İyi Bir Forum sitesi Nasıl Olmalıdır?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sumbul.jpg

Selamun Aleykum ..Kendimce bu konuda bazi fikirlerimi yazmak istedim..Milyonlarca internet kullanıcı hergün milyonlarca websitesini dolaşıyor.
Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların aynı siteyi tekrar ziyaret etme oranı ise %4. Bir sitenin bu dilim içerisinde yer almasındaki en büyük etkenin ise
Forum ve Sittenin guncel,farkli ve her yasa hitap edebilmesi,her gun yeni ,faydali ve insanin ihtiyacina cevap verebilme kapasitessinde
Dini, Ilmi, Ruhi,Manevi,saglik ve muhabbet ortamini da kapsamali...cunku Forum ve Sitteleri ziyaret edenler farkli ilgi alani olan farkli kesimden insanlardir...
konular hep ayni ALINTI,Kopya olmamak ile beraber uyelerin kendi sahsi fikir ve tecrubelere de yer verilmeli...
Forum da Hiç Bir yerde olmayan farklı bilgiler makaleler yazarak ,Kullanicilara hizmet sunarak..sitenizi sevdirmelisiniz
Site ve Formunuza Gelen Ziyaretçiler Sitenizden gittiklerinde tekrar gelmeleri için devamlı yeni bilgiler yüklemelisiniz.
Güncelliğini Yitirmeyen Site Hiç Bir Zaman Ziyaretçi Kaybı Yaşamaz.
Site ve Formunuza çok fazla reklama yer vermemelisiniz.

Bir başka sitede yer alan bilgiyi kendi siteniz kopyala yapıştır yapıp almayınız .Çünki ziyaretçiler yeni bilgiler görmek ister.
sitenizdeki bu farklılıkları göstererek sitenizi kanıtlayabilirsiniz
Ziyaretçilerin sitelere gelme sebebi aradıkları her neyse onun hakkında bilgi almaktır...her konuda Bilgi olmali...Ayni Bizim IslamiForumlar.net de oldugu gibi..
her konuda Bilgi olmali.. hic kimse Yok Yook diyememeli..
Gunumuzde olan önemli konuları göz önünde sergilemeli...
mesela deprasyon, Ofke nobetti, Dini konulardan her muslimanin bilmesi gereken ilmihal konulari.genclige ait sorunlar,Islamda Aile hayatti, Cocuk egittimi,..
Guncel haberler gibi Böylece kullanıcılarda merak uyandırıp o konuları da okumaları sağlanabilir.

Kullanici Foruma her girdiginde muhakak yeni ve faydali guzel bir sey ogrenebilmeli...
Mesela Bugun Burada bir Konuda Tecrubeden bahsediyorduk... ve yazdigim su idi:
"Tecrube Hakkinda dediklerinize katiliyorum lakin sunu da unutmiyalim ki;Hani her olay ve esyanin bir olumlu bir de olumsuz yonu oldugu gibi..
Tecrubenin de uzerimizde hep olumlu ve OLUMSUZ etkiisi vardir...
aslinda tecrubenin golgesi hep uzerimizde. bu golge bazen
Bizi asiri gunesten koruyor, bazen de gunes isigindan yoksun birakabiliyor....
yani her zaman sizi daha ileriye goturemeyebiliyor. o yuzden tecrubelere dogrudan guvenmek degil, onlari devamli sorgulamak
ve nerede Hata yaptigimizi ve tekrarlamamasi icin ibret ve ders almamiz gerektigine inaniyorum..."

yani bir cok genc kardesimiz olay ve fiilerin sadece bir yonunu gorebilmekte oysa her maddenin iki yonu ve yuzu vardir..
bizler sadece gorebildigimiz yonu ile hayatta bakmaktayiz oysa saglikli bir karar verebilmek icin gorulmiyen tarafinda bilinip, gorulmesi gerekir...
ayrica insanin bos vaktini bile faydali bir sekilde kullanabilme imkanini vermeli...
Asr suresinde Zamani,vakti andına alan Allah cc. insan ömrüne de and içiyor...
Allah cc.neden zamana yemin etmektedir? İnsanların zararda olması hangi anlamdadır?
Zararda olmayan insanların dört özelliği nedir?
ilk once bunlari dusundurmeli...bir guzel Forum daima insanlari Iyilik, guzelik, Sabir ve Salih amel ile imana davet etmeli...
iyi bir Forum Asr Suresini temsil edebilmeli...Allah, insan ömrüne de and içiyor Asr suresinde… “Asra yemin olsun,O insan mutlaka hüsrandadır
Ancak o iman etmiş olanlar ve o birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirine sabrı tavsiye edenler müstesna"
iste bu gorevi yerine getirebilmeli Velhasili kelam...
Selamet ile Hayra Kalin...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bu husus sitelerde müdavim ifade edilir ama bunu basarabilmek kolay degildir... Üyeler bunu ikame edemezler... Site görevlileri ancak buna öncülük edebilir ama onlarin da isi, gücü, cehdi ve mücadelesi sadece burasi degildir...
Bir mevzuyu kendi dilinizden aktüel bir sekilde ifade etmeniz bence kolay degildir...
Bundan mütevellit siteler bu sekilde varligini eda edeceklerdir...
Bendeniz sitelerde gectigim konu itibariyle pek aktif olamiyorum... Benim özelligim gecilen konuyu okumak okuduktan sonra da yorumlamak...
Elbet konu gectigim de oluyor...

