iyi bir gözlemci olmak istiyorsanız

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
iyi bir gözlemci olmak istiyorsanız İnsanları izleyin....
Her insandan bir şey öğrenirsiniz..olumlu yada olumsuz ama muhakak ki yeni bir şey öğrenirsiniz..

Gözlemci olmak ,olabilmek bile yüksek durum ve nimettir..Hayatı yaşarken karşımıza çok sayıda durum geliyor. Bir çoğunda zaaflarımızı yaşıyoruz. Bir çoğunda da yüzeysel yaşıyoruz.
Köşeye çekilirsiniz ve sadece etrafı izlersiniz.göreceksiniz başkalarının kaçırdıklarını daha önce fark edemediklerinizi göreceksiniz..

Gözlemci İnsanın sezgileri ,duygu ,his idrakı güçlü olur..
Oğlum aikodo ,Tekvando sporu dersi aliyor tabi ki ben de her seferinde onlari izliyorum...
iyi bir gözlemciyim..tekvando sınıfında paratik, yöntem ,alıştırma, çalışma yaparlarken her Her Üç Dakikada Bir Changing Partners
Pratik alıştırma yaptığın arkadaşını değiştir diye bir kural usul var bunu neden yapıyorlar sizce..? iyi bir Gözlemci iseniz bunu bilirsiniz....
ilginç::.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Enerjisini yenilemek, yeni hareketler keşfetmek, pratiklerini artırmak, bilmediklerini yeni deneyimlerle öğrenmek için diye düşündüm...ilginç::.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
iyi bir gözlemci miyim abla? % kaç verirsin bana...:cool:
Tahmin ettiğin bir cevap vermiş miyim?:D

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bunun iki nedeni var.
-Hayat yolunda karşınıza aniden hiç beklenmedik Çıkacak Olan farklı,farklı insan, durum, olay, tepki ve sorunlarla how to handle nasıl başa Çıkmaya hazır olmak...

- Eşiniz ,Arkadaşınız size olumlu yada olumsuz, pozitif yada negative olarak etkilediğini göstermek..buna binaen ;Hayat yoluna kimin ile çıkacağınıza, dikkat edin...

mesela yusufun partneri, oyun arkadaşı aktif ise Yusuf da aktif ve cesur, atılgan oluyor yok arkadaşı tenbel, tekvando umurunda değil pasif Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan birisi ise Yusuf da aynen onun gibi oluyor...
eşler birbirini olumlu yada olumsuz etkiliyor....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aynen ablacım, etkiye tepki meselesi...

Bir de Efendimiz 'in şu sözü vardır ben çok severim;
"Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmayacaksın" diye...

Bu sözü iyice benimsedim, özellikle eşimle konuşurken, ona olan davranışlarımda bu söze uygun hareket ediyorum Allah'ın izniyle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Peki Yusuf gibi her şeye he cares about everything
Her şeye Önem Veren, umurunda olan, yok tabiatti, yok okyonuslari, yok hava kirlenmesin, yok hayvanları,yok Afrikada Açlık,Açlıkdan Ölen Çocuklar ,yok bahçedeki çiçekleri bile umursayan, hisseden, duygulanan illa korumak gerekli diyen mevlana gibi insancıl..

-ben kızınca Anne biraz daha kibar, nazik, yumşak, anne gibi merhametli olabilirmisin diye soran bu Çocuğu tekvando gibi dövüş ,kendini koruyabilme hareketlerini iceren ,onun fıtrattına aykırı bir spora neden verdiğimi sanıyorsunuz....hmmnn:bilmemm:.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bunun iki nedeni var.
-Hayat yolunda karşınıza aniden hiç beklenmedik Çıkacak Olan farklı,farklı insan, durum, olay, tepki ve sorunlarla how to handle nasıl başa Çıkmaya hazır olmak...

- Eşiniz ,Arkadaşınız size olumlu yada olumsuz, pozitif yada negative olarak etkilediğini göstermek..buna binaen ;Hayat yoluna kimin ile çıkacağınıza, dikkat edin...

mesela yusufun partneri, oyun arkadaşı aktif ise Yusuf da aktif ve cesur, atılgan oluyor yok arkadaşı tenbel, tekvando umurunda değil pasif Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan birisi ise Yusuf da aynen onun gibi oluyor...
eşler birbirini olumlu yada olumsuz etkiliyor....

Sizin de boksörlüğe melekeniz var sanırım. Öyle gözüküyor. Güzeldir, dünya hali günün birinde kullanmak zorunda kalabilirsiniz melekenizi. Gene de ben dua edeyim, her şey güzel olsun ve böyle bir şeyle imtahan olmayınız. :)
Dualarımla.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Peki Yusuf gibi her şeye he cares about everything
Her şeye Önem Veren, umurunda olan, yok tabiatti, yok okyonuslari, yok hava kirlenmesin, yok hayvanları,yok Afrikada Açlık,Açlıkdan Ölen Çocuklar ,yok bahçedeki çiçekleri bile umursayan, hisseden, duygulanan illa korumak gerekli diyen mevlana gibi insancıl..

-ben kızınca Anne biraz daha kibar, nazik, yumşak, anne gibi merhametli olabilirmisin diye soran bu Çocuğu tekvando gibi dövüş ,kendini koruyabilme hareketlerini iceren ,onun fıtrattına aykırı bir spora neden verdiğimi sanıyorsunuz....hmmnn:bilmemm:.

