İstihare rüyasını yorumlamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
4 Kasım 2012
Mesajlar
171
Tepkime puanı
2
S.a istihare rüyasını yorumlamak nasıl oluyor ya da rüya görmek şart mı kalbe gelen huzur ve rahatlık doğrultusunda mı sonuca ulaşılıyor ben kendim için yattım ama bu konuda tecrübesiz olduğum için bi sonuca varamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
S.a istihare rüyasını yorumlamak nasıl oluyor ya da rüya görmek şart mı kalbe gelen huzur ve rahatlık doğrultusunda mı sonuca ulaşılıyor ben kendim için yattım ama bu konuda tecrübesiz olduğum için bi sonuca varamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aleykum selam ve Rahmetullah, hoşgeldiniz sena, İstihare namazı kılındıktan sonra uykuya yatılacak ve rüya beklenecek diye bir şart yoktur. İstihare amacıyla yattığınız rüyada, beyaz veya yeşil görülürse hayra; siyah veya kırmızı görülürse şerre işaret sayılmıştır.
Peygamber Efendimiz (asm), bilhassa, “namazdan sonra kalpten geçen mânânın ve oluşan kararlığın” hayra yorumlama açısından önemli olduğunu bildirmiştir.

Özetle istihare Allah c.c den hayır dilemek manasına gelir. Herhangi bir işiniz için karar veremediğiniz durumlarda Allah'dan yardım ummak bir yol göstermesini dilemek amacıyla yapılır. Tavsiye edilen duası ve namazı vardır. Her istihare yapan bir sonuç alacak veya herkes rüya görecek diye bir kural yoktur. Hatta rüya görülse bile bununla amel edilmesi bile şart değildir. İstihare sadece tavsiye edilmiş bir yardım isteme olarak yapılagelmiştir. Herhangi bir kesinlik ifade etmez, istihareye bel bağlanıp hayat ona göre düzenlenmez. İSTİHAREYE HERHANGİ BİR ÖZEL ANLAM YÜKLEMEK GEREKİR.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Allah Razi olsun ilim dilencisi kardesimiz cok guzel KISA ve Oz aciklamis...
Musaade ederseniz Bende Kendi bilgi ve Tecrubelerimden bazi bolumleri yazmak isterim..
hayatim boyunca yapmak istediğim her şey icin Karar verirken önce temel kaynak ve fikri sorulmaya lâyık isin Ehli kişilerini bulur istişare ettim..
bir sonuç elde edemezsen istihare namazimi kilip hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak için Rabbime danismadan hayattimda hic bir onemli ise girismedim...
bazen istihare namazi bile kilmadan sadece Yatsi namazindan sonra butun yuregim ve samimiyettim acizligim ile Rabbime Hakkimda Hayirli olanini gostermesi bir sekilde bir isaret bir ruya gostermesi icin yalvardim..
ve her seferinde Elhamdullilah Rabbim hep Hakkimda Hayirli olan ile beni kalbimden gelen bir his ile dogru olani yapmam icin yonlendirdi...

ne zaman ki istiharedeki ruyalarima dinlemeyim bildigimi yapti isem.. sonunda pismanlik yasamisimdir..
ozellikle istihare namazi kilip Eyy Rabbim Sen Hakkimdaki en Hayirlisini goster diye Ona teslim oluyorsun ve Rabbim O isi yapma Hayirli olmaz diye bizleri Ruya yolu ile uyardigi halde once akil danisip sonrada nefsimizin istedigini her yaptigimda basim beladan kurtulmadi....

