• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

istihare rüyasında kırmızı ve beyaz görmek

H

hasnev

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm,
Açıkçası nereden başlayıp anlatacağımı bilmiyorum. Ben 25 yaşında bir bayanım ve üniversite mezunuyum. Liseden tanıdığım bir arkadaşım benimle evlenmek istiyor bende istiyorum. Fakat ailem bana uygun olmadığını düşündüğü için evlenmemi istemiyor ve ısrarla karşı çıkıyor. Fakat ben gönülden gelen bir istekle istiyorum ve her namazımdan sonra olması için dua ediyorum. Fakat işimiz bir türlü yolunda gitmiyor. Bende evlenmemiz hayırlı olur mu olmaz mı diye istihareye yattım ve rüyamda çok net bir şekilde üzerimde kırmızı bir üst gördüm daha sonrada tam olarak emin değilim ama her tarafa kar yağmıştı ve ben o karın ortasındaydım.

Daha sonra bir arkadaşımda benim için istihareye yattığını ve beni bembeyaz gelinlikler içinde gördüğünü söyledi. Bende ailemin istememesi üzerine çok kararsız kaldım ve önüme Kuran-ı Kerim'i alarak Allah'ım bana bir yol göster diyerek Kuran'dan herhangi bir sayfayı açtım ve karşıma Yusuf süresinin 47.ile 53. ayetleri çıktı. Hz. Yusuf'un rüyayı yorumladığı kısım.

Bende bunun üzerine tekrar istihare namazı kılıp yattım. Rüyamda da yakın bir kız arkadaşıma yeşil kabak dolması ile patlıcan dolmasını verdiğimi gördüm. Daha sonra da evimize gelen yaşlı bir kadın misafir için mutfakta ona yemek yaparken kendimi gördüm. Önce siyah bir tepside bulunan bir yemeği fırına koyup fırının ağzını kapattım. Daha sonra buzdolabında(beyazdı) hazırlayacağım bir şey var mı diye dolabı açıp baktım. Ve ona makarna yapmaya karar verdim. Mutfakta üç tane fırın bulunmaktaydı. Ve ben bir türlü ocağı yakıp su kaynatamıyordum. Ocağı yakmayı başardım üstüne de su dolu bir tas bıraktım. Bu tas küçüktür deyip onu ocaktan indirdim. Su kaynatmak için bir tencere ararken uyandım. Lütfen bu rüyaların anlamı hayırlı mı değil mi. Karar vermemde çok önemli. Şimdiden çok teşekkürler. Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam..Kardesim insallah her seyin HAYIRLISI..
birazdan camiye gitmeliyim..bu Haydi Cocuklar camiye kampanyasi icin.. ama insallah 1 saat sonra dondugumde
Allah-in Izni ile yorumlamaya calisacagim..
Sadece sunu yazip gitmeliyim..
Seçimler her zaman en kritik konulardır. Aslında her seçim o gün için değil daha sonrası için yapılır yani her seçim yaşanacaklar üzerine kurulur...ama ne yaparsak yapalim nasip ve kismetten
ötesi YOK...
canim hersey nasip kismet isi Rabbim ol demedikce ne yaparsak yapalim olmaz..Allah dilemedikce Siz istiyemezsiniz...

Ben ilk önce derim ki Siz bir kendinizi tanıyin..
Siz biz ne istiyorsunuz?? Nasıl biriyle mutlu olabilirsiniz ? beklentilerimiz nelerdir ?Aileniz neden onun Size uygun olmadigini dusunuyorlar.. bu konuda anneniz ile acikca konusup,gorusun..
Hiçbir şey sebepsiz değildir..kardesim..
gördüklerine aldanma çünkü hakikat gördüklerinin ardında saklı.. hayat keşfedebilene var ilk once keşfetmen gereken kendinsin..
ASLINDA...

insallah geldigimde ruyanizi yorumliyacagim selamet ile Hayra kalin...ve Siz ben gelene kadar bu sorulari bir dusunun olur mu?
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
istihare.jpg

Tekrardan Selamun Aleykum.. eveet eve geldim hamd olsun.. Cami..Cocuklar vs. diye yazdigimdan beni Caminin Hocasi falan sanmayin..
malesef ki degilim.. Keske olsaydim...Bana bir Harf ogretenin kirk Yil kolesi olunmanin sozunun mukafaatina ermis olabilseydim..
ama degiliz iste.. gide gide Yabanci bir Cocuk koruma servisinde
calismaktayim.. neyse Her seyin bir sebebi ve gayesi vardir degil mi kardesim?

