Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kader mi Kadercilik mi...?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="(((__meftun__)))" data-source="post: 20030" data-attributes="member: 1120"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Günümüzde kader anlayisi da farkli bir boyutuyla bilinmekte ve maal esef müslümanlar kendi hatalarini ve yanlisliklarini "kadercilik" mantigiyla da Mevla'ya yüklemektedirler. Bu müslümanlar neden bu kadar uyanik anlayamiyorum.</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Aslinda kader; "Mevla Teala'nin ezeli bilgisidir ya da ezelden her seye vakif olmasidir, her seyi bilmesidir ve her seyden haberdar olmasidir..."</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Iste Kader'i bununla sinirli tutarsak mes'eleyi de cok daha iyi anlamis oluruz.</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Eger her seyi kadercilik mantigiyla ele alacak olursak ciddi söylüyorum inanmayanlara, Mevla'yi inkar edenlere gün dogacaktir... Degil mi?</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>O'nun icin elimizde olmayan sebeplerle meydana gelen olaylar kaderin bir ifadesi diyebiliriz...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Lakin ihtiyarimizda olan hic bir seyin ise "kader"le uzaktan yakindan alakasi yoktur... Bel ki kadercilik oynamakla bir ilgisi vardir...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Ben Sakaryaliyim...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Insaat mühendisligi ilmi ve yer ilmi der ki, Sakarya merkezde 10 katli betonarme bina yapamamazsin!!!</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Iki katli beton arme 3. katta ahsap olacak bu kadar...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Ben buna riayet eden olmuyorum, 10 katli bir betonarme bina yapiyorum, cimontasindan, demirinden de caliyorum, deprm de gelince binalar tarumar olunca,</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Bu benim kaderimmis diyerek suculuyu da Mevla kabül ediyoruz Rabb'im korusun...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Burada deprem kaderdir...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Lakin ilme göre hareket etmeyenlerin basina gelen hadise ise, kendi fiillerinin bir sonucudur...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Kader ile zarara ugrayanlara hesap yoktur, onlar mazlumdur, amenne...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Ama fiilleriyle zarara ugrayanlar ise asla mazlum degillerdir onlar amellerinin ya mükafatini alacaklardir ya da cezalarini cekecektir...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Kader Mevla'nin yazgisi degil bilgisidir... Yazgiya matuf olanlar da ihtiyarimizda olmayan seyler cinsindendir...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em>Türkiyemiz de ise kadercilik anlayisi ziyade yaygin bir anlayistir maal esef...</em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em></em></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="(((__meftun__))), post: 20030, member: 1120"] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][I]Günümüzde kader anlayisi da farkli bir boyutuyla bilinmekte ve maal esef müslümanlar kendi hatalarini ve yanlisliklarini "kadercilik" mantigiyla da Mevla'ya yüklemektedirler. Bu müslümanlar neden bu kadar uyanik anlayamiyorum. Aslinda kader; "Mevla Teala'nin ezeli bilgisidir ya da ezelden her seye vakif olmasidir, her seyi bilmesidir ve her seyden haberdar olmasidir..." Iste Kader'i bununla sinirli tutarsak mes'eleyi de cok daha iyi anlamis oluruz. Eger her seyi kadercilik mantigiyla ele alacak olursak ciddi söylüyorum inanmayanlara, Mevla'yi inkar edenlere gün dogacaktir... Degil mi? O'nun icin elimizde olmayan sebeplerle meydana gelen olaylar kaderin bir ifadesi diyebiliriz... Lakin ihtiyarimizda olan hic bir seyin ise "kader"le uzaktan yakindan alakasi yoktur... Bel ki kadercilik oynamakla bir ilgisi vardir... Ben Sakaryaliyim... Insaat mühendisligi ilmi ve yer ilmi der ki, Sakarya merkezde 10 katli betonarme bina yapamamazsin!!! Iki katli beton arme 3. katta ahsap olacak bu kadar... Ben buna riayet eden olmuyorum, 10 katli bir betonarme bina yapiyorum, cimontasindan, demirinden de caliyorum, deprm de gelince binalar tarumar olunca, Bu benim kaderimmis diyerek suculuyu da Mevla kabül ediyoruz Rabb'im korusun... Burada deprem kaderdir... Lakin ilme göre hareket etmeyenlerin basina gelen hadise ise, kendi fiillerinin bir sonucudur... Kader ile zarara ugrayanlara hesap yoktur, onlar mazlumdur, amenne... Ama fiilleriyle zarara ugrayanlar ise asla mazlum degillerdir onlar amellerinin ya mükafatini alacaklardir ya da cezalarini cekecektir... Kader Mevla'nin yazgisi degil bilgisidir... Yazgiya matuf olanlar da ihtiyarimizda olmayan seyler cinsindendir... Türkiyemiz de ise kadercilik anlayisi ziyade yaygin bir anlayistir maal esef... [/I][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kader mi Kadercilik mi...?
Alt