Japon güneşi

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Mesajlar
6,633
Malzemeler:

* 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
* 1 paket mantar, küp doğranmış
* 2 adet patlıcan
* 2 adet yufka
* yoğurt

Hazırlanması:

1. Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.
2. Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.
3. Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)
4. Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.
5. Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın.
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
7,400
Değişik ve güzel bir tarifmiş deniyeceğim inş teşekkürler emeğinize sağlık.
 
Üst Alt