"Lütfen bu rüyaların anlamı hayırlı mı değil mi. Karar vermemde çok önemli" demissiniz bu kadar hayati onemli bir konuda karari verecek olan
sadece Sizsiniz unutmayin bunu...
Ben Sadece Ruyanizi anlamaniz icin yardimci olmaya calisacagim Karar sizin karariniz olmali....

İstihare, herhangi bir şey yapmak isteyen kimse, yapılmasının iyi olup olmayacağını hissetmek maksadıyla iki rekat namaz rekat namaz kılmak,
iyi ve hayrın görünmesi için Allah`a yalvarıp dua etmektir.
Bu namaza istihare namazı, duaya da istihare duası denilir. Uyumak veya rüya görmek istihare için esas değildir. Hatta vakit dar olup
uyuyacak zaman bulunmazsa herhangi bir hayırlı mesele için yine istihare namazını kılmak sünnettir.
Ancak namaz ve dua yaptıktan sonra abdestli olarak kıbleye doğru yatması, Rüyada beyaz veya yeşil görmesi o işde hayır olduğu,
siyah veya kırmızı görmesi ise hayır olmadığı anlamına gelebilir..
peki Siyah ve KIRMIZI o iste HAYIR olmadigi anlamina nicin geldigini hic dusundunuz mu?

rüyalarınızı yorumlarken günlük yaşamınızda renklerin üzerinizde bıraktığı etkileri bilinçaltı tecrübelerinizle örtüştürerek
rüyalarınıza hakim olan renklerin mesajlarını daha rahat yorumlayabilirsiniz.
Yardımcı olması için genel anlamda kısa bir renk haritasi cizdim sizin icin buyrun bakalim..

Rüyada görülen Renkler;
Kırmızı: Savaş tartışma ihtiras şiddet eylem..
yani Siz kirmizi gormeniz su an icinde bulundugunuz tartışma
ortamini ve korkarim ki o ortam nasil basladi ise oylede devam edebilir seklinde yorumlanir..
hani buir sey nasil baslarsa oylede devam edebilir..neden mi?
Cunku insaniz iste..
Bazen cahil anne, babalar cocuklarinin o Kiz veya Erkek ile evlenmesini sepeplerden cok kisisel yapinca dogal olarak ortada KIRILMA..
ve ileride uzun donemli KIRGINLIKLARA yol acabilmektedir..
ve her zaman siz iki aile, iki sevgili, iki secim arasinda SIKISIP kalabilme itimali dogmaktadir...
Mavi: Bolluk mutluluk sağlık
Yeşil: Yaratıcılık sanatçı ruhu bilgelik neşe ruhani liderlik
Siyah: Kasvet ölüm mutsuzluk kötülük
Beyaz: Aydınlık boşluk pasiflik iyilik
Mor: Fedakarlık dostluk
Gri: Endişe korku iç sıkıntısı anlamına gelir.

Kar Rüyasi iki sekilde yorumlanir. Kisin görülen Kar rüyalari iyi sayilir.
Bu rüyalar hayatin degisecegini, iyi günlerin yaklastigini, sikintilarin bitecegini haber verir. Bembeyaz Kar, huzur ve mutluluk olarak da alinir.
Mevsimsiz görülen kar rüyasi,mevsiminde, dogal olmiyan ,zamansiz her degisiklik SIKINTI seklinde yorumlanir...
Kardesim SABR edin.. ailenizin RIZASI icin uygun zamani bekleyin.. Onlar ile guzelik ile anlasmaya calisin..
Neden o insani istemediklerini mantikli ve ispatlar ile kanitini isteyin...
ickisi, kumari, tenbeligi, yalani mi var diye iyice arastirin...
kabak dolmasi, patlican dolmasi gormek:
içinize sinmeyen bir iş yaptığınızı yada yapmak zorunda kalacağınız işaret eder...

Rüyada değişik yiyecek maddelerini bir araya getirerek dolma yapmak, dolma pişirmek, dolma yaptığını, dolma pişirdiğini görmek ;
farklı parçaları ve karakteri oluşturan yönlerinizi sembolize eder.
Hayatınızın çeşitli yönleri bir araya gelerek sizin dünyanızı oluşturuyor. ..
kardesim Her seyin HAYIRLISI icin cokca Dua edin.. ve karar vermek icin acele etmeyin olur mu?
Selamet ile Hayra kalin...

