Kabirde sorulacak sorular sorgu melekleri ne soracak?

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
Münker-nekir Meleklerinin kabirdeki soruları. Kabirde sorulacak sorular ve verilecek cevaplar. Sorgu melekleri ne sorar.

Ehl-i Sünnetin tamamı kabirde insanın karşılacağı ilk büyük olayın Münker ve Nekir meleklerinin fitnesi yani sorgulaması olduğunu kabul etmektedir. Bu konudaki hadisi şerifler meşhurdur.

Ebu Hüreyre (R.a) dan rivayet edilen hadis-i şerifte
Rasulullah (s.a.v) in

"Ey Allah! Kabir fitnesinden sana sığınırım" (Nesai, isti'aze:52 no:5515, 8/277) diye dua ettiği sabit olmuştur ki; burada geçen fitne tabiri, kabirde meydana gelecek bir imtihan olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bu imtihan ise kabirdeki sorgudur.

Sahih görüşe göre bu sorular bütün insanlara sorulacaktır.

Münker-Nekir meleklerinin kabirdeki sorusu: kişiye Rabbi'nin, dininin ve peygamberinin kim olduğuna dair bir sorgulama şeklinde olacaktır.

Melekler Rabbin kimdir? diye sorarlar.
Mü'minkul: Rabbim Allah'tır, diyerek cevap veriri.
Onlar: Dinin nedir? diye sorarlar.
Müminkul: Dinim İslâm'dır, der.
Onlar: Size gönderilen adam hakkında ne dersin? derler. Müminkul: O Allah'ın elçisidir, der.
Onlar: Sana bunları bildiren nedir?derler. Müminkul:Allah'ın kitabını okudum,ona inandım ve onu tasdik ettim, diyerek cevap verir.
 

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
KABİRDE SORULAN ÜÇ SORU

Ölen kişiyi kabirine defnedildikten sonra kendisine görevli iki melek gelir ve dünyada iken îmân edip etmediği üç şey; Rabbi, dîni ve peygamberi hakkında onu sorguya çekerler. Eğer onlara doğru cevap verirse, sonucu onun için iyi olur. Yok eğer onlara cevap veremezse, iki melek ona şiddetli bir şekilde vururlar. Kul, eğer îmân ehli iyi kimselerden ise, melekler ona beyaz yüzlü kimseler olarak gelirler. Yok eğer fesat ve kötülük ehlinden ise, melekler ona siyah yüzlü kimseler olarak gelirler. İşte bu, kulun kabrinde imtihan olunacağı kabir fitnesidir.
 
Üst Alt