• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstihare rüyasında iki renk görmek

gfbli35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm kardeşim.Ben dün sevdiğim bir erkek için istihare namazı kılıp Allahüteala'dan hayırlısını diledim.Rüyam'da önce bir kız arkadaşımla bir mağaza da olduğumuz gördüm çanta bakıyorduk . o ise kırmızı bir çantayı tutmuş gösteriyordu daha sonra bir eve geçtik ve bu seferde siyah bir çizme gördüm yine aynı kız ve bir başka arkadaşı satın almışlar . ancak diğer kız arkadaş turuncu bir çizme aldı.sonra kendimi uzun geniş masmavi tertemiz bir denizde buldum o kadar ferahtı ki yanımdada bir kız ve 2 erkek vardı ancak yüzlerini hatırlamıyorum ve sonra uyandım.uyandığımda hemen rüyamı hatırlamadım sonradan kesik kesik aklıma geldi ve öyle birleştirebildim .. allah rızası için yorumlarsanız çok mutlu olurum çünkü bir sonuca varamadım şimdiden emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim,Allahüteala'dan hayırlısını dileyelim..Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada beyaz veya yeşil renk görmesi o işde hayır olduğu,
siyah veya kırmızırenk görmesi ise hayır olmadığı anlamına gelir..

Rüyada kol çantası görmek;
taşıdığınız yükler, üstlendiğiniz sorumluluklar ve çabalarınızın karşılığını alacağınızı, yakında hedefinize ulaşacağınızı simgeler.

Rüyada Kırmızı Çanta Görmek;
beklenmedik kırgınlıklar ,tartışma ihtiras şiddet ,nefis,eylem..

Rüyada siyah çizme görmek;
Yol, Yolculuk,Zamansız Karar ...

Rüyada turuncu çizme görmek
;
umut, dostluk, nezaket, canlılık, sosyallik ve dışa dönüklüğü temsil ediyor

"kendimi uzun geniş masmavi tertemiz bir denizde buldum"
Masmavi engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yol ve içsel huzur, his ve duygularinizi temsil eder..

zaman zaman kendinizle yalnız kalarak ve çevrenizdeki tüm sesleri azaltarak kendi iç sesinize kulak verin ve sadece dinleyin size ne söylüyor...
Başlangıçta anlayamayabilirsiniz, anlamlandıramayabilirsiniz ama kesmeyin ve kulak vermeye devam edin... Sonra biranda sizi mutlu eden, içinizi aydınlatan ve hatta sizi gülümseten bir his algılarsanız bilin ki iç sesinizi duymaya, hissetmeye başladınız.
dış seslerden biraz uzaklaşın ve içinize dönün ve içinizin size verdiği mutluluk, huzur, neşe dolu duyguları hissedin ve zaman içinde sözlerini duyun. selametle..

gfbli35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ama anlamadığım şey bu rüya hayırlı mı hayırsız mı onu da cevaplarsarsanız minnettar kalırım size. Yani benim ne yapmam gerekiyor? Çok seviyorum unutamıyorum, denedim olmadı 7 kere falan yaptım bu istihareyi, sadece ikisinde kötüydü diğerleri ferah ve beyazdı ve bir keresinde de Allahım evleneceğim kişiyi görmeyi nasip et diye namaz kılıp yattım, onda da sevdiğim kişiyi gördüm, bunlar kafamı çok karıştırdı. Allah hakkı için ne yapıcağımı bilmiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bir şey değil kardeşim Siz ne güzel bir insansınız ve samimiyettinize inaniyorum ama ne yapmaniz gerekiyor bunu sadece Siz bilirsiniz..?
O sevdiğiniz erkek Sizin ile hemen bu aylarda evlenmeye hazır mı?evlenmek istiyor mu..Sizin bu niyetinizden haberi var mı..?
bakın kardeşim istihare şu anda evlenme aşamasında olup Hayırlı ,helal bir evlilik hayırlı olacak mı dıye istihare
yapılir..
Bir şeyin Size göre olması gereken vakitte olmadı mı çoğu zaman hayal kırıklığı ve mutsuzluk getiriyor..
Oysa herşeyin bir zamanı var okulunu bitir önce bir,işe gir!! Aynı şeyler O insan için de geçerlidir.
Ne kadar istediğimiz bir şey olsa da..Onu Nasıl beklediğimiz de çok önemli !!O yüzden dert etmemeye bak,bunda da vardır bir hayır de...