Iyi bir forum sitesi sanirim üyelerinin aktivitesiyle alakalidir...
Yeni, yepyeni ve de aktüel konulari kendi emeklerinde yogurmalariyla ve yogurduklarini da paylasmalariyla alakalidir...
Tadina doyum olmaz sanirim ama iste amasi var...

:):)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Forum deyince aklımıza belirli ve kısıtlı bir bilgi veya birikim gelmemelidir.
Forum siteleri geniş kitlelere hitap eden ve bilgi, birikim ve tecrübenin aktarıldığı yerlerdir.
Iyi bir forum sitesi sanirim üyelerinin aktivitesiyle alakalidir...
Yeni yepyeni ve de aktüel konulari kendi emeklerinde yogurmalariyla ve yogurduklarini da paylasmalariyla alakalidir...
Tadina doyum olmaz sanirim ama iste amasi var...aassd..
simdi ben amasini merak ettim...iyi bir site nasıl olmalı? Burdan yola çıkarak iyi bir sitede neler olmalı, neler olmamalı?
Yeni bir siteye girdiğinizde beklentileriniz nelerdir?aslinda bu soru uye ve misafir kardeslerimize SORULMALI...
:bilmemm:.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Sitede admin ve görevli biri Cum'a Namazı ile ilgili yazı iktibas etmiş ve cum'a'yı 16 rekat üzere takdim etmiş...
Ben de yorum olarak keşke iktibas ederken neden 16 kılındığını, neden kılınmadığını şu anda bunun kılınması gerekli mi değil mi olduğunu yorumlamanız mümkündü vs denildi ama yorum "fitne" bulundu...
Yani, forumdan teknik anlamda anlamak yetmiyor üyeler ve yöneticiler olarak İslami bir birikimimizin de olması gerekiyor ki, paylaşımı aktüel ve okunası hale getirelim ve aynen kopyalamayalım...
Bu iş birikim işidir... Birikim yoksa olduğu gibi kopya kaçınılmazdır...
Artık müslümanlar da forumlardan doymuış gibidir... Buralar bizler için, paylaşmak, yorum yapmak, vakit geçirmek, sohbet etmek, cansıkıntısını atmak gibi mekanlar olmuştur...
İyi bir forum sitesi nasıl olur'u düşünen de yoktur zaten...
Sizler gibi istisnalar hariç...
Ben az da olsa en az bir forumda 20 kişinin kendi kapasitesinde bir şeyler yazması yorumlaması bir şeyler paylaşması benim için o forumun iyi bir forum olduguna delalet eder...
Paylaşılmıyor... Okunmuyor... Tek tük insanlar burada nefes tüketiyorsa (yazarak) orada bulun mak da biraz sıkıntı verir insana...

NOT: Mesela sizin değişik konu başlıkları altında bir sürü yeriniz var... Yazıorsunuz güzel... Lakin ilk 20, 25'i sizin konu başlıkları sitenin görünürlüğünü doldurması da bir nakıslık bence... Kanımca öyle... Bölümlerinize yapılan yorumların da okunduktan sonraki izne havi olması da apayrı bir nakıslık bence...
Bunun gibi vs...
Ama en önemlisi forumları da açtık herhalde... :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yazdiklariniza aynen katiliyorum..
acaba Ben de bazi Sittelerde bazi kardeslerimizin yaptigi gibi mi yapsam tek uye veya Admin ayni anda 4,5 farkli nik ve renk ile Foruma katilarak paylasim yapiyor...sırıtık.:,
mesela Gönül sızım... Yürek Sızım..Can sızım..Kalp sızım ...sırıtık.:,
ama ozunde hep ayni SIZIM...
insan kendine dürst olduğu zaman herkese dürüsttür.

