Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İstihare Ve İstişare
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="(((__meftun__)))" data-source="post: 52557" data-attributes="member: 1120"><p>Siz zaten mes'eleyi açıklamışsınız...</p><p>Yerine göre istişare de yapılır, istihare de...</p><p>İstişare, bir mes'eleyi, o mes'ele hakkında bilgi sahibi olanlarca tartışmak (münazara) ve akabinde de tekliflerin en güzeline, en doğrusuna uymaktır...</p><p>İstihare de, mes'eleyi, tabi ki görebilirseniz, rüyaya havi kılmaktır...</p><p>Bunun için bir takım takip edilecek yöntemler vardır... </p><p>Geçelim ve konumuza gelelim.</p><p>Mesela, Allah'ın bizlere yüklemiş olduğu, yani, emir buyurmuş ya da yasaklamış olduğu şeyler hususunda ne istişare olur ne de istihare olur...</p><p>Mesela,</p><p>Müslüman erkek ve kadın namaz kılmalı mıdır, hadi istişare edelim ya da istihare edelim dediğiniz de gülünç duruma düşersiniz...</p><p>Ya da iftira atalım mı, içki içelim mi, zina edelim mi diyerekten Allah'ın alenen haram kıldığı şeyler noktasında istihare ve istişare olmaz...</p><p>Dolayısıyla engelli de olsa, rahimde tutunmuş bir cenin ya da bir bebe için istihare ya da istişare edilmez...</p><p>Lakin, bu konuda bilgisi olmayan bir anne bu hadiseyi Dinen çok iyi bilen alimlere bunu arzeder, Din bunu yasaklamış mı yasaklamamış mı bilgi sahibi olur ve Din'in emrine göre hareket etmesi kendisine vacip olur...</p><p>Din engelli çocuğun alınmasına cevaz vermişse, ona uyar,</p><p>Din engelli çocuğun alınmasını haram kılmışsa buna uyar...</p><p></p><p></p><p>NOT: Bu kadar konu başlığı altına bu kadar yazıları nasıl geçebiliyorsunuz, takdir ediyorum, performansınız gün geçtikçe daha da yükseliyor demek...</p><p>Ben bayağı yaşlanmışım, iki yorumu geçmekte bile zorlanıyorum...</p><p>Sağlığınız en hakiki dostunuz olsun her zaman...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="(((__meftun__))), post: 52557, member: 1120"] Siz zaten mes'eleyi açıklamışsınız... Yerine göre istişare de yapılır, istihare de... İstişare, bir mes'eleyi, o mes'ele hakkında bilgi sahibi olanlarca tartışmak (münazara) ve akabinde de tekliflerin en güzeline, en doğrusuna uymaktır... İstihare de, mes'eleyi, tabi ki görebilirseniz, rüyaya havi kılmaktır... Bunun için bir takım takip edilecek yöntemler vardır... Geçelim ve konumuza gelelim. Mesela, Allah'ın bizlere yüklemiş olduğu, yani, emir buyurmuş ya da yasaklamış olduğu şeyler hususunda ne istişare olur ne de istihare olur... Mesela, Müslüman erkek ve kadın namaz kılmalı mıdır, hadi istişare edelim ya da istihare edelim dediğiniz de gülünç duruma düşersiniz... Ya da iftira atalım mı, içki içelim mi, zina edelim mi diyerekten Allah'ın alenen haram kıldığı şeyler noktasında istihare ve istişare olmaz... Dolayısıyla engelli de olsa, rahimde tutunmuş bir cenin ya da bir bebe için istihare ya da istişare edilmez... Lakin, bu konuda bilgisi olmayan bir anne bu hadiseyi Dinen çok iyi bilen alimlere bunu arzeder, Din bunu yasaklamış mı yasaklamamış mı bilgi sahibi olur ve Din'in emrine göre hareket etmesi kendisine vacip olur... Din engelli çocuğun alınmasına cevaz vermişse, ona uyar, Din engelli çocuğun alınmasını haram kılmışsa buna uyar... NOT: Bu kadar konu başlığı altına bu kadar yazıları nasıl geçebiliyorsunuz, takdir ediyorum, performansınız gün geçtikçe daha da yükseliyor demek... Ben bayağı yaşlanmışım, iki yorumu geçmekte bile zorlanıyorum... Sağlığınız en hakiki dostunuz olsun her zaman... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İstihare Ve İstişare
Alt