" Değiştirmeye gücünüzün yetmediğine sabırlı olun, ta ki Allah onu değiştirinceye kadar. " Vakti zamanı gelince her şey oluverir....
İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerekli belki zamanı değil!!zamanı gelmemiştir..bir şeyi çok istediğin takdirde olmuyorsa vardır bunda bir hayır demek lazım,olmuyorsa bir sebebi vardır bellıkı hayırlı zaman gelmemiş daha ...

Rüyada beyaz veya yeşil renk görmesi o işde hayır olduğu,
siyah veya kırmızı renk görmesi ise hayır olmadığı anlamına gelir..

İstihare rüyasında iki renk görmek;
çelişkiye yorumlanir..selametle..

gfbli35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
anladım yok hayır ben onunla evlenicek miyim yoksa evlenmicek miyim diye istihare yaptım yoksa şimdi evlilik gibi bir durum yok kardeşim Allah razı olsun sizden hakkınızı helal edin sorduğum sorulara emek harcadınız :) sağlıcakla kalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Soru;
Size istihare ile alâkalı bir sorum olacaktı. Evlilik ile alâkalı birisi ile görüşüyordum. Ben bu görüşmeler esnasında birçok defa bu kişi ile evlenecek miyim veya evlenmeyecek miyim diye istihare yaptım.
(Biliyorum istihare direkt sonuca yönelik değil, sadece hayırlı mı veya hayırsız mı diye yapılır ama ben namaz ve duâdan sonra duâmı o şekilde yaptım ve Allah’ım lütfen bana göster dedim evlenip veya evlenemeyeceğimi.). Defalarca yaptım ve her seferinde yeşil gördüm.
Ama daha sonra o kişi ile ayrıldık. Nasıl yorumlamalıyım. Allah Teâlâ zaman ve mekândan münezzeh, geçmişi ve geleceği biliyor. Neden rüyalarımda sürekli yeşil gördüm o zaman?”

CEVAP:
Bir iş hususunda kararsız kaldığımızda, işin sonucunun bizim için hayır mı-şer mi getireceğini kestiremediğimizde, işin iyi veya kötü olacağından emin olamadığımızda, salim düşünceler ve istişareler sonucunda sağlıklı bir karara ulaşamadığımızda, Cenâb-ı Hakk’ın kalbimizi hayırlı olana yönlendirmesini ve kalbimizi yatıştırmasını istemek ve Allah Teâlâ’dan hayır dilemek için istihare namazı kılarız.
Bu niyetle istihare yapmak sünnettir.

İstihare için rüyaya yatmak ve hayırlı netice için rüyada yeşil renk görmek gibi bir şart yoktur. Yani rüyada yeşil renk görünce işimizin hayırlı olacağı şeklinde bir istihare şartı söz konusu değildir. Öyleyse yeşil renk gördüğümüz halde, işimiz dilediğimiz gibi sonuçlanmaz ise bundan Allah’a küsmeye ve hesap sormaya hakkımız da yoktur.

Öncelikle hemen belirtelim ki, salim düşünceyi ve istişareyi çiğneyip geçmemelidir. Bir işin bize hayır mı-şer mi getireceğini az çok sezgilerimizle,
salim aklımızla, sağlıklı düşüncelerimizle; bu olmadığında bilenlere danışarak, büyüklerle veya uzmanlarla ya da güvendiğimiz kimselerle istişare ederek
ve görüşerek tahmin etmemiz mümkündür.

Bu yollar öncelikle denenmelidir. Aksi takdirde, her şeyi istihare namazına bağlamak, istihare namazını da hâşâ, fal gibi kabul etmek ve yeşil renk görürsek işimizin olacağı, siyah renk görürsek işimizin olmayacağı gibi yorumlar çıkarmak doğru olmadığı gibi, caiz de değildir. Doğru sonuç vermez.

İstihare için önemli olan, söz konusu işe kalbimizin yatışmasıdır.
İstihare namazını kıldıktan sonra, kalbimizde bir yatkınlık, kararımızda bir ferahlık ve rahatlık, içimizde işin hayırlı olabileceğine dair bir genişlik ve ümit doğarsa,
Allah’a güvenerek o işe “Bismillah” der ve ilk adımı atarız. Eğer içimizden sıkıntı ve darlık geçmez ise, kararsızlık hâli devam ederse, hayırlı olacağından emin olmama durumu sürerse, gönlümüz hâlâ yatışmamışsa, istihare namazını tekrar kılar ve Allah’a tekrar duâ ederiz.
Böylece yedi defaya kadar istihare namazının kılınabileceğine dair Peygamber Efendimiz’den (asm) rivayet vardır.
İç sıkıntımız yine de geçmez ise, bu işin olumsuz ve hayırsız olacağına yorumlarız.

