İsteklerin kabul olması için dua

kirmizimontlu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbimden bi isteğim var senelerdir dua ediyorum bıkmadım dileklerin, isteklerin kabul olması için tesirli bi dua var mı?

osisko

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbimden bi isteğim var senelerdir dua ediyorum bıkmadım dileklerin, isteklerin kabul olması için tesirli bi dua var mı?

Eğer ki böyle bir arayış içerisindeyseniz, bilin ki, siz dua etmiyor, sadece isteğinizin kabul olmasını diliyorsunuz.

Dua edebiliyor olmanız da sizin dualarınızın kabulü anlamına gelir. Şayet Hz. Allah dilemeyi size vermeseydi, kendisinden isdetmezdi.

Şu ayrıntıyı da unutmayın;

Hakkınızda neyin hayırlı, neyin hayırsız olacağını bilmeden ettiğiniz duanın kabul olmaması demek, ya dileğiniz hakkınızda hayırlı değil, ya da vakti ve zamanı gelmedi.

İlla ki her dua kabul olacak, kabul görecek manasına gelmez. Her şeyde mutlak suretle bir hayır vardır. Bir şeyin olmasında da, olmamasında da. Buna ister dilek deyin, isterseniz dua..

Siz Allah 'tan dilemiyor, Allah 'a dua etmiyor, yalnızca bir şeyin olmasını arzu ediyorsunuz. Yürekten edilen bir dua, hele ki içerisinde yalnız ve yalnız Allah 'ın rızası var ise, kabul olmaması mümkün değil.

Yazınızda olmasını çok arzu ettiğiniz bir şeyin Allah tarafından kabul görmesi ve gerçekleşmesi için dua istiyorsunuz ve arkadaşın birisi de size bu konuda (SÖZDE) yardımcı olmuş.

Bir kişiye, yani şahıslar için yapılan dua kabul görmez. Kendin için ne diliyorsan, başkaları için de aynını dilemelisin. Her duanda tüm insanlığa yer vermelsin.

Allah 'tan hayırlısını dileyip, sonra da dualarım kabul olmuyor düşüncesine kapılmak ne kadar yanlış, bilemezsiniz.

Neyi, nasıl, ne için ve kimden istediğinizi gözden geçirin..

TrSen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sayın osisko,

Bilir misiniz bilmiyorum ama yukarıda ki mesajda iki mana vardır.
Bu yazdıklarınız hangi manadan baktığınıza bağlıdır diye düşünüyor ve sizi desteklemiyorum.

Yukarıda ki arkadaşımız kimden istemesi gerektiğini biliyor ama isterken hata yapmayayım diye bir yol arıyor. Bunu farklı manalarda yorumlamak pek uygun gelmiyor bana.

kirmizimontlu kardeşim sen kalbinden diline ne geliyorsa Yüce Yaratıcıdan iste...

Üst Alt