Hay Allah bunca SIZI dan bahsederken sevdigim bir siir aklima geldi cok sevdigim sizler ile paylasmak istedim...hy..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Hmmm...
Anladim...
Dogru olani böyle... Yazabiliyorsaniz ve gücünüz de buna kafi geliyorsa en güzeli yaptiginiz gibi zaten... Allah yardimciniz olsun... Farkli nikler altinda forumlarda bulunanlar var mi onlardan bihaberim ben...
Hayirli paylasimlar...

mmt1

Kurallara Uymadı
Üyemiz
İyi bir forum sitesi taşıdığı manaya göre değişir.İslami bir forum sitesi her zaman iyi olmalıdır,ama nasıl? İslam adı altında saçmalıklara yer vermemelidir.Kadın resmi olmamalı,sapık müzikler olmamalı.
Konu başlıkları iyi seçilmeli...
Yöneticiler işi bilen,işi bildiği gibi ilmi olarakta kendini geliştirmiş kişiler olmalı.Düzen ve tertibi onlar sağlayacak sonuçta.
Müslümanca düşünülmedikten sonrada iyi bir forum sitesi olmaz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamün Aleyküm Hos geldiniz Kardesim Yazdiklariniza aynen katiliyorum bir iki nokta haric..
Her kardeşimiz; bilmelidir ki bütün mü’minler kardeştirler.
hizmette yarışmalı ve hayırlı işlerde birbirimize yardımcı olmalıyiz..
evet bu konuda anlastik peki burasi islami sitte diye sadece islami konular mi olmali?
Geniş içerikli islami bilgilerimiz var Hamd olsun Kur`an bile ogrenmek istiyenlere hizmet sunulmus..ne guzel..
ama bunun yaninda sosyal ailevi, cocuk terbiyesi,insan ve sorunlari, bilmedikleri konularda muhabbet ,ruh ve saglik, ve insan psikolojisine yer verilemez mi mesela?
Mesela Ben bugun ilk okulla basliyan oglusum ile yasadigim sorunu yazdim..cunku gercekten ayni benim durumumda olan annelere de seslenmek Yanliz degilsiniz Biz de ayni sorunlari yasiyoruz!!Sabredin, azim ile gayret edin diye bir sekilde birbirimize destek olmaya calismaktayiz..
Bakin Kardesim biz Birbirimizi bir sekilde tamamlarız.. birbirimizin yanlis ve dogrularindan ders, ibret alir..
ve gecmiste yaptigimiz hatalari baskalari yazinca daha iyi gorebiliriz..
Bir Mucize yaratip karsimizdakinin bakış açısini bir anda değişip karşınızdakinin sizin gibi olaya bakmasini sagliyamayiz lakin dogru bildigimiz bilgi ve tecrubelerimizi
baskalari da faydalansin diye paylasir elimizden geleni yapar gerisi Allah Kerim Hidayet sadece Allahcc. dan dir deriz..

evet burasi islami bir sitte lakin burayi ziyaret edenler hepsi Siz gibi islami bilen bilincli kardeslerimiz mi?
Buraya her yas, mevki, farkli bakis acisi ,farkli bir arayis icinde olan her kesimden her meslekten her yaştan insanla iyi iletişim kurabilmek,
guven ve samimiyet Gonul kopruleri kurduktan sonra anca islami Teblig yapabiliriz...
O yuzden iyi bir islami Forum her kesime her konuda Sirke kacmadan kucagini acip,hizmet verebilmeli diye dusunmekteyim..
bu benim sahsi dusuncem yaniliyorsam Allah affetsin beni..Ben belki de islami en iyi sekilde yasayamiyan Takva sahibi olmiyan muhafazakar bir insanim..

mmt1

Kurallara Uymadı
Üyemiz
İslami forum adı altında islama uygun konular vardır ve buna uyan konuklar vardır.Bunun ötesini ben düşünmüyorum.Yani demek istediğim şu ki; islami forumda islam bilgisi az olanlar olabilir,öğrenmeleri gerekiyor.Öğrenmek zorunluluğu var.Kafası her şeye çalışıpta iki satır okumaya çalışmayan tembel adama ne desem azdır.

Her türlü insan girebilir bu siteye ama site herkese göre farklı bir kural koymaz.Aynı kurallar herkes için geçerli olmalıdır.

Misal; kadın şarkıcı koymayacaksın,kadın resmi koymayacaksın.Kadın Kur'an dahi okusa burada o sesi dinletmeyeceksin( kadınlar bölümü diye bir bölüm varsa orada kadınlar dinleyebilir gayet tabi).

Adam,"ben müslümanım ama bu şarkıcılarda hoşuma gidiyor,ya da şarkılar hoşuma gidiyor,beni kaybetmeyin,kazanmaya çalışın" diyor diye taviz vermem şahsen ben.Site yöneticileri bu minvalde taviz vermemli diye düşünüyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gelincikvekiz.jpg

Selamün Aleyküm Ve Hayirli Geceler
Her kardeşimiz; bilmelidir ki bütün mü’minler kardeştirler.
iyi bir Forum ,sittede hizmet de yarışmalı ve hayırlı işlerde birbirimize yardımcı olmalıyiz..
Guzel bir Forum sevgi ve hoşgörü ile beslenir nefes alır ve büyür. .
IslamiForumlar.net bir Ailedir...
Biliyorum kapıdasın uzun yoldan geldin;
Nefsini astin! biraz yorgun biraz da açsin!
Biraz Huzur ve Mutluluk ,bulmak!!dertlerini paylasmak icin
islamiforumlar.net Ailesine mi ugriyacaksin...

Üst Alt