Bir iş yapılmak istenildiğinde istihâre yapmak menduptur Hz Peygamber Ashab-ı kirama önemli işlerinde istihâreye başvurmalarını telkin buyurdu Câbir (ra)'den şöyle dediği nakledilmiştir

Peygamberimizin sözleri de var rüya hakkında:
“Benden sonra peygamberlikten geriye hiçbir şey kalmayacak ancak mübeşşirât kalacaktır.”
“Mübeşşirât nedir?” dediler.
“Sâdık rüyalardır” buyurdu.
ama herkes de istihare namazi kilip gordugu ruyalar..salih olmiyabilir o yuzden de istihare namazini kilan kisilerin Takvali..ihlasli..saf..temiz.. ibadet Ehli olmalari gerekli...

Evet rüyalar üç türlüdür.
Biri şeytanîdir. Bu tür rüyalarda şeytanın telkiniyle korkutucu ürkütücü utandırıcı sahneler yaşanır...
Kâbuslar karabasanlar erotikler... Tâbire değmiyor bunlar.Geçelim.

İkincisi boş hayâllerden ibâret. Kurânımızın tâbiriyle “edgasü ahlâm” yani “hayâl demetleri.” Ciddi bir anlamları yok bunların da. İnsanın hayâl gücü türlü tasvirler yapar. Günlük olayları ve görüntüleri çeşitli biçimlerde bir araya getirir kurgular. Bazen yıllar önce aynı vakitlerde yaşanmış hâdiseleri hatıra getirir sonraki olaylardan derlenmiş ayrıntılarla süsler...

Bazen de ruh dünyandaki dalgalanmalar rüyalarına yansır. Meselâ öfkeyle yatarsan uykun boyunca kavgalar edersin. Düşmanlık duygularıyla doluysan rüyanda köpekler yılanlar kovalamacalar görürsün...
Mide hararetiyle yatmışsan rüyana dereler çaylar pınarlar akar. Uyurken çevreden gelen uyarıcıların etkisiyle de rüyalar görürsün...

Kimi ruhbilimcilerin “bilinçaltının dışavurumu” diye tanımladıkları bu tur rüyalar bu türden olsa gerek.
hipnotizm edilerek de gorulebilir.. Bunu da geçelim.

Geldik üçüncü kısım rüyalara. Bunlara “sâdık rüya” denir...
Asıl rüyalar bunlardır...
İnsan uyuyunca dış duyuları kapanır. Gözlemlenebilen dünya ile dış duyular ile arasındaki ilişkiler kesilir...

O zaman insanın ruhunda bulunan ve “Rabbanî lâtife” diye nitelenen insanî duygu ile “Misâl âlemi” arasında bir pencere açılır...insan da şaika denen bir his vardir..
UNUTMIYALIM BUNU....

Ruh kader levhasından yansıyan bazı olayları bu menfezden görür. Bazen olaylar aynen seyredilir...
Bazen de hayâlimiz bu mânalara sûret giysileri giydirir...
Hayâl hazinemiz bir giysi deposu gibidir orada her mâna için ayrı bir libas vardır...
Mânalar hayâlden geçerken bu elbiseleri giyerler. İşte böyle rüyalar için “tâbir ilmi”ni bilmek gerekir...

istikbalde olacakları Allahtan başkası bilemez. Ama Allah bildirirse bilir...
Nitekim peygamberlere ve velilere gelecekle ilgili bilgiler sezdirilir...
Nebilerin ve velilerin uyanıkken gördüklerini sıradan kimseler rüyalarda görürler. Bu sebeple rüyalar normal insanlar için bir nevi velâyettir...
Çünkü ilham yoluyla geçmişi ve geleceği görebiliyorlar...
ilham nedir? Allahın insan kalbine mâna koyması...
Rüyalarda olan da budur işte. Şu hâlde sıradan insanlar da rüyalar vasıtasıyla gelecekten haberler alabilirler..

Lâkin buradan yola çıkarak istihâreyi fala benzetmek veya fal kabul etmek câiz değildir. Böyle yapmak bir netice vermeyeceği gibi, kişinin günaha girmesine de sebep olur.

İstihâre, yapılması düşünülen işle ilgili olarak duygu, düşünce ve meyiller henüz niyet ve karar safhasına gelmeden yapılmalıdır.

