Kabak Püreli Tavuk

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
7,416
Malzemeler
2 Kabak
4 Tavuk Göğsü
200 gr Yoğurt,
8 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber



Yemeğin Tarifi
Kabakları temizleyip 3-4 parçaya kesin.
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin.

1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ilave edin. Kabak püresini ekleyip karıştırın.

Ayırdığınız yoğurda, salça, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.


Tavuk göğüslerini hazırladığınız bu sosla terbiye edin. Yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Kabak sosuyla birlikte servis yapın.
 
Üst Alt