Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Kabeyi Görünce Okunacak Dua
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eMeKLi uYuSS" data-source="post: 17709" data-attributes="member: 883"><p><span style="font-size: 9px">kabeyi görünce okunacak dua, kabeyi ilk gördüğünce okunacak dua, kabeyi ilkdefa görünce okunması gereken dua</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Kâbe’yi; ilk gördüğünde sus! Kâbe’nin ihtişamına bak, öyle bir nazarla bak ki, nasibine düşeni gözün, dilin, kulağın aklın ve gönlün yani bütün uzuvların birlikte yaşasın. Kâbe’desin artık telbiye yok. Dua var, duan da cenneti istemek, cehennemden azad olmayı temenni etmektir. Müslümanların durumu, mazlumların ahı, zalimlerin zulmünün şikâyeti, sıddıklarla, peygamberlerle beraber Allah’ın dostlarıyla haşr olma isteği bulunmalıdır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Peki, ben şu anda Kâbe’deyim nasıl dua edeceğim, benim bugün duamda ne olmalı? Mânasını bilmediğim ve herkesin eline aldığı Arapça bir dua kitabı mı olmalı? Yoksa önümde mânasını bilmediğim birtakım insanların okuduğu duayı ben de yanlış bir şekilde tekrarlamalı mıyım? Ben niçin buradayım ey Rabbim! Yoksa ne istediğimi bilmiyor muyum? Yönünü kaybetmiş, sahrada dolaşan bir bedbaht mıyım? Neyim ben? </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Tüm bunların cevabı bende olmalı! Niçin buradayım? Bugün her günden daha fazla Allah’ın rahmetine, şefkatine, kerem ve lütfuna muhtacım. Bugün burada öyle bir dua yapmalıyım ki, âlemlerin efendisi Hz. Muhammed’in ve Hz. Âdem’den itibaren tüm peygamberlerin yaptığı duayı yapmalıyım. Sahâbe-i kiramın, ulema-ı kibarın ve evliya-i cihanın dualarını yapmalıyım. Gökteki tüm meleklerin, hep beraberce “amin” diyecekleri bir dua ve niyazda bulunmalıyım. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Kâbe’yi gördüm. Allah’ın evi, dünyanın merkezi olan o muazzam Kâbe’yi... Ama ben daha hangi duayı ve nasıl bir dua yapacağımı bilmiyorum. Acaba hangi duayı yapsam? Bunca hata ve isyanlarıma rağmen duam bir karşılık bulur mu? Huzura nasıl varcak ve ne yüzle neyi isteyeceğim? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Evet, evet hatırladım. Mübarek bir zat, büyük bir âlim ve ulemanın kibarı İmam-ı Azam Ebû Hanife, bu dergahta yapacağı duayı o da unutuvermişti. Acaba ben de Ebû Hanife gibi “Ya Rabbi! Hangi duayı yapacağımı, senden ne isteyeceğimi şimdilik unuttum. Şöyle desem olur mu? Ya Rabbi! Şimdiye kadar yaptığım ve bundan sonra da yapacağım tüm dualarımı kabul eyle” mi demeliyim?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Halbuki Kâbe’yi ilk görenlerin duasının makbul olunaca-ğına dair birçok rivâyetler var; sen bunları biliyor muydun? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">O zaman durma! </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Tavaf edenlerin arasına karış.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Ayakların yer tutmasın,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">kanatlan ve şereflilerin arasına gir,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">ve şereflen, durma! </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Kanatlıların ardına düş ve kanatlan, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">uç uçabileceğin kadar...</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Kendinden geçerek, kendini Allah’ın evinde ve emin beldesinde buluncaya kadar dön ve dönmeye yani tavaf etmeye, meleklerin arşı tavaf ettiği, Beyt-i Ma’muru tavaf ettiği gibi...</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Kâbe’yi akıl ve şuur ötesi bir vecd ile ziyaret ve tavaf et..