Yusuf, pehlivanlığa daha yatkın bir vücuda sahip. Rabb'im ona öyle güzel bir vücut ihsan eylemiş. Güreş, İslam sporudur da. :)
Ömrü de uzun olsun, güzelliği de. Kader ne ise onunla yüzleşecektir Yusuf.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yusuf, pehlivanlığa daha yatkın bir vücuda sahip. Rabb'im ona öyle güzel bir vücut ihsan eylemiş. Güreş, İslam sporudur da. :)
Ömrü de uzun olsun, güzelliği de. Kader ne ise onunla yüzleşecektir Yusuf.

Yusufun bedeni, pehlivan gibi kalbi ise nazik, kibar, merhamet dolu,ona biri vursa bile kaza ile vurmuştur der ve affeder...
Ne Güreşi elini kimseye kaldırmaz kavgaya,şiddete karşı ,belki biraz değişir diye tekvandoya verdim...
hep adil olmamı ister bunlarda beni bazen sinir ediyor...:tüüh:,
o pehlivan gibi ama karınca, yada solucanları ezerim diye hep dikkat eder..
nerde benim aslan gibi oğlum ya Hu
...dayi;.:

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah kalbindeki merhamet ve güzellikleri daim etsin yusufçuğun...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yusufun bedeni, pehlivan gibi kalbi ise nazik, kibar, merhamet dolu,ona biri vursa bile kaza ile vurmuştur der ve affeder...hep adil olmamı ister bunlarda beni bazen sinir ediyor...:tüüh:,
o pehlivan gibi ama karınca, yada solucanları ezerim diye hep dikkat eder..
nerde benim aslan gibi oğlum ya Hu
...dayi;.:

Elbet Allah razı olsun onu zaten biliyoruz. Annesi ne ise evladı da o olacaktır. Öyle de olmuş zaten. Ruhu da güzel, görünürlüğü de güzel, Allah daim güzel kılsın.
O en iyisi kendi kendinin "Yusuf"u olsun. :) :)
Güreşçi de olsa başka bir sporcu da olsa "merhametinden" garibim muhatabına dokunmadan kendisi tuş olur.
Kan bağı ile (Din kardeşliği hariç) yakın olmadıklarınızı yarınlara hazırlıyorsunuz ya "güzel insan" olarak,
Sizin ecrinizin güzelliğini düşünemiyorum bile...
Allah yardımcınız olsun. Manen mükemmel bir şeyi ikame ediyorsunuz. Dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Elbet Allah razı olsun onu zaten biliyoruz. Annesi ne ise evladı da o olacaktır. Öyle de olmuş zaten. Ruhu da güzel, görünürlüğü de güzel, Allah daim güzel kılsın.
O en iyisi kendi kendinin "Yusuf"u olsun. :) :)
Güreşçi de olsa başka bir sporcu da olsa "merhametinden" garibim muhatabına dokunmadan kendisi tuş olur.
Kan bağı ile (Din kardeşliği hariç) yakın olmadıklarınızı yarınlara hazırlıyorsunuz ya "güzel insan" olarak,
Sizin ecrinizin güzelliğini düşünemiyorum bile...
Allah yardımcınız olsun. Manen mükemmel bir şeyi ikame ediyorsunuz. Dua ile.

"Annesi ne ise evladı da o olacaktır"
öz annesi ben değilim demek ki Güzel Ahlâk,karakter de fıtri bir haldir..
"Allah'ım yaradılışını güzel kıldığın gibi ahlakını da ,imanını da güzelleştir." amin...bu da benim ona olan duam dir...

duaa..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"Annesi ne ise evladı da o olacaktır"
öz annesi ben değilim demek ki Güzel Ahlâk,karakter de fıtri bir haldir..
"Allah'ım yaradılışını güzel kıldığın gibi ahlakını da ,imanını da güzelleştir." amin...bu da benim ona olan duam dir...

duaa..

Daha akıl baliğ olmadan yetiştirilmesi de yetiştirenleri "anne" kılar, yani kendisine emanet edilen anne ne ise çocuk da o olur...

Biliyorsun hadis var...

Bundan yola çıkarak, "ahlakla anneliği" kıyas ettim o da "siz"den başkası değil...

:) :)

Selamlarımla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tekvando-dalinda-minik-ve-yildizlar-kusak-atl-4138574_o.jpg

Taekwondo kişideki teknik ve hareket becerilerini geliştirirken aynı anda şahsiyet gelişimine de büyük önem verir.

Eski öğretmenler kişinin şahsiyeti ve karakteri iyi değilse becerilerine hiç önem ve değer vermezlerdi...

Taekwondocuyu mükemmel yapan teknik becerileri değil şahsiyet ve karakteri yani güzel huylarıdır.

Toplum içinde şahsiyetinizi ortaya koyan en önemli ve temel görüntü ciddiyettir.Bu nedenle taekwondoda da şahsiyet ve kişiliğin gelişmesi için yerine getirilmesi gerekli olan şey sporcunun her zaman ağırbaşlı ve ciddi olmasıdır.

taekwondocular bir harekete girmeden evvel yanlış mı doğrumu yaptığının muhasebesini yapabilen insanlardır.Bu titiz ve uzun yıllar çalışmanın verdiği bir olgudur..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Acep Hilmi abımı geldi :eek:. Mesajların yanında bır de tarih sekmesı olsa ne hoş olur.

Üst Alt