Bildiginiz gibi Oglum halen sünnеtli degil!!
ilk iki sene evladlik alabilmek icin mahkemelerde idik... Yani evladlik resmilesmeden sünnеt yapmam imkansizdi...
Simdi ise bu yaz Allah'in izni ile 7 yasina basacak... ve bizler onun icin buyuk bir sünnet düğünü yapmayi planliyoruz...
Biz maddi, manevi HAZIRIZ da Oglusum HAZIR mi iste butun mesele burada...
Evet burada, 7 yasindaki bir cocugun sünnеti ameliyat gibi uyutulup yapilacak yani hic bir sey hissetmiyecek, ya sonrasi?
Uyandiktan sonra tuvalette gidip gordugunde psikolojisi nasil olacak?
Evet, onu bu sünnеtte hazirlamak icin yavas yavas, bununla ilgili masal kitaplari okumaya basladim... ama, o bir turlu bu olayi hayal edip idrak edemiyor...
Neden diyor? Ne kadar, nasil, neresini sünnеt edeceklerini soruyor...
Keske daha once 3,4 yasinda iken yapsaydik... ama hic bir zaman nasip olmadi.. ama ins. bu sene burada vakfimiz tarafindan
cok buyuk sünnet düğünü festivali yapmaya karar verdik.. her sey ayarlandi sayilir...
ama isin ilginc tarafi senelerdir hep ayni ruyayi tekrar tekrar görmem..
İstanbul'da oglusumun sünnet düğünü öncesi Eyüp Sultan'da Eyyüp El Ensari Hz lerinin misafiri olusumuz!Eyüp Sultanın oglusumu çok sevdiğini seyretmek..
Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Biz onun evinde nasil misafir olabiliriz ki...?
boyle bir sey olamaz!!cunku ben oglumun sünnеttini burda yapacagim..
neyse biraz once sünnеt yapan tek musliman uzman cerrahi doktoru aradim ve randevu istedim..
sekreteri dediki Dr. muhammed el- ensari 1 Temuzda istanbula tayinini aldirtti.. orada 2 sene kalacak...
Ya gidip İstanbul Özel Amerikan Hastanesinde oglunuzu orada Dr. Muhammed El- ensariye sünnettini yaptirirsiniz ;
ya da iki sene bekleme listesine sizi ekleriz..artik 3 sene sonra belki siraniz gelir.. veya baska bir sehirde musliman olmiyan uzman doktora goturursunuz..
ama Oglumun doktoru Muhammed El Ensari dir!!ondan baskasina guvenemem...
hem onlar usulune gore yapmayi bilmiyorlar..
buranin hastanesinde kendi usulleri ile sünnet ettirilen cocuklari gordum..
bizim gelenegimizdeki sünnete benzemiyor derisini cok az kesip ve yukari kivirip dikilecekken alta dogru yapip dikiyorlar..
o yüzden derisi hic kesilmemis gibi gözüküyor,üstelik aff edersiniz cisini yaparkan hep sol tarafa dogru yan gidiyor yani direkt yapamiyor..
ve bide sünnet derisinin alt tarafi sürekli peynirimsi gibi bir takim pislik olusuyor.yani onlar gercek sünnetti yapmiyorlar..
Yarabbi Takdir edilenin onune tedbir alinmiyor..kaderimi yaşatan Rabbime Hamd olsun..
sebep ve vesileler bize kaderimizi yaşatiyor..Allah'ın hârika takdirini ve ince hikmetini akıl SIRR erdiremedim..
Eyyy Rabbim Sen nelere Kadirsin!!taa buralardan bir kimsesiz ,yetim cocugunu alip Eyyüp El Ensari Hz leri gibi bir Sahabenin huzuruna getiriyorsun ya..
Sen ne merhamet ,Rahman ve Rahim olan Rabbimsin!!
Bazen hayatın stresi nefes aldırmaz olunca, soluğu, yüksek ruhların mekânında almak...
Sahabe ve Sâlihlerle bir arada olmanın verdiği huzurdan, rûhun üzerindeki müspet tesirlerinden faydalanıp biraz rûhumu dinlendirmek...
Kimi zaman Azîz Mahmud Hüdâyî Dergâhı’nı, kimi zaman Yahya Efendi Dergâhı’nı,
kimi zaman büyük sahabî Eyüp Sultan Hazretleri’nin türbesinin yaninda oglusum ile dua etmek.. bu ne güzel bir lütüftür Yarrabii..agla..:,
Bu büyük ruhların bedenlerinin öldüğünü, ruhlarının ölesi olmadığını bilmek, selâmımı alacaklarını hissetmek, her zaman huzurlarında heyecanlanmama sebep olur...
Allah-i Sevenlerin huzurunda Allah-in sevdigi yetimim ile olmak bu ne büyük ikramdir Yarrabi..
bu ikrami, hikmetti, kerametti kendimden degil bu yetimimin hurmettine oldugunu da biliyorum..su an Gözyaşlarımı tutamıyorum..agla..:,
insallahu Rahman artik hemen Ramazan sonrasi niyettim istanbulla gelip oglumun sünnet düğünü öncesi Eyüp Sultan'da Eyyüp El Ensari Hz lerinin misafiri olmak..