4040

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm
Uzun süredir görüştüğüm kişiyle evlilik için kara aldık ama bu evlilik 2-3 sene sonra olacak, şimdiden bir karar alıp ona göre yolumuzu çizmek istedik. Ve o kişi kendi istihareye yattı. Bir arkadşının üstünde beyaz bir gömlek ve göğüs kısmında kırmızı kan lekesi görmüş. Beyaz iyiye yorumlanıyor ama kırmızı leke ne demek. Bizim için başkaları da kıldı bu namazı ama hep karısık renk görmüşler. Desteginiz için teşekkür ederim hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve AleykümSelam Rüyaniz Hayr olsun..
Ahh kardeşim 2-3 sene sonra Siz, biz olacakmiyiz.. şu andaki duygulariniz ayni olacak mi böyle bir garantiniz var mi..?
uzuuuun süre bekletilen İlişkiler..faydali degil zararli olabiliyor...niyetiniz hayr akıbetiniz de hayr olur inş..

"üstünde beyaz bir gömlek ve göğüs kısmında kırmızı kan lekesi görmüş " iffet ,masumluk, saflık, hayr ...
"kırmızı kan lekesi " bazı gerçeklerin zaman ile ortaya çıkacağına, bu gerçeklerin bazılarının hiddetlenmesine,kırılganlıklar yaşanacağını ;
bazı şeylerin değişmesine sebep olacağına işaret edebilir...Allahu alem...
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..

eko master

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
beyaz üzerinde kırmızı lekeler

rüyada beyaz üzerinde kırmızı lekeler görmek

Selamun Aleyküm.. Öncelikle bizlere bu tür konularda yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür etmek istiyorum.. Benim 1 yıllık kız arkadaşım var. Birbirimizi çok seviyoruz ve evlilik planları kuryoruz. Annem bu konuda hep tedbirli davranır tek oğlu olduğum için benim için en hayırlısını seçmemin temennisinde. Bunun için bir kaç kişiye istiareye yatması isteğinde bulunmuş ve yapmışlar. Birbirinden habersiz 2 kişi yapmış ve ikisi de beyaz üzerinde kırmızı lekeler görmüş. Lütfen yardımcı olun bu rüyanın yorumlanması ne şekilde olur. Hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rüyada kırmızı beyaz görmek rüya tabiri

Ve Aleykümselam başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu..
Bu bir kaç kişi,Sizi Sizden daha iyi mi taniyor,Sizi ,sevgi, umut ve hayalerinizi hissediyor ...
böyle önemli bir konuda başkalarinin sizin hakkinizda istihare yatip karar vermesine nasil izin veriyorsunuz...?
Istihare her kes kendi için Sammi olarak yapıldığı takdirde, kalbe doğuş olabilir, istihare sonucu bir ferahlık ve rahatlık olursa o işin hayırlı olacağına,
sıkıntı ve darlık olursa olumsuz olacağına işaret edilir. ..Bunu o insanlar hissedemez!!
İstihare için uykuya yatma ve rüya bekleme şartı olmadığıda unutulmasın. Allah bunu samimi olarak isteyenlere bir işaret veya ipucu verir.

Rüyalari Hayr olsun;
beyaz ;iffet ,masumluk, saflık, hayr ...
kırmızı; bazı gerçeklerin zaman ile ortaya çıkacağına, bu gerçeklerin bazılarının hiddetlenmesine,kırganlıklar,kızgınlıklar yaşanacağını delalettir..Allahu alem...
Hayat arkadaşınızı seçerken;hayat çizginizi ve önceliklerinizi yeniden değerlendirmeniz gerektiğini ifade eder

eko master

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İstihare konusunda bir bilgim yoktu, duyduğum kadarını biliryodum. Annemler olsun, diğerleri olsun demek ki onlar da yanlış bilgi edinmişler. Beni aydınlattığınız ve yanlış bildiğimiz doğruları düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcınız olsun iyi akşamlar..

niyahet

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istiharede kırmızı beyaz renk hörmek

Selamun aleykum, Hayırlı geceler.
Ben bir işin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihare rüyasına yatmıştım ve rüyamda önce bembeyaz gömlek giymiş bir kadın gördüm ve daha sonra kırmızı eşarplı 3 kız gördüm. Bunu nasıl yorumlayabiliriz.Selametle kalın.Dua ile..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküselam Hayırlı geceler,Rüyaniz Hayr olsun..