İstihare namazı kılındıktan sonra uykuya yatılacak ve rüya beklenecek diye bir şart yoktur. Bunlar daha sonra ilâve edilmiş ve söz gelişi rüyada beyaz veya yeşil görülürse hayra; siyah veya kırmızı görülürse şerre işaret sayılmıştır.
Ancak Peygamber Efendimiz (asm), bilhassa, “istihareden sonra kalpten geçen mânânın ve oluşan kararlılığın” hayra yorumlama açısından önemli olduğunu bildirmiştir..

İstiharede esas olan söz konusu iş ile ilgili olarak kalbimize gelen mânâ ve kararlılıktır. Söz konusu işe kalbimizin yatışması veya o işten uzaklaşmasıdır.
Meselenizle ilgili olarak söylememiz gerekirse, evleneceğiniz kişiyi sünnet ölçüleri çerçevesinde dindar diye seçmek, huy güzelliğini, denkliği ve ona içinizin ısınmasını birinci plâna almak sünnettir. Bundan sonra sünnet olan Allah’tan hayır ummak, hayır istemek, Allah’a tevekkül etmek, gayreti esirgememek şartıyla işi Allah’ın takdirine bırakmaktır. Tevhid inancı bunu gerektirir.

Unutmayalım ki, geleceği ilmek ilmek biz örüyoruz ve bu örgümüzü Allah’a olan tevekkülümüzle, Allah’tan hayır umarak kaynaştırıyoruz.
Gerekli şartları yerine getirdikten sonra işimizin hayırla sonuçlanması hususunda Allah’a güveneceğiz.
İşimiz dilediğimiz gibi sonuçlanmadığında hayrın bunda olduğunu teslim edeceğiz. “Hayır Allah’ın seçtiğindedir” diyeceğiz."
Alinti

rmeysa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyasında siyah ve Yeşil görmek

Selamün Aleyküm,öncelikle yardimlariniz için Allah razı olsun. Şöyle ki bir arkadaşımdan sevdiğim kişinin hayırlı olup olmamasi için istihareye yatmasini istedim. Istihare sonucu rüyasında simsiyah biyiklarinin çıktığını ve 20lira görmüş. Yorumlarsaniz çok sevinirim hayırlı mi hayırsız mi şimdiden Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam ,hayırlı mi hayırsız mi olacak bunu ancak Allah cc. bilir biz ilişkinin gidişatından anlamaya çalışıriz.. öncelikle böyle ciddi bir konuda Başkası Sizin için istihare yapamaz yapsa bile O rüya sadece kendisine aittir!!
İstihare, Allah’tan hayır dilemek demektir Yani yapılacak bir işin iyi mi, kötü mü olduğunu anlamak ve kalbinin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemektir.

Ama istihareden önce istişare yapılması, o konu hakkında başkasının görüş ve düşüncesinin alınması gerekir. Peygamberimiz,
“İstihare eden kimse zarar görmez, istişare eden pişmanlık duymaz, iktisatlı yaşayan da geçim sıkıntısı çekmez” buyurmuştur.
kendi istiharenizi yapip rüyanızi buraya yazabilirsiniz..Selametle..

hayattt

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istiharede iki renk gormek

Selamünaleyküm, 2 yildan fazladir ciktigim bir sevgilim var evlenmeyi dusunuyoruz ve istihareye yattim cok guzel gordum fakat hangi ulkede yasamamiz hayirlidir diye istihareye yattim ve almanya icin yattigimda ki ben burda yasiyorum iki renk gordum beyaz kapi ve kolunda siyah mont asiliydi. Digerini unuttum ama onda mavi ve kirmizi gordugumu hatirliyorum. Bu ne anlama geliyor yardimci olabilirmisiniz acaba? Turkiye icin yattigimda ise siyah esofman giyiniyordum ustune beyaz bir tisort, arkadasimda oyle disarisida bembeyaz kar vardi ve ben havalaniyorum gokten insanlarin yurudugu yere birsey dokuyorum, kayip dusmesinler diye ve ikincisinde ise yolumu kaybetmisim ise gidiyorum, gec kalmisim beyaz bir binaya giriyorum ordan kestirmeden cikmaya ama boyle kopru var koprunun iki yanindada selale gibi cok guzel su akiyor gecemiyorum. Yardimci olup aydinlatirsaniz cok sevinirim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
İçinde bulunduğunuz durumu, ruh halinizi göz önüne alarak rüyanızın mesajını çözebilirsiniz..
Rüyada karışık renkler görmek, çok farklı mesajlar veren ve yorumu kişiden kişiye değişiklik gösteren rüyalardandır.
Her renk ayrı bir anlam taşımakla beraber, karışık renklerin bir arada veya bir obje de bulunması farklı şekillerde yorumlanır.
Birbiriyle uyumlu renkleri bir arada görmek iyi olarak yorumlanırken, birbirine uyumsuz karşıt renkleri birlikte görmek iyi olarak yorumlanmaz.
Yorum yaparken her bir rengin ifade ettiği anlam ve rüyadaki diğer olaylarda birlikte tabir edilmelidir.