Hayırlı veya hayırsız olduğu kesin olarak bilinen konularda istihâreye gerek kalmaz. Bunun içindir ki, istihâre, iyiliği veya kötülüğü anlaşılamayan bir iş hakkında söz konusu olur.

Günümüzde istihâre, genellikle evlilik durumlarında baş vurulan bir ibâdet hâline gelmiştir. Bunun da uygulama olarak halk arasında pek çok yanlışları vardır.
Örneğin; “evleneyim mi, evlenmeyeyim mi?” diye istihâre yapılmaz. Zira az önce de belirttiğimiz gibi, istihâre, mübah olan işler için yapılır.
Oysa evlilik Peygamberimiz’in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir sünnetidir. Kişi kendisini maddî ve mânevî olarak evliliğe hazır hissediyorsa evlenir.

Ancak hangi namzedi tercih edeceği veya evlenme niyeti ile görüştüğü kimsenin kendisi için hayırlı mı, hayırsız mı olduğu… gibi konularda kararsız kalındığında istihare yapılır.

Fakîhler ise, istihârenin sünnet bir ibâdet olduğuna dayanarak “sonucu bağlayıcı değildir.” demişlerdir. Hatta namaz ve duâdan oluşan bedenî bir ibâdet olduğu için, istihârenin başkasına yaptırılamayacağını, kişinin bizzat kendisinin îfâ etmesi gerektiğini, aksinin câiz olmadığını bildirmişlerdir.
 

meryemburcu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Eylül 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
istihare rüyası

Selamun aleyküm.. dört yıllık bir iliskim oldu ben onunla hayırlı mi değil mi diye istihare namazi kıldım. Geçen yıl ilk gün kendi ailemi gördüm çok hoş bir sohbet ederken güldük konuştuk, böyle yedi gün kıldım ve üzücü birşey görmedim. Bundan bir yıl sonra ayrıldık, tekrar istihare namazi kıldım ayrıldıktan hemen sonra ve yine aynı şekilde kendi ailemi gördüm, önce ki gibi mutlu bir şekilde konuşuyorduk. diğer rüyam da yine erkek arkadasimin yüzü bana dönük şekilde vesikalık gibi duruyordu karşımda ben ruyalarmin ne anlama geldiğini anlamadim yardımcı olursanız çok memnun olurum.. teşekkür ederim.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
eğer Ailenden hiç bir şey gizlemeyerek,Onlari dinleseydin Hayattinizdan dört yıl ziyan etmezdiniz...
Rüyada kendi aileni görmek;
Rüyayı gören kişinin ailesiyle ve aile bireyleriyle olan ilişkileri ve onlara yönelik duyguları temsil eder.. Destek,Sevgi ve hayırlı ve iyi şeylere yorumlanmıştır..

Nefsini Suçlayan Kusurunu Görür.. Kusurlarını Gören ve Bunlardan Gereken Dersi Alan Kurtulur.
hayatınıza kaldığınız yerden devam edin, başkalarını suçlamayın. ..sizin kararınız, sizin seçiminiz idi.. her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma..
Hayatta edindiğimiz tecrübeler, yediğimiz kazıkların toplamına eşittir ...
Her hatanın bir bedeli ve aldığınız bir Hayat Dersi vardır..Selametle..
 

nurnur61

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İstihare rüyasi

Selamunaleykum
6 aydir tanistigim biri var ve araligin ortasinda nisanlandik fakat nisanda bazi tatsiz olaylar oldu ve bizde su anlik dusunmeye karar verdik. Bu arada bir arkadasim benim icin istihareye yatti ve ruyasinda beyaz bir mont, pişmiş yumurta ve çamur gördüğünü söyledi. Nasil bir ruya bu ikimiz birbirimize hayirli miyiz acaba nasil bir yorum yapilabilir?