"bembeyaz gömlek giymiş bir kadın gördüm "
iffet ,masumluk, saflık, hayr ...

"daha sonra kırmızı eşarplı 3 kız gördüm "
bu insanin ya da Sizin sinirli, asabi, cok kızgın olmasina ortaya çıkacağına, bu gerçeklerin bazılarının hiddetlenmesine,kırılganlıklar yaşanacağına yorumlanir..
Allahu alem...Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.. Selametle...

pnrcakmak

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istihare namazında gelinlik ve siyah karanlık görmek

Merhaba.. 5 senedir konuştuğum sevdiğim bi insan var. Annem babam ablam istemiyorlar onunla evlenmemi. Aramızda sorunlar yaşanıyor. bnde istihare namazına yattım. ALLAH a yalvardım doğru yolu bulayım diye kesik kesik birbiriyle ilgisiz rüyalar gördüm bi taksiye üç gelinlikli kızın zar zor bindiğini gördüm. Onların biride bendim. Taksinin kapısı kapanmadı. Zorla kapattıktan sonra bi anda kendimi dolmuşa binmek için koştururken buldum. Elimde şemsiye ile daha sonra 4 adam gördüm çok karanlıktı kavga ediyolardı ama birbirlerini göremiyorlardı. Polisler koşturmacalar gördüm kaçtığımı gördüm birilerinden. Bana yardımcı olun lütfen. .

nursena

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istiharede kırmızı görmek

Merhabalar Ben istihare namazi icin ablama Rica ettim ve o dun gece regaip kandilinin gecesinde ruyasinda benim elimde acik kirmizi bir seccadiye dugun alisverisi yaptigimi ve bir suru gelinliklerin oldugu bir dukkana girdigimi gormus. Ben evlenmeyi dusundgum kisinin niyetine soylemistim bunun ne anlama geldigini bana yorumlayablirmisiniz?

tuqba

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
Ben 1yıldır görüştüğüm çok sevdiğim kişi için istihare namazına yattım. Fakat biz ayrıldık, bunu ben hiç istememiştim, elimden gelenin fazlasını da yaptım bu ilişkinin bitmemesi için ama olmadı. Onun da beni sevdiğini biliyordum 2gün öncesine kadar. Her neyse benim rüyamdan çıkan anlamlar kafamı çok karıştırdı. Bir yerde kendi ölümüme yorumlandı bir yerdeyse muradıma ermeye... Rüyam şu :
Kendimi bembeyaz tertemiz bir gelinlik içinde teyzemin evinde gördüm. Fakat eşim olacak kişi yoktu sadece çok kalabalıktı. Masada O'na bıraktığım kolyemi ve kolyeye takılı bir yüzük gördüm. Bunu O'nun bıraktığını düşünerek ona kaçmaya çalıştım zorla evden gittim aradım ama onu bulamadım sonra birden kendimi evde gördüm ve onu tamamen kaybettiğimi düşündüm. Ağlayarak uyandım...
Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun;
beyaz ;iffet ,masumluk, saflık, hayr ...
kırmızı; bazı gerçeklerin zaman ile ortaya çıkacağına, bu gerçeklerin bazılarının hiddetlenmesine,kırganlıklar,kızgınlıklar yaşanacağını delalettir..Allahu alem...
Hayat arkadaşınızı seçerken;hayat çizginizi ve önceliklerinizi yeniden değerlendirmeniz gerektiğini ifade eder

"bir gelinlik içinde teyzemin evinde gördüm. Fakat eşim olacak kişi yoktu "
Evleneceğiniz kişi halen hayat sahnenizde olmamasina yorumlanir..
"kolyeye takılı bir yüzük gördüm"
Sizi hep askıda tutmak tutmasina, sır ve Gizeme yorumlanir..selametle..

hulyam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İstiharede kırmızı elbise

Selamlar, ben bir ilişkinin devam edip etmeyeceğine dair çok güvendiğim bir ablama istihareye yatmasını rica ettim. Oda sağolsun yatmış ve rüyasında 1 tepsi içinde iki yüzük görmüş kurdele ile bağlı. benim üzerimde kırmızı bir elbise görmüş abiye ve çok güzel olduğumu söylüyor. kırmızı bir yatak örtüsü ve kırmızı birde kanepe görmüş. daha sonra hoca gelmiş yüzükleri takmak için ve biraz daha beklememiz gerektiğini söylemiş. kırmızı renk pek hayırlı gibi gelmiyor ama yoruma göre de değiştiğini biliyorum. Ve sizin yorumunuzu çok merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar.