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Lafta mukaddes, kupkuru bir şekil gözüyle bakan ve huzurunda her laubaliliği işleyen gafillere ne demeli? Daha önce deve ve merkeblerin, bugün ise otübüs, minübüs ve arabaların geliş ve dönüşü gibi bir seyahat mi? Oraya gitmeden gafil, oraya varınca gafil, oradan dönünce de gafil olma sakın...</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Peygamber ikliminden, peygamberler diyarından dönerken haz duymalı, sevinç ve mutluluklar tatmalıyız. bu tad öyle bir tad olmalı ki, damağımızda en son lezzet olarak hep o kalsın.</span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'">Kâbe’yi ilk görünce yapılan dua şöyledir:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="color: sandybrown">لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ باِللهِ العَظيِم ، لا اِلهَ اِلاَّ الله وَحْدَهُ لاَ شَريِكَ لَهُ ، وَلَهُ الْحَمدُ يُحْيي وَيُميِت ، وَهُوَ حَيٌّ لا يَموُت بِيَدِهِ اْلَخْير، وَهُوَ عَلى كُلِّ شَيْئٍ قَديِر، وَاِلَيْهِ اْلمَصِير، اللَّهُمَّ زِدْ هَذاَ الْبَيْتَ تَشْرِيفاً وَتَكْريِمًا وَتَعْظيِماً وَمَهابَةً وَبِرًّا وَ زِدْ يا رَبّ مِنْ شَرَفِهِ وَكَرَمِهِ وَعَظَمِه ِممَّن حَجَّهُ اَوْ اِعْتَمَرَهُ تَشْريِفاً وَتَعْظيِماً وَمَهاَبَتاً وَبِراًّ</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="color: sandybrown">“Bütün güç ve kuvvet\ şanı yüce ve azamet sahibi Allah’a aittir.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="color: sandybrown">Allah’tan başka ilâh yoktur. Ortağı da yoktur. Hamd O’na mahsustur. Dirilten ve öldüren O’dur. O Baki’dir. O ölümsüzdür. Hayırlar O’nun elindedir ve O her şeye kadirdir. Dönüş O’nadır. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="color: sandybrown">Allah’ım! Bu evine daha fazla şeref, kerem ve azamet ver. </span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Microsoft Sans Serif'"><span style="color: sandybrown"><strong><span style="font-size: 15px">Ya Rabbi! Hac ve umre yapanlardan onu şereflendiren-lerin şerefini, ona saygı gösterenlerin saygınlığını, onu yüceltenlerin heybetini ve iyiliğini artır.</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eMeKLi uYuSS, post: 17709, member: 883"] [SIZE=1]kabeyi görünce okunacak dua, kabeyi ilk gördüğünce okunacak dua, kabeyi ilkdefa görünce okunması gereken dua[/SIZE] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Kâbe’yi; ilk gördüğünde sus! Kâbe’nin ihtişamına bak, öyle bir nazarla bak ki, nasibine düşeni gözün, dilin, kulağın aklın ve gönlün yani bütün uzuvların birlikte yaşasın. Kâbe’desin artık telbiye yok. Dua var, duan da cenneti istemek, cehennemden azad olmayı temenni etmektir. Müslümanların durumu, mazlumların ahı, zalimlerin zulmünün şikâyeti, sıddıklarla, peygamberlerle beraber Allah’ın dostlarıyla haşr olma isteği bulunmalıdır.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Peki, ben şu anda Kâbe’deyim nasıl dua edeceğim, benim bugün duamda ne olmalı? Mânasını bilmediğim ve herkesin eline aldığı Arapça bir dua kitabı mı olmalı? Yoksa önümde mânasını bilmediğim birtakım insanların okuduğu duayı ben de yanlış bir şekilde tekrarlamalı mıyım? Ben niçin buradayım ey Rabbim! Yoksa ne istediğimi bilmiyor muyum? Yönünü kaybetmiş, sahrada dolaşan bir bedbaht mıyım? Neyim ben? [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Tüm bunların cevabı bende olmalı! Niçin buradayım? Bugün her günden daha fazla Allah’ın rahmetine, şefkatine, kerem ve lütfuna muhtacım. Bugün burada öyle bir dua yapmalıyım ki, âlemlerin efendisi Hz. Muhammed’in ve Hz. Âdem’den itibaren tüm peygamberlerin yaptığı duayı yapmalıyım. Sahâbe-i kiramın, ulema-ı kibarın ve evliya-i cihanın dualarını yapmalıyım. Gökteki tüm meleklerin, hep beraberce “amin” diyecekleri bir dua ve niyazda bulunmalıyım. [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Kâbe’yi gördüm. Allah’ın evi, dünyanın merkezi olan o muazzam Kâbe’yi... Ama ben daha hangi duayı ve nasıl