İstihareye inanılır mı?

• Konuyu başlatan Esma1905
  • Başlangıç tarihi
E

Esma1905

Kayıtsız
Misafir
Selmun aleyküm, ben almanyadan esma 21 yasindayim. 15-16 yaslarinda bir erkek arkadasim olmustu, simdi ayni kisiyle 8 aylik görüsmüslügüm var. Ayrildigimiz dönemde o kisinin basindan kisa bir süre nisanlilik gecti ve ayrildilar. Simdi ise cok pisman nasil böyle bir hata yaptim diyor kendisi cok üzgün. Allah izin verirse bu yaza dogru sözlenmek istiyoruz. O kisi benim icin hayirlimi hayirsizmi diye Istihare namazi kildim ve istihare duami yaptim ve yattim. Rüyamda sevgilim yine eski nisanlisinla nisanlaniyordu ve kizin kiyafetinin rengi kirmiziydi. Fakat beyazda gördüm. Sevgilim bir odada üstünü giyiyordu ve ben odasina girdim önümde beyaz atlet ve beyaz donla gördüm bir de üstünde kirmizi kravati. Senmiydin esma gel diyor biliyorsun bunu istiyerek yapmiyorum üzülme diyor. Öyle diyor fakat cok mutlu gözüküyor. Sorum söyle sevgilime anlatsam gördügüm rüyayi bir sakincasi olurmu? Ve kendisinden istihareye yatmasini istesem? Allah icin onu cok seviyorum ayrilmamiz icinde simdilik bir sebeb görmüyorum. Sadece rüyam kafami karistiriyor. Allaha karsi nankörlük yapmak istemiyorum. Kirmizi gördüm yani hayirli olmadigini gördüm ve ayrilmak icimden gelmiyor. Allahim beni affet.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Allaha karsi nankörlük yapmak istemiyorum. Kirmizi gördüm yani hayirli olmadigini gördüm ve ayrilmak icimden gelmiyor. Allahim beni affet.

Aleykümselam kardeşim, yazındaki son cümleler, üzücü ve düşündürücü. Madem istihareye yatıyorsun, bu konu hakkında bilgin olması lazım. İstiharede görülen rüyaların kesin bir hükmü yoktur. Yani ne görürsen gör ona göre hareket etmek zorunda değilsin. Tamamen kişinin kendi kararına kalmıştır. Yani hiç bir rüyada ve istihare rüyasında gördüğün rüyaya göre hareket etmek diye bağlayıcı bir hüküm yoktur.

Bu konuyla ilgili olarak, daha doğrusu bu konuyu anlatan bir yazı okumak için alttaki linki tıkla. Oradaki yazıları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin.

https://www.islamiforumlar.net/isla...e-istiharede-gorulenlerle-amel-edilir-mi.html

Üst Alt