İstiharede iki ayri renk görmek;
Zamansız, çelişki ikilem, kararsızlık, olarak yorumlanir..
hele siz,hayırlısı ile bir evlenin hayatinizda ki Belirsizlikler zamani gelince her şey yerli yerine oturur ve çözülür..olarak yorumlanir..

Hayatı neden akışına bırakmıyoruz herşeyi..
Yorma kendini;bırak her şeyi.. her şeyin bir zamani ve bir mekâni var..Herkesin hayatı ve seçimleri kendi yaşam yolunun, deneyimlerinin bir parçası ve kaderidir!! Herkes Kendi Kaderini Yaşar...
Bizim öncelikli görevimiz, kendimize ve kendi gelişimimize odaklanmaktır. gerisi Allah kerim..selametle..

mavikiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum. Ben de bir konuda yardim almak daha doğrusu kafam karıştığı icin sormak istiyorum.
nerede hata yapiyorum bilmiyorum 4 gundur istihare namazina yatıyorum. Ilk gun gordugum suydu ama cok kesik kesik hatirliyorum. Ruyalarimi hatirlayamiyorum bile.
hava cok soguk karanlik bi odadayiz erkek kardesim annem ve ben disari cikarken palto giyip cikmam gerektigini soyluyor annem. Bunun üzerine askiliga dogru gidiyorum ve bordo,kahverengi ve turuncu mont var once turuncu tutuyorum sonra onu almayip kahverengi montumu alip cikiyorum.
Bugün gordugum ruya ise sevdiğim biri icin yattim onu hala sevmeliyimi yoksa vaz mi gecmeliyim diye konusunu soylemeyi unuttum.
4.gunumun ruyasi da afedersiniz beni dudagimdan opuyordu. Sadece bu kadarini hatirliyorum. 7 gune kadar yatacagim ama neden hic hatirlayamiyorum bilmiyorum aklimdakileri de sonradan hatirliyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden Allah razi olsun.
Bu arada bu kisi yabanci ve musluman degil. Uzakta yaşıyor.

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam, Yüce Allah, Mümtrhine/10 şöyle buyurur: '' Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiği zaman, onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz de onların inanmış kadınlar olduğunu öğrenirseniz onları kâfirlere geri döndürmeyin. Bunlar onlara helal değildir. Onlar da bunlara helal olmazlar.''

Allah'ın hükümlerine göre sizin müslüman olmayan biri ile evlenmeniz haramdır. Rüyanız ise, Karanlık bir oda, yaz ayında soğuk olması niyetinizin kesinlikle hayırlı olmadığını gösteriyor. Bu konu için daha fazla istihare kılmayın ve bu ilişkiyi bitirin tavsiyesinde bulunurum. Allah yardımcınız olsun.

mavikiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayir hayir yaz ayinda degil ama. ruyamda hava sonbahardi yagmur yagiyordu. Ve haram oldugunu biliyorum fakat cocuk herseyi araştirdi musluman olabilme ihtimalini şu an bilmiyorum ama Allah dua ediyorum bu yuzden yatiyorum zaten istihareye. Hem evlenme konusu icin erken zaten ben sadece ikimiz icin bir gelecek var mi gelecegimde benim icin hayirli mi diye bakiyorum.

Selamun aleykum. Ben de bir konuda yardim almak dha doğrusu kafam karıştığı icin sormak istiyorum.
nerede hata yapiyorum bilmiyorum 4 gundur istihare namazina yatıyorum. Ilk gun gordugum suydu ama cok kesik kesik hatirliyorum. Ruyalarimi hatirlayamiyorum bile.
hava cok soguk karanlik bi odadayiz erkek kardesim annem ve ben disari cikarken palto giyip cikmam gerektigini soyluyor annem. Bunun üzerine askiliga dogru gidiyorum ve bordo,kahverengi ve turuncu mont var once turuncu tutuyorum sonra onu almayip kahverengi montumu alip cikiyorum.
Bugün gordugum ruya ise sevdiğim biri icin yattim onu hala sevmeliyimi yoksa vaz mi gecmeliyim diye konusunu soylemeyi unuttum.
4.gunumun ruyasi da afedersiniz beni dudagimdan opuyordu. Sadece bu kadarini hatirliyorum. 7 gune kadar yatacagim ama neden hic hatirlayamiyorum bilmiyorum aklimdakileri de sonradan hatirliyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden Allah razi olsun.
Bu arada bu kisi yabanci ve musluman degil. Uzakta yaşıyor.

