacak.

Kadınlar güzel sözden hoşlanır.

Eve gelen erkeğin eşine muhabbetle hal hatır sorması gün içerisinde yaptığı temizlik yemek gibi işleri küçümsemeyip dillendirerek takdir etmesi ara sıra onu sevdiğini söylemesi kadını rahatlatır mutlu eder.

Kadın zariftir zerafetten hoşlanır: Erkek bilmelidir ki kadınlar kabalıktan asla anlamaz. Kaba tavırlar erkekliğin bir göstergesi değildir.
Kabalık karşısında saygı beklemek yanlıştır.

Özel hallerde eşine karşı kaba davranan onu anlamaya rahatlatmaya çalışmayan erkeklerde karşılarında çoğunlukla gergin kadınlar bulurlar.

Bir izleyicim eşi kendisini rahatlatamadığı için kalp hastası olduğunu yazmıştı. Ve şöyle devam ediyordu mailine:“yıllarca yalvardım ama tedavi olmadı doktora gitmedi kimselere anlatamadım hep rol yaptım çok geceler o rahatlayıp arkasını dönüp yattığında ben gizli gizli ağladım. Herkes iki çocuğum var diye bizim hiç bir problemimiz yok sanıyordu.

Eşimin yoktu evet ama benim vardı. Hiç mutlu olamadım” Açılsa ne dertler çıkar mutlu gibi görünen evlerden. Her ev bir başka alem

Kadınlar anlaşılmak isterler. Kadının bir isteği varsa ve erkek buna karşı çıkıyorsa karşıt görüşünü sert bir dille değilde “seni anlıyorum ama” diye başlayan sabırlı ve kararlı cümlelerle devam etse sebeplerini sıralasa eminim pek çok kadın isteğinde ısrarcı olmayacaktır.

Bir konuda “hayır” deyip sebebini söylemeyen erkekler kadını hasta ediyor

Kadınlar çocuk gibidir: Ne kadar dominant gözükürse gözüksün her kadın içinde bir çocuk taşır.

İki tatlı söz duyup bir güler yüz görseler herşeyi unutuverirler. Kadının gönlünü almak sakinleştirmek sanıldığından çok daha kolaydır.

Susmak en çok erkeğe yakışır: Dırdırcı erkekler dırdırcı kadınlardan çok daha iticidir. Bir tartışma esnasında mütemadiyen konuşan her şeye dırdır eden bir erkek zamanla saygınlığını yitirir değerini düşürür.

Dünyayı cennete çevirmek isteyen hurileri daha cennete gitmeden isteyen dışarda gördüğü her güzelle eşini kıyaslayan erkekler biyolojik olarak dışardaki kadınla evdekinin bir farkının olmadığını bilmelidir.

Bir kadının aldatması ne kadar aşağılık ve kabul edilemezse erkeğin aldatması da en az onun kadar aşağılık ve kabul edilemez bir durumdur.

Hiç bir eş her ne sebepten olursa olsun aşağılanmayı hak etmez. İstemeyen çekemeyen boşanmak isterse boşanır.

Fakat aynı evde yaşadığı eşini her fırsatta ezip onur kırıcı hareketler yapmak ne erkekliğe ne insanlığa ne de İslamlığa yakışmaz.

“Mü’minlerin îmân bakımından en mükemmeli huyu en iyi olanıdır. Hayırlınız kadınlarına karşı hayırlı olanlardır.” Tirmizî Radâ` 11 (III 466); İbni Mâce Nikâh 50 (I 636).
ALLAH düşünebilen akıl sahipleri için:
”Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rûm 30/21.) Buyurmuştur.

Erkek ve kadın savaşmak için değil birbirlerine üstünlük sağlamak için değil birbirlerinde huzur bulmak için evlenmelidirler. İki kırık kalp birbirine örtü olamamış ruhları aç kalan iki yalnız insan mutlu bir evliliğin sahipleri olamazlar.


Bu toplumun erkeğine itaat edecek engin yürekli kadınlar kadar itaat edilmeye değer saygın karakterde erkeklere de fazlasıyla ihtiyacı var.

Cahide Sultan

 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Güzel lakin, erkekler de bir anlamda kadınlara emanettir. Nice erkekler, birçok meselede hanımlarının sözlerine, yorumlarına, görüş ve bakış açılarına muhtaçtırlar. Yardımlarına muhtaçtırlar. Ellerine, kalplerine, yüreklerine muhtaçtırlar. Her şey dışardan göründüğü gibi değildir ki birçok eş dahi hanımının getirisine muhtaçtır.
Elbet genel merkezde, hanımlar emanettir amanne. Lakin bir anlamda erkekler de hanımlarına emanettir.
Karşılıklı saygılı olanlara selam olsun.
Dua ile.
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Selâmün Aleyküm elif gül kardeşim çok güzel paylaşım teşekkür ederim Allah razı olsun. Birde şöyle erkek lerde var. Özellikle çalışan erkekler hanımları çalışmiyorsa eşleri hakkında arkasından konuşuyorlar ne munasebet ! Ne kadar çirkin ve rezil. Son çalıştığım firmada her sabah tüm personel masaya oturup kahvaltı yapardık. Patronumuz her sabah gelir yine eşi ni kötüler kaç kere masadan kalktım hatırlamıyorum. En son işten çıkarken ona bir sayfa dolusu not yazdım. Eşinizin arkasından konuşmayın. Dişlerinizi fircalayin. Eşinizi toplum içinde rencide etmeyin. Giyinmenize dikkat edin. Çalışanlarınızın edebi Hakkında konuşmayın. Hayatım da sadece bu insanı agir eleştirdim oda soylediklerimi umursamamis. Arsizlik Arsizlik nereye kadar Arsizlik. Allah sabır versin hanimlara
Selam ve dua ile.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Selâmün Aleyküm elif gül kardeşim çok güzel paylaşım teşekkür ederim Allah razı olsun. Birde şöyle erkek lerde var . Özellikle çalışan erkekler hanımları çalışmiyorsa eşleri hakkında arkasından konuşuyorlar ne munasebet ! Ne kadar çirkin ve rezil . Son çalıştığım firmada her sabah tüm personel masaya oturup kahvaltı yapardık. Patronumuz her sabah gelir yine eşi ni kötüler kaç kere masadan kalktım hatırlamıyorum . En son işten çıkarken ona bir sayfa dolusu not yazdım. Eşinizin arkasından konuşmayın. Dişlerinizi fircalayin. Eşinizi toplum içinde rencide etmeyin. Giyinmenize dikkat edin. Çalışanlarınızın edebi Hakkında konuşmayın. Hayatım da sadece bu insanı agir eleştirdim oda soylediklerimi umursamamis. Arsizlik Arsizlik nereye kadar Arsizlik .Allah sabır versin hanimlara
Selam ve dua ile
Her kim olursa olsun olgun ve iyi niyetli biri eşiyle kendi arasındaki problemleri dışarıda konuşmaz.
Öyle anlaşılıyorki sizin patronunuzun niyeti başka çook kommiik
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Her kim olursa olsun olgun ve iyi niyetli biri eşiyle kendi arasındaki problemleri dışarıda konuşmaz.
Öyle anlaşılıyorki sizin patronunuzun niyeti başka çook kommiik
Malesef kardeşim evet hanimida oyle bir hanım ağır başlı tam bir hanimefendi. Ici dışı güzel bir hanım. Allah affetsin Allah hepimizi hayırlı insanlar ile karşılaştırsın. Selam ve Dua ile
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Toplum olarak meraklıyız.. Kim ne yapıyor? nereye gidiyor? yanında kim var? insanların açığını bulmak için fırsat kolluyorlar şu ahir zamanda..
Özellikle evli çiftlere dikkat kesiliyorlar.. Acaba iyi geçiniyorlar mı? birbirinden memnun mu? gerçekten birbirini seviyorlar mı yoksa başka bir nedenle mi evliler? vs. vs. daha uzayıp gider bu sorular..

İnsan evli'yse artık dış dünyaya kulaklarını kapatmalıdır, bunda erkek- kadın ayırt etmem.. Ben eşimle anlaşıyor muyum, Allah rızası için onu seviyor muyum? gerisi teferruat kardeşim..
Evliliklerin bitmesi, genellikle büyük oranda üçüncü şahıslardan kaynaklanıyor.. Kadın-erkek her ikisi de bu konuda uyanık olup, kim olursa olsun dışarıya kesinlikle evliliğiyle ilgili en ufak bir ipucu vermemelidir..
Allah insana akıl, fikir, düşünce vermiş bunları kullanabilmek için bir de irade vermiş, her evde olur tartışma önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmaktır..
selam ve dua ile sağlıcakla kalın..
 

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
4 Aralık 2014
Mesajlar
402
Tepkime puanı
26
Toplum olarak meraklıyız.. Kim ne yapıyor? nereye gidiyor? yanında kim var? insanların açığını bulmak için fırsat kolluyorlar şu ahir zamanda..
Özellikle evli çiftlere dikkat kesiliyorlar.. Acaba iyi geçiniyorlar mı? birbirinden memnun mu? gerçekten birbirini seviyorlar mı yoksa başka bir nedenle mi evliler? vs. vs. daha uzayıp gider bu sorular..

İnsan evli'yse artık dış dünyaya kulaklarını kapatmalıdır, bunda erkek- kadın ayırt etmem.. Ben eşimle anlaşıyor muyum, Allah rızası için onu seviyor muyum? gerisi teferruat kardeşim..
Evliliklerin bitmesi, genellikle büyük oranda üçüncü şahıslardan kaynaklanıyor.. Kadın-erkek her ikisi de bu konuda uyanık olup, kim olursa olsun dışarıya kesinlikle evliliğiyle ilgili en ufak bir ipucu vermemelidir..
Allah insana akıl, fikir, düşünce vermiş bunları kullanabilmek için bir de irade vermiş, her evde olur tartışma önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmaktır..
selam ve dua ile sağlıcakla kalın..

Keşke insanlar dedikodu yerine amellerine dikkat edip öleceklerini düşünseler keşke !
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Aynen doğru diyorsun ali kardeşim; keşke herkes farkında olsa yaptığı hatanın, bir çoğu hep başkasının hatası, günahı derdine düşmüş..Onun gıybetini yapa yapa kendi sevaplarını da yok ediyor, külliyen zarar da haberi yok!
Allah nefsimizin, şeytanın şerrinden hepimizi muhafaza eylesin...
 
Üst Alt