Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Kabirde sorulacak sorular sorgu melekleri ne soracak?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 102249" data-attributes="member: 816"><p><span style="font-size: 12px"><strong>Münker-nekir Meleklerinin kabirdeki soruları. Kabirde sorulacak sorular ve verilecek cevaplar. Sorgu melekleri ne sorar.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Ehl-i Sünnetin tamamı kabirde insanın karşılacağı ilk büyük olayın Münker ve Nekir meleklerinin fitnesi yani sorgulaması olduğunu kabul etmektedir. Bu konudaki hadisi şerifler meşhurdur.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Ebu Hüreyre (R.a) dan rivayet edilen hadis-i şerifte</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Rasulullah (s.a.v) in</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>"Ey Allah! Kabir fitnesinden sana sığınırım" (Nesai, isti'aze:52 no:5515, 8/277) diye dua ettiği sabit olmuştur ki; burada geçen fitne tabiri, kabirde meydana gelecek bir imtihan olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bu imtihan ise kabirdeki sorgudur.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Sahih görüşe göre bu sorular bütün insanlara sorulacaktır.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Münker-Nekir meleklerinin kabirdeki sorusu: kişiye Rabbi'nin, dininin ve peygamberinin kim olduğuna dair bir sorgulama şeklinde olacaktır.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Melekler Rabbin kimdir? diye sorarlar. </strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Mü'minkul: Rabbim Allah'tır, diyerek cevap veriri. </strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Onlar: Dinin nedir? diye sorarlar.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Müminkul: Dinim İslâm'dır, der. </strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Onlar: Size gönderilen adam hakkında ne dersin? derler. Müminkul: O Allah'ın elçisidir, der. </strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Onlar: Sana bunları bildiren nedir?derler. Müminkul:Allah'ın kitabını okudum,ona inandım ve onu tasdik ettim, diyerek cevap verir.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 102249, member: 816"] [SIZE="3"][B]Münker-nekir Meleklerinin kabirdeki soruları. Kabirde sorulacak sorular ve verilecek cevaplar. Sorgu melekleri ne sorar. Ehl-i Sünnetin tamamı kabirde insanın karşılacağı ilk büyük olayın Münker ve Nekir meleklerinin fitnesi yani sorgulaması olduğunu kabul etmektedir. Bu konudaki hadisi şerifler meşhurdur. Ebu Hüreyre (R.a) dan rivayet edilen hadis-i şerifte Rasulullah (s.a.v) in "Ey Allah! Kabir fitnesinden sana sığınırım" (Nesai, isti'aze:52 no:5515, 8/277) diye dua ettiği sabit olmuştur ki; burada geçen fitne tabiri, kabirde meydana gelecek bir imtihan olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bu imtihan ise kabirdeki sorgudur. Sahih görüşe göre bu sorular bütün insanlara sorulacaktır. Münker-Nekir meleklerinin kabirdeki sorusu: kişiye Rabbi'nin, dininin ve peygamberinin kim olduğuna dair bir sorgulama şeklinde olacaktır. Melekler Rabbin kimdir? diye sorarlar. Mü'minkul: Rabbim Allah'tır, diyerek cevap veriri. Onlar: Dinin nedir? diye sorarlar. Müminkul: Dinim İslâm'dır, der. Onlar: Size gönderilen adam hakkında ne dersin? derler. Müminkul: O Allah'ın elçisidir, der. Onlar: Sana bunları bildiren nedir?derler. Müminkul:Allah'ın kitabını okudum,ona inandım ve onu tasdik ettim, diyerek cevap verir.[/B][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Kabirde sorulacak sorular sorgu melekleri ne soracak?
Alt