Kabak Çiçeği Dolması

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351


Malzemeler
30-35 kabak çiçeği
1 s.b. pirinç
Kıyılmış maydanoz
1 kuru soğan, incecik doğranmış
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
1/3 s.b. + 2 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 çay k. Karabiber
1 tatlı k. Tuz
1 tatlı k. Şeker
1 çay kaşığı Tarçın
1 tatlı k. Kuru nane

Hazırlanışı
İç harcı için soğanı zeytinyağda kavurup sırayla dolmalık fıstık ve
pirinci ekleyin. 1 bardak kadar su ekledikten sonra üzüm, maydanoz ve
baharatlarını ilave edin. Altını kapatıp ılımaya bırakın.

Kabak çiçeklerini hafifçe yıkayıp içlerini temizleyin. Her birinin içine
çiçeğin büyüklüğüne göre 1 yada 2 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan
koyup tencereye dizin. Üzerine 2 kaşık zeytinyağ gezdirip bir bardaktan
az ılık su ekleyin.
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. İç harcı önceden pişirdiğiniz için çok kısa sürede hazır olacaktır.
alıntıdır
 
Üst Alt