- Katılım
- 26 Şubat 2011
- Mesajlar
- 503
- Tepkime puanı
- 10
jöleli yaz pastası
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Kaç Kişilik 12
Malzemeler
Hazırlanışı
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Kaç Kişilik 12
Malzemeler
- 1 adet elma
- 1 adet armut
- 1 adet portakal
- 2 avuç çilek
- 1 paket çilekli jöle
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 paket petübör bisküvi
- 1 adet portakalın suyu
Hazırlanışı
- Bir portakalın suyunu sıkıp bir kaba koyalım.Meyveleri küp küp doğrayarak bu kabın içine atalım ki pastayı yaparken kararmasınlar.Çilekli jöleyi tarifine göre hazırlayalım,tercihen emaye bir kalıbı hafif ıslatarak süzdüğümüz meyveleri yerleştirelim ve jölenin yarısını meyvelerin üzerine döküp derin dondurucuya atalım.Jölenin kalan yarısıyla parçaladığımız bisküvileri karıştıralım.Derin dondurucudaki meyveli jöle karışımı donunca üzerine 1 çaybardağı yoğurdu incecik sürelim ve bisküvi karışımını yayalım yine derin dondurucuya koyalım.Tamamen donduktan sonra servise hazırlamak için çıkardığımız kalıbı hafif ısıtalım.Eğer emaye kalıp kullanıyorsanız ocakta değilse sıcak su dolu bir tepside veya mikro dalga fırında ılıtabilirsiniz.Kalıp ısınınca jöle biraz eriyecektir ve kalıpta hareket etmeye başlayacaktır ozaman bir servis tepsisine ters çevirelim ve servis edelim.