YÖNETİM/UYARI; ?⤵
 

aliye3

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
istihare rüyası

selamun aleyküm,
Ben istihare rüyasına yattım ve kırmızılı ve siyah mı lacivert mi olduğunu çözemediğim (büyük ihtimal lacivert) ucunda ponpon olan bir yandan çanta taktığımı gördüm. iki renk olması aklımı karıştırdı sizce rüyam ne anlama geliyor? (istihareye yatma sebebim sevdiğim çocukla geleceğim olup olmadığını anlamaktı). selamlar..
 

mgcrn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Merhaba, çok zor durumdayım sizden yardım istiyorum. Evlilik için ilk adımı atıcam fakat ananeme istihare kıldırdım. O da rüyasını görmüş, uykuya dalmadan önce yemyeşil bağ bahçe görmüş sonra uyudugunda Erkek arkadaşımı cok yakısıklı bir halde benı evden almaya gelirken görmus, gezmeye gıdıyormusuz fakat SİYAH TAKIM elbise ve beyaz gömlek giyiyormus. Sizce bu nedir cok kafam karıstı?
 

sevgi_99

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
İstiharede poğaça ve patlamış mısır görmek

Selamün aleyküm 6 gündür istihareye yatıyordum dün de cuma gecesiydi son defa istihareye yattım ve rüyamda bir dükkanda annemin poğaça ve patlamış mısır dağıttığını gördüm. Birde anneannemgilin evinde anneannemi telefonla konuşurken gördüm bu iki rüyamı yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
 

oppa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
istihare rüyası

Selamün aleyküm. Allahın selamı üzerinize olsun. Ben birini seviyorum ve onu sevmem hayırlımı değilmi öğrenmek için birkaç defa istihare yaptım ve her zaman güzel şeyler gördüm aynı zamanda her namazdan sonra dua ediyorum onun için ve dualarımın kabul olduğuna inanıyorum bunun hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.
 

kaykac

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Ocak 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
istihare rüyasında dolu yağması

merhabalar, bundan yaklaşık iki hafta önce erkek arkadaşımla olan ilişkimin hayırlı ya da hayırsız olduğunu anlamak için istiareye yattım. çok kararsızdım olmasını istiyordum ama çok sorunlarımız vardı. hayırsızsa olmasın zorlamıcam dedim. erkek arkadaşımla yaklaşık yedi yıldır çıkıyoruz. hep uzaktaydık bu yüzden hem olanlara üzülüyor hemde uzaklığı bahane ederek tekrar affediyordum onu. rüyama gelince çok heyecanlıydım namaz kılarkende uyumaya çalışırken de. uzun bir süre uyuyamadım heyecandan biraz da korkudan. ilk defa böyle birşey yaptım ve farklı şeyler görmekten korktum. sonra bir ara bir anda uykuya dalar gibi oldum. hatta içimden geçirdim gibi hatırlıyorum. uykuya dalıyorum herhalde iyi diye. sonra karanlık birden dolu gibi çok gürültülü birşey oldu. sonra ya ben oradan karanlıktan çekildim ya da ben birini çektim bilemiyorum ama çok kısa sürdü ve çok gerçekten çok şiddetli bir anda birşey olmuştu ben dolu diye düşündüm sonradan. rüyamın yorumunu merak ediyorum. hayırsız mı anlamıyorum. Allahımı vekil kıldım ben yatarken rüyaya. o yüzden hayırsızsa zorlamak istemiyorum ne kendimi ne karşımdakini...

