Kader, Hüküm Ve Kadİr Gecesİ

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
KADER, HÜKÜM VE KADİR GECESİ

Bir Ramazan ayına daha bizi kavuşturan Rabbimize hamdolsun! Ne feyizli, ne muhterem, ne ulvi bir aydır bu ay! Hele içinde öyle bir gece var ki bin aya eşdeğer! Kadir gecesi… Evet, Kadir gecesi en önemli zaman dilimlerinden biri… Allah’ın sonsuz merhamet ve lütfünden bir katre… İnsanın hayat, ölüm ve hesap üzerine derin derin düşündürten bir gece… İbadetlerle insanı nur sağanağına tutan ve fecre kadar esenlik içinde yaşatan bir gece…

KADİR kelimesinin anlamını yalnızca, Allah’ın güç yetirme fiiliyle sınırlayamayız. Kadir’in diğer anlamları da şunlardır: “Takdir eden, kaderini çizen, ölçüsünü belirleyen, yerini zamanını süresini tayin eden, güç ve kuvvet yetiren, sınırlayan, kıymet ve değer koyan, hâkimiyeti altına alan” anlamlarına da gelir.

KUR’AN, öyle bir gecede indirilmiştir ki, o gece karar gecesi, hüküm gecesi, her şeye ölçü ve kıymet biçildiği gecedir.

Ve siz ey insanlar! “bu geceye ulaşmak için, Ramazanın son on gününde onu arayın!” diyen Resulullah’a tabii olduğunu söyleyenler… Neden Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır? Bin ay insan ömründe 83 yıllık bir zaman dilimi… Bu zaman dilimi içinde birçok nankörlük, günah, isyan, şekavet, düşmanlık, adaletsizliklerde bulunmuş olabilirsiniz.

Eğer yakalarsanız Kadir Gecesini, hayatınız hakkında karar vermiş, hüküm vermiş, kaderinizi belirlemeye güç yetiriyor olabilirsiniz. İradenizi, aklınızı, şuurunuzu, imanı elde etmede kullanabilirsiniz. Bu muazzam imkân, her yıl sizlere sunuluyor.

Kimi insan vardır, kaderinin esen her rüzgâra göre eğilmek olduğunu sanır. Kimi, kendi kaderini belirleme hakkından vazgeçmiş, babasına, kocasına, çevresine bu hakkı bırakmıştır. Kendi yerine karar versinler diye…

Kimileri düşünce ve fikir yetilerini âdeta dipfrize koymuşlardır. Çıkarıp, aktif hale getirip, hayatında köklü değişiklikler yapmakta kullanmıyor! Sonra da çıkan her sorunun, problemin, olayın, adaletsizliklerin, zulümlerin faturasını –hâşâ- Allah’a çıkarır! Ee, Allah dilemeseydi böyle olmazdı!!! Âlemlerin Rabbine büyük bir iftirada bulunduğunun bile farkında değil!

Sevgili okuyucular! Kadir gecesini ihya ederken, hayatınızı yönlendirme babından, büyük kararları alacağınızı, hayatınızda köklü değişiklikler yaptığınızdan gafil kalmayın lütfen! Akıl, irade ve şuurunuzu hiç kimsenin ipoteğine bırakmayın! Çünkü hayatınızdaki seçimlerin sonuçlarından siz sorguya çekileceksiniz ve hesap verecesiniz!

Hür iradeli olduğunuzu iddia ediyorsanız, hayatınızın amacını belirleyin. Şüphesiz ki Allah, dönüp varacağınız son merciidir. O’nun rızasını kazanacak, hayatınızı şereflendirecek, sizi onurlandıracak ve O’nun sonsuz mükâfatlarına ulaştıracak seçimler yapmalısınız!

Bu anlamda kaderimiz bizim elimizdedir. Seçimimizi yaptıktan sonra Allah Teala, bize lazım olacak her tür olumlu ortamı oluşturacak araçlara vasıl edecek. Hatta birçok varlığı bizim emrimize verecektir.

Kadir gecesi, karar gecesidir. Sizin verdiğiniz kararların alındığı ve hayatınızın ilerleyeceği mecrada değer kazanıp, değer kaybedeceği gecedir. Bu yüzden Kadir gecesinin idrakinde olalım. Biz bir kez karar verip, yönümüzü belirleyelim, Allah yolumuzu açacaktır! “Allah kulları için zulüm dilemez!” Mümin–21 “Allah inananları savunur!” Hacc- 38

Kur’anın indiği gecede, hem Kur’an ayetlerini anlayarak idrak ederek, özümseyerek okuyalım, hem de en hayırlı kararlarımızı alalım inşAllah! Hayatınızın yönetimini hiç kimseye bırakmayın! Çünkü onlar sizin yerinize sorguya çekilmeyecekler! Aksine siz hayatınızın hesabını vereceksiniz! İster karar veren siz olun, ister siz olmayın. Fark etmez! Şimdi hayatınızı yaşamaya “kadir” misiniz? Yoksa rüzgârın önünde savrulan çer çöp misali misiniz? Karar sizin…

Alıntı
 
Üst Alt