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Ruyayorumcusu, dikkatimi cekti ruyalari cok acik ve net bir sekilde yaziyorsun, malum benim Turkcem pek iyi degil. Ben iki sene once dua etmistim ama istihare denilemez, namaz kilmamistim o zaman. Sadece Allah'tan bir isaret sormustum kismetimdeki kisi kim diye, onu taniyip tanimadigimi bilmek istedim. Ruyamda siyah gomlekli birini gordum, etrafinda basortulu kadinlar vardi. Bu kisi yabanciydi ve tanimiyordum. Bu ruyayi annemde gordu ayni gece. Sonra iki hafta sonra gercek hayatta tanidigim biriyle masada oturuyordum ve karsidinda bir erkek vardi (ben tanimiyordum o kisiyi, herhale onun arkadasi/akrabasiydi), ve camdan bir sey kirildi ve ben masanin altindan toplamaya basladim. Buna aciklik getirebilirmisin?

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selam mavikiz, sizin rüyanıza göre bu insanla hayırlı bir geleceğiniz olmayacağını gösteriyor. Bu insan müslüman olmadığı sürecede bununla bir evlilik yapmanız dinen haramdır ve makbul değildir.

İmtihanınız zor ve ağırdır. Size tavsiyem bu ilişkiden kesinlikle uzak durmanız ve bitirmeniz. Hayat sizin hayatınız, Allah kullarının niyetine göre verir. Allah yardımcınız olsun.

Yüce Allah şöyle buyurur: ''Her insanın amel defterini boynuna doladık, kıyamet günü açılmış bulacağı kitabı önüne çıkarırız.''

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam Hatice kardeşimiz, Yüce Allah yapmış olduğunuz duaya binaen, kaderinizde itibarlı, saygın, izzet sahibi bir eş nasip edeceğini müjdelemiş.

İkinci rüyanız farklı, üzücü bir durumla karşılaşmaya, sıkıntıdan sonra feraha çıkmaya, bozuk olan işlerin düzelmesine delalet eder.

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razi olsun Ruyayorumcusu. Bu ikinci ruyadaki kisi benim sevdigim kisiydi ama ben onun umurunda degildim. Bu ruya onunla yollarimiz kesin olarak ayrildigina mi delal?

Bu arada: ilk ruya tabiriniz icin cok ama cok sevindim, bu acili gunumde moral oldu. Babamin 35 gun once kaybettim :(

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum Ruyayorumcu, eklemek istedigim bir sey var: ben birince ruyadaki adami istemiyordum, niye bununla evlenecegim diye soyleniyordum. Ama iyi biri oldugunu biliyordum ama nedense istemiyordum onu cunku gercek hayatta sevdigim kisi degildi.

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam Hatice, Allah babanızın mekanını Cennet etsin. İkinci rüyanızda kesin birşey yok, sıkıntılı bir süreçten sonra feraha çıkmaya delalet eder.

Rüya ile hayata yön vermek yanlıştır. Beklenti içine girilir. Rüya çıkmaz veya geç çıkarsa psikolojiyi olumsuz etkiler.

Efendimiz sav. Hicretin ilk yıllarında, rüyasında bazı sahabelerin saçlarını kazıttıklarını ve Mekkeye gidip Hac yaptıklarını görür. Sabah bu rüyayı sahabeleri ile paylaşır ve bu yıl Hac yapacaklarının müjdesini verir. Ancak o yıl gidemezler ve Efendimiz sav. Çok üzülür. Bunun üzerine Yüce Allah fetih süresi 27. Ayeti indirir. Şöyle buyurur: ''Andolsun ki, Allah gerçekten Peygamberine o rüyayı hakkıyla doğru gösterdi, şanıma yemin ederim ki, inşallah Mescid-i Haram’a güvenlik içinde başlarınızı kazıtarak, korkusuzca gireceksiniz! Ancak O, sizin bilmediğiniz şeyleri bildi de ondan önce yakın bir fetih verdi.''

Bu yüzden rüya ile hayata yön vermek yanlıştır. Ancak rüyalarımıza hayatımızda küçük bir yer verebiliriz. Selametle..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Ruyayorumcu, cok haklisin ruya insanlarda beklenti uyandirabilir ama hayatima ruyalarima gore yon vermiyorum cok sukur.
Vaktin ve tabirlerin icin cok tesekkur ederim. Allah senden razi olsun.

Üst Alt