YÖNETİM/UYARI: ?⤵
 

kaykac

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Ocak 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Bu kişi benim bu yaz evleneceğim kişi. Yedi yıllık beraberliğin ardından artık evlenmek istiyoruz ama birçok sorunlarımız da var. Bunların uzaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum bazen ama emin olamıyorum bu evliliğin bizim için hayırlı olup olmadığına.Ben bu evliliğin hayırlı mı hayırsız mı olduğunu öğrenmek istiyorum.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba bu evliliğin hayırlı mı hayırsız mı olduğunu,olacağini sadece Allah cc. bilir biz bilemeyiz..biz sadece hakkınızda hayırlısi için dua edebiliriz..
Rüyaniz hayr Olsun

Rüyada dolu yağışı, dolu yağması görmek;
keder, üzüntü, zarar ,ziyan,kırgınlık ,kaçış,kurtuluş,bazende duygusal olarak sabit dengeli olmiyan bir kimse anlamlarına gelir.

Duygular, bir çok konuda yol göstericidir..Duygular; düşünme, karar alma, planlama, sorun çözme çabalarında engelleyici ya da güçlendirici rol oynar, büyük öçlüde neler yapabileceğimizi belirler.

Duygularımızı ve ruh halimiz etkileyen çok sayıda etken bulunmaktadır. Kişilik, haftanın belirli günleri veya günün belirli zamanları, hava durumu, stres, sosyal faaliyetler, uyku, eksersiz, yaş, cinsiyet, iş çevresi,yanlizlik, işin nitelikleri, iş yerinde yaşanan olaylar, işsizlik ve benzeri konular duygu ve ruh halimizi şekillendirirler...
O insana ve kendinize biraz zaman verin..selametle...
 

Kerem Han

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Karisik istihare rüyasi

Selamun aleyküm kardeslerim,

Icimde bir süredir cok evlenme isteyi var ve kiz istemek istiyorum. Bir yandanda halletmek zorunda oldugum bir sürü isim var. Istihareye yattim ve bir kac büyük kirmizi kapi gördüm. Sonraki günlerde bunlari gördüm:
- Cami
- savasan yesil sarikli askerler
- siyah carsafli bir hanim cikolata dagitiyor
- siyah bir tesbih
- dükkanda cikolatalar

Sizce ben kiz isteme isine giriseyimmi? Bu rüyalar hayirmidir?
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam kardeşim, evlenmek ve çoğalmak Peygamberimizin s.a.v sünnetlerindendir. Yanı evleneyim mi, yoksa evlenmeyeyim mi diye istihare olmaz. Zaten dinimiz bu konuda evlenmeyi tevsiye ediyor. Zaten içimde evlenme isteği var diyorsun! Sen evlenecek aşamaya gel, kararını ver, evleneceğin kişiyi bul. Ondan sonra o aşamada aklında bir şüphe olursa, seçtiğim kişi bana hayırlı mı, değilmi diyerek istihare yaparsın... Ayrıca rüyada gördüklerinin tek başına hiç bir anlamı olmaz. Rüya bir bütündür.
 

yeldaaaaa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
istihare ruyasinda iplik görmek

Selamun aleykum. Ben de benim adima istihareye yatan bir kişinin ruyasinin yorumunu isteyecektim. Evlilik ile ilgili yatmasini istemiştim, iki kere yatmis ikisinde de küçük bir kiz çocuğuna kazak ordugunu görmüş. Kazagin rengi beyaz ve pembeymis, ikisinde de ip bitmiş.yetmemiş. Bir ip alayim da artaniyla da patik orerim demiş. Sonra ruyayi gören kişi bunu "yol " olarak yorumlamis. Tayini cikacak demiş. Ondan kisa bir sure sonra is değişikliği yapma durumum oldu. Bu ruyayi o ise geçmenin hayirli olduğu seklinde mi yorumlamaliyim yoksa o evlilikle ilgili mi.
 

ebedi hayat

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Şubat 2015
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
istihare namazı