bir dua yapacağımı bilmiyorum. Acaba hangi duayı yapsam? Bunca hata ve isyanlarıma rağmen duam bir karşılık bulur mu? Huzura nasıl varcak ve ne yüzle neyi isteyeceğim? [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Evet, evet hatırladım. Mübarek bir zat, büyük bir âlim ve ulemanın kibarı İmam-ı Azam Ebû Hanife, bu dergahta yapacağı duayı o da unutuvermişti. Acaba ben de Ebû Hanife gibi “Ya Rabbi! Hangi duayı yapacağımı, senden ne isteyeceğimi şimdilik unuttum. Şöyle desem olur mu? Ya Rabbi! Şimdiye kadar yaptığım ve bundan sonra da yapacağım tüm dualarımı kabul eyle” mi demeliyim?[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Halbuki Kâbe’yi ilk görenlerin duasının makbul olunaca-ğına dair birçok rivâyetler var; sen bunları biliyor muydun? [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]O zaman durma! [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Tavaf edenlerin arasına karış.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Ayakların yer tutmasın,[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]kanatlan ve şereflilerin arasına gir,[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]ve şereflen, durma! [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Kanatlıların ardına düş ve kanatlan, [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]uç uçabileceğin kadar...[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Kendinden geçerek, kendini Allah’ın evinde ve emin beldesinde buluncaya kadar dön ve dönmeye yani tavaf etmeye, meleklerin arşı tavaf ettiği, Beyt-i Ma’muru tavaf ettiği gibi...[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Kâbe’yi akıl ve şuur ötesi bir vecd ile ziyaret ve tavaf et..[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Lafta mukaddes, kupkuru bir şekil gözüyle bakan ve huzurunda her laubaliliği işleyen gafillere ne demeli? Daha önce deve ve merkeblerin, bugün ise otübüs, minübüs ve arabaların geliş ve dönüşü gibi bir seyahat mi? Oraya gitmeden gafil, oraya varınca gafil, oradan dönünce de gafil olma sakın...[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Peygamber ikliminden, peygamberler diyarından dönerken haz duymalı, sevinç ve mutluluklar tatmalıyız. bu tad öyle bir tad olmalı ki, damağımızda en son lezzet olarak hep o kalsın.[/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][COLOR=sandybrown][FONT=Microsoft Sans Serif]Kâbe’yi ilk görünce yapılan dua şöyledir:[/FONT][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=sandybrown]لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ باِللهِ العَظيِم ، لا اِلهَ اِلاَّ الله وَحْدَهُ لاَ شَريِكَ لَهُ ، وَلَهُ الْحَمدُ يُحْيي وَيُميِت ، وَهُوَ حَيٌّ لا يَموُت بِيَدِهِ اْلَخْير، وَهُوَ عَلى كُلِّ شَيْئٍ قَديِر، وَاِلَيْهِ اْلمَصِير، اللَّهُمَّ زِدْ هَذاَ الْبَيْتَ تَشْرِيفاً وَتَكْريِمًا وَتَعْظيِماً وَمَهابَةً وَبِرًّا وَ زِدْ يا رَبّ مِنْ شَرَفِهِ وَكَرَمِهِ وَعَظَمِه ِممَّن حَجَّهُ اَوْ اِعْتَمَرَهُ تَشْريِفاً وَتَعْظيِماً وَمَهاَبَتاً وَبِراًّ[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=sandybrown]“Bütün güç ve kuvvet\ şanı yüce ve azamet sahibi Allah’a aittir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=sandybrown]Allah’tan başka ilâh yoktur. Ortağı da yoktur. Hamd O’na mahsustur. Dirilten ve öldüren O’dur. O Baki’dir. O ölümsüzdür. Hayırlar O’nun elindedir ve O her şeye kadirdir. Dönüş O’nadır. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=sandybrown]Allah’ım! Bu evine daha fazla şeref, kerem ve azamet ver. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=sandybrown][B][SIZE=4]Ya Rabbi! Hac ve umre yapanlardan onu şereflendiren-lerin şerefini, ona saygı gösterenlerin saygınlığını, onu yüceltenlerin heybetini ve iyiliğini artır.[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Kabeyi Görünce Okunacak Dua
Alt