Gönül sızım...
Merhaba böyle ciddi bir konuda Başkası Sizin için istihare yapamaz yapsa bile O rüya sadece kendisine aittir!!
İstihare, Allah’tan hayır dilemek demektir Yani yapılacak bir işin iyi mi, kötü mü olduğunu anlamak ve kalbinin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemektir.

Ama istihareden önce istişare yapılması, o konu hakkında başkasının görüş ve düşüncesinin alınması gerekir. Peygamberimiz,
“İstihare eden kimse zarar görmez, istişare eden pişmanlık duymaz, iktisatlı yaşayan da geçim sıkıntısı çekmez” buyurmuştur.

İstihare Peygamberimizin tavsiye ettiği bir duâ şeklidir. Peygamberimiz, Sahabilere Kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi istiharenin yapılışı ve duasını öğretirdi
İstihareyi yaptıktan sona kalbi hangi tarafa yönelirse ona göre davranmalıdır. Gerektiğinde istiharenin 7 sefer tekrar edilmesi tavsiye edilmiştir.
Ama tekrar etmeye zaman yoksa, “Allah’ım, hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et Beni kendi halime bırakma” o niyetle rüyaya yatılması da geçer
Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur.

Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu.
Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır. Bunun yerine en isabetli olanı, kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır ..
Hakkınizda Hayırlısı selametle..

hulyam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim. Daha önce hiç duymamıştım başkasının adına istihareye yatılmayacağını. Uyarınızı dikkate alarak inşallah kendim yatacağım bugün. Allah razı olsun. Selametle

zabıtkatibi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İstiharede kırmızı beyaz görmek

Selamun aleykum rüyamda kırmızı beyaz elbise giymiş elinde bando olan bir kız gördüm. İş başvurusu yapacağım hayırlımı diye yatmıştım. Bu rüya ne anlama geliyor acaba.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz Hayr Olsun..hayırlımı bunu ancak Allah cc. bilir ve zaman gösterecek..

beyaz ;iffet ,masumluk, saflık, hayr ,kişinin ya arınmış olduğuna, ya da saf niyetler ve amellerde bulunduğuna işaret eder
kırmızı; bazı gerçeklerin zaman ile ortaya çıkacağına, bu gerçeklerin bazılarının,hiddetlenmesine,kırganlıklar,kızgınlıklar ,cinselik,yaşanacağını delalettir..Allahu alem...
hayat çizginizi ve önceliklerinizi yeniden değerlendirmeniz gerektiğini ifade eder..

rüyamda kırmızı beyaz elbise giymiş elinde bando olan bir kız görmek;
zahmet ve meşakkatle birlikte istediği hayatta ferahliğa işaret eder HER ŞEYİN HAYIRLISI selametle..

erylmz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İstihare rüyasında kırmızı beyaz görmek

Oncelikle selamunaleykum. Ben sevdigim kisi icin istihareye yattim fakat namazini kilmadim. Bir yerde duasini ederek olabilecegini duydum ve uykuya yattim. Kirmizi araba ve kirmizi kan gordum. Yoldan gecen bir beyaz araba vardi ona Allah razi olsun diye dua ediyordum. Bana bir yardimi dokunmustu ama hatirlamiyorum o kim, ne yaptim. Oructan sonra istemem olucak ne yapmaliyim yorumlarınizi bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz Hayr Olsun.
bazı gerçeklerin bilinmiyenler zaman ile ortaya çıkar.. hayat çizginizi ve önceliklerinizi yeniden değerlendirin..

HAYIRLISI.....sabırsızlanma Sabret her şeyin bir zamanı var .Zaman en iyi hakim, hüküm,ve Hekim dir...
Zaman ;Size bilmek istediklerinizi merak etmeyin zamanı gelince gösterecek acele etmeyin...
Bir insanı sevmek için tanımak lazım,bir insanı tanıdıkca ya daha fazla seversiniz yada ondan koparsınız..Aşk bir araçtır, daim olan sevgidir...

Üst Alt