Selamün aleyküm kardeşim hoşgeldin aramıza;''Rabbim eşimizi baştanmı secmiştir yoksa bizim karşımıza cıkartıp, degerlendirip degerlendirmemek bizim elimizde mi?''
Evveli ve ahirimizi bilen Allah cc bizim hayatımız boyunca içimizi dışımızı ve kimlerle karşılaşıp neler yapacağımızı da doğal olarak bilir bilme kudretine sahiptir.Kula bırakılan irade de ise kul önündeki iyi ve kötüden hangisini seçecek ,yaptığı yanlışların sonunda pişman olup dönecek mi? Ne hayır dualar edecek? Allah cc onu yaratan ve tek yardım edecek olanın kendisi olduğunu kul bilip yönelecek mi? diye önümüze bin bir türlü yollar açar kul görür doğruyu seçerse haline şükredip Allah cc ona verdiği nimetin çoğalmasını zaten vadettiği için kul kara geçer,kul benim gibi hata eder yanlış dua eder yanlış üstüne yanlış eklerse ama kurtulmak için yine Allah cc yönelmez de isyan eder bu bana neden oldu deyip kendinden olduğunu fark etmezde isyan ederse ,yani kendi ektiği duaları biçtiğini fark etmezse kendini bırakır günaha yönelmeye devam ederse kaybedenlerden olacaktır malesef ,inşallah Hakkı ve Hakkaniyeti idrak edenlerden olmamız duası ile....
Gelelim sizin sorunuza kardeşim Allah cc sizin evleneceğiniz insanla karşılaşacağınızı bildiği için onunla ilgili ne isteyeceğinizi de bildiğinden çıkartır karşınıza ve siz iradenizi kullanırsınız, inşallah doğruyu irade edersiniz,değerlendirirsiniz,hakkınızda hayırlı olanı vermesi için dualarımızdasınız selametle kalın kardeşim...