Selamın Aleyküm, ben nereden baslayacagimi bilmiyorum. 19 yasinda bir öğrenciyim ve kısa bir süre once Allahın izniyle kapandim. Hayatima kimseyi almamaya karar vermisken bir gün okuldan biriyle tanıştım beni etkileyen tek yönü namazlarını hiç kaçırmamasiydi. Yakalasik 2 ay boyunca konustuk, yani belli münasebette. Bir takım nedenlerden dolayi ben istihare namazi kıldım ve namazimin üçüncü günü askerler ve annemle birlikte un aldığımızi gördüm. Rüya tabirlerine baktigimda hayra dalalet ettiği yaziyordu fakat benim daha okulumun bitmesine 2 yıl var bu süre icerisinde haram bir ilişki icersinde olmuş olucaz. Ama rüyamda da hayirli olduğunu gördüm. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum, eğer yardımcı olursanız cok sevinirim. Mesajımı uzun tuttuğum için hakkınızı helal edin ve selametle kalın.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykümselam kardeşim, herşey nasip kısmet...
Nasip,CENAB-I HAKKın bir şeyi bizim için tensip buyurması, uygun görmesi ve onu takdir etmesidir. Kısmet de, CENAB-I HAKKın herkese kendi özel şartlarında, kendine lâzım olacak şeyleri, diğer sayısız seçeneklerden seçip ayırıp vermesidir.
Her ikisi de ALLAH’ın tensip (Uygun görmek. Münasib kılmak.) ve takdiri demektir.

Emin olmalıyız ki, bizim için nasip ve kısmet olan her şey, hayırlı olan şeydir.
Öbür seçenekler bize hayırlı değildir ki, nasip ve kısmet olmamıştır.
Başkasına hayırlı olması, bize de hayırlı olacağı mânâsına gelmez. Biz bize özgü bir tecelli bekleriz ve buna liyakatimiz vardır. CENAB-I HAKK da bize, bize özel davranıyor.
Başkasına verdiği şeyi bazen bizden bunun için esirgiyor. Çünkü bizim hayrımıza olan şey, o anda ALLAH’ın esirgemesindedir..

Rahmetli Annem her zaman derdi ki:... Allah'a abd ve asker ol!!
nasil olabilirim ki diye sorunca da:" ilk önce Adil ol!!Üstünü başını,kalbini düzelt, güzelce bir abdest alıp, günâhla kirlenen azalarını temizle ve asker ol!!"

Rüyanız hayırlı olsun.
EY KAİNATIN MİNYATÜRÜ İNSAN.!
KALBİNİ DANIŞMAN AKLINI KATİB KIL...
VİCDANINI HAKİM AZALARINI ASKER KIL...
VE HARAMA BULAŞMADAN BEKLİYEBİLİRSEN SELAMETE EREBİLİRSİN..

rüyamda da hayirli olduğunu gördüm"
Rüya ile amel edilmez...

2 yıl var bu süre icerisinde haram bir ilişki icersinde olmuş olucaz
Siz en iyisi bu insani iki sene askıya alın zaten hem evlenemezsiniz.. zamani gelince halen size beklerse inş. nasip, kismet olursa evlenirsiniz...
Ne yapman gerektiğini kendi vicdan ve ruhunuza sorun...selametle..
 

Paramparca

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Selamün Aleyküm merhabalar, ben genel bir sey sorucam. Bir sevdiğim var onunla ilgili ne zaman Hacet veya istiare NAMAZI kılıp yatsam ne görürsem göreyim hep günün gece olduğunu görüyorum. Bunun neye işaret olduğunu merak ediyorum, zifiri bir karanlık degil ama akşam yani. Cevaplayabilirseniz cok cok sevinirim Allah'a emanet olun..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykümselam kardeşim, yine de herşey nasip kısmet...
Ah, dönülmez akşamın ufkundayız Vakit çok geç ...

Akşam oldu hüzünlendim ben yine Hasret kaldım gözlerinin rengine Gel mehtabım gel sevdiğim gel yine Hasret kaldım gözlerinin rengine..
Ey Yâr!..
Yüreğimin en dip kuyusunda vuslatını bekliyorum halen.....
Ey! Kalbim , Sol karanlık ,tarafım...

acilangul1
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt