Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
İşte sağlıklı yemek pişirmenin yöntemleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 38596" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>En sevdiğiniz yemekleri pişirirken, aşırı yağ ve tuz eklemeden yiyeceklerdeki besinleri muhafaza etmek ve lezzeti yakalamak için sağlıklı pişirme yöntemlerini sık sık kullanabilirsiniz.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Sağlıklı pişirme teknikleri kullanarak, yağ ve kalorilerinizden kurtulabilirsiniz. Kızartma yaptığınızda kullandığınız her yemek kaşığı (14 g) yağ sayesinde vücudunuza 14 gram yağ ve 100'den fazla kalori yüklemiş oluyorsunuz. Sağlıklı bir yetişkin günde 70 gramdan fazla yağ tüketmemeli. Ancak kavurarak pişirme ise sadece ilave edilen yağı ortadan kaldırmaz, aynı zamanda yiyeceğin içindeki yağın da dışarı sızmasını sağlar.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: DarkRed"></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: DarkRed">İşte sağlıklı yemek pişirmenin yöntemleri:</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Fırında pişirmek:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Ekmek ve tatlıların yanında, deniz ürünlerini, yağsız et, sebze ve meyveleri de fırında pişirebilirsiniz. Fırınlamak için, yemeğinizi tepsiye ya da sahana koyun. Yemeklerinizi üstü kapalı ya da açık olarak pişirebilirsiniz. Fırınlamak, genellikle yemeğinize yağ eklemenizi gerektirmez.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Kavurma:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Eti ya da sebzeyi kapalı kap içinde az suyla, ara ara su ya da et suyu ilave ederek ağır ateşte pişirmek anlamına geliyor. Bazı tariflerde, yemek pişirmede kullanılan sıvı, lezzetli ve besin değeri yüksek sosu oluşturmak için sonradan kullanılabiliyor.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Izgara yapmak:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Izgara yaparken yiyecek doğrudan ateşe maruz kalıyor. Açık havada ızgara yapmak için, yemeği odun kömürlerinin bulunduğu yatağın üstündeki ızgara kafesinin üzerine yerleştirin. Eğer, içerde pişirmek için ızgaranız varsa, ızgaranın üreticisinin talimatlarına uyun. Doğranmış sebze gibi daha küçük yiyeceklerin odun kömürünün içine kaymasını önlemek için sapı uzun sepet kullanın. Bu yöntem, yiyecekteki yağların dışarı çıkmasını sağlıyor.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Yemeği suda pişirmek:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Yemeği suda pişirmek için, yiyecekleri kısık ateşte su ya da et suyu içinde yavaş yavaş kaynatıyorsunuz. Pişme süresince yiyeceğin şekli korunuyor. Ocak üstünde suda pişirme yapmak için, yemeğin şeklinin ve büyüklüğünün değişmemesi amacıyla kapaklı bir tencere seçin ve minimum miktarda su kullanın.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Fırında kızartmak:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Fırında pişirmek gibidir, ancak bu yöntemde yemeğin pişmesi için fırının kuru sıcaklığı kullanılıyor. Daha yüksek sıcaklık gerekiyor. Fırın sacında ya da kızartma tenceresinde pişirebilirsiniz. Tavuk eti, deniz ürünleri ve et için, kızartma tenceresinin için bir kafes yerleştirin, böylece yiyeceğin içindeki yağ pişme süresince dışarı çıkacaktır. Bazı durumlarda, yemeğin üstünün kurumaması için yiyeceği yağlamanız gerekebilir.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Sote yapmak:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Sote yaparak küçük ve ince yiyecek parçalarını hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. İyi kalitede yapışmaz tava seçerseniz, yemeğinizi yağ kullanmadan pişirebilirsiniz. Tarife bağlı olarak, az tuzlu et suyu ile yağ yerine su kullanın.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Buharda pişirme:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>En kolay yemek pişirme tekniklerinden biri, yavaş yavaş kaynayan suyun üzerine yerleştirilen tel sepet üzerinde yemeklerin pişirilmesidir. Eğer su yerine et suyu kullanır veya suya çeşni atarsanız, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlarsınız.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirmek:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Geleneksel Asya yönteminde, küçük ve aynı boydaki yiyecek dilimlerini büyük bir yapışmaz tavada ya da kızartma tenceresinde çevirerek çabucak pişirebilirsiniz. Bu yöntemde sadece çok az miktarda yağ kullanmak gerekiyor.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Red"><u>Baharatlar ya da şifalı bitkiler kullanma:</u></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong>Baharat ya da şifalı bitkiler kullanarak yemek oluşturma, yemeğe tuz ya da yağ eklemeden yemeklere lezzet, aroma ve renk eklemenin en iyi yollarından biridir. Solgun olmayan canlı görünen şifalı bitkileri seçin ve bunları yemeğin pişmesine yakın ekleyin. Yemeğe daha erken eklemek isterseniz kurutulmuş bitkiler kullanın.</strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Navy"><strong><span style="color: Sienna">Alıntı..</span></strong></span></span></span><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #000000"></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #000000"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 38596, member: 1043"] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][COLOR=Navy][B]En sevdiğiniz yemekleri pişirirken, aşırı yağ ve tuz eklemeden yiyeceklerdeki besinleri muhafaza etmek ve lezzeti yakalamak için sağlıklı pişirme yöntemlerini sık sık kullanabilirsiniz. Sağlıklı pişirme teknikleri kullanarak, yağ ve kalorilerinizden kurtulabilirsiniz. Kızartma yaptığınızda kullandığınız her yemek kaşığı (14 g) yağ sayesinde vücudunuza 14 gram yağ ve 100'den fazla kalori yüklemiş oluyorsunuz. Sağlıklı bir yetişkin günde 70 gramdan fazla yağ tüketmemeli. Ancak kavurarak pişirme ise sadece ilave edilen yağı ortadan kaldırmaz, aynı zamanda yiyeceğin içindeki yağın da dışarı sızmasını sağlar. [COLOR=DarkRed] İşte sağlıklı yemek pişirmenin yöntemleri:[/COLOR] [COLOR=Red][U]Fırında pişirmek:[/U][/COLOR] Ekmek ve tatlıların yanında, deniz ürünlerini, yağsız et, sebze ve meyveleri de fırında pişirebilirsiniz. Fırınlamak için, yemeğinizi tepsiye ya da sahana koyun. Yemeklerinizi üstü kapalı ya da açık olarak pişirebilirsiniz. Fırınlamak, genellikle yemeğinize yağ eklemenizi gerektirmez. [COLOR=Red][U]Kavurma:[/U][/COLOR] Eti ya da sebzeyi kapalı kap içinde az suyla, ara ara su ya da et suyu ilave ederek ağır ateşte pişirmek anlamına geliyor. Bazı tariflerde, yemek pişirmede kullanılan sıvı, lezzetli ve besin değeri yüksek sosu oluşturmak için sonradan kullanılabiliyor. [COLOR=Red][U]Izgara yapmak:[/U][/COLOR] Izgara yaparken yiyecek doğrudan ateşe maruz kalıyor. Açık havada ızgara yapmak için, yemeği odun kömürlerinin bulunduğu yatağın üstündeki ızgara kafesinin üzerine yerleştirin. Eğer, içerde pişirmek için ızgaranız varsa, ızgaranın üreticisinin talimatlarına uyun. Doğranmış sebze gibi daha küçük yiyeceklerin odun kömürünün içine kaymasını önlemek için sapı uzun sepet kullanın. Bu yöntem, yiyecekteki yağların dışarı çıkmasını sağlıyor. [COLOR=Red][U]Yemeği suda pişirmek:[/U] [/COLOR] Yemeği suda pişirmek için, yiyecekleri kısık ateşte su ya da et suyu içinde yavaş yavaş kaynatıyorsunuz. Pişme süresince yiyeceğin şekli korunuyor. Ocak üstünde suda pişirme yapmak için, yemeğin şeklinin ve büyüklüğünün değişmemesi amacıyla kapaklı bir tencere seçin ve minimum miktarda su kullanın. [COLOR=Red][U]Fırında kızartmak:[/U][/COLOR] Fırında pişirmek gibidir, ancak bu yöntemde yemeğin pişmesi için fırının kuru sıcaklığı kullanılıyor. Daha yüksek sıcaklık gerekiyor. Fırın sacında ya da kızartma tenceresinde pişirebilirsiniz. Tavuk eti, deniz ürünleri ve et için, kızartma tenceresinin için bir kafes yerleştirin, böylece yiyeceğin içindeki yağ pişme süresince dışarı çıkacaktır. Bazı durumlarda, yemeğin üstünün kurumaması için yiyeceği yağlamanız gerekebilir. [COLOR=Red][U]Sote yapmak:[/U][/COLOR] Sote yaparak küçük ve ince yiyecek parçalarını hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. İyi kalitede yapışmaz tava seçerseniz, yemeğinizi yağ kullanmadan pişirebilirsiniz. Tarife bağlı olarak, az tuzlu et suyu ile yağ yerine su kullanın. [COLOR=Red][U]Buharda pişirme:[/U][/COLOR] En kolay yemek pişirme tekniklerinden biri, yavaş yavaş kaynayan suyun üzerine yerleştirilen tel sepet üzerinde yemeklerin pişirilmesidir. Eğer su yerine et suyu kullanır veya suya çeşni atarsanız, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlarsınız. [COLOR=Red][U]Kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirmek:[/U][/COLOR] Geleneksel Asya yönteminde, küçük ve aynı boydaki yiyecek dilimlerini büyük bir yapışmaz tavada ya da kızartma tenceresinde çevirerek çabucak pişirebilirsiniz. Bu yöntemde sadece çok az miktarda yağ kullanmak gerekiyor. [COLOR=Red][U]Baharatlar ya da şifalı bitkiler kullanma:[/U][/COLOR] Baharat ya da şifalı bitkiler kullanarak yemek oluşturma, yemeğe tuz ya da yağ eklemeden yemeklere lezzet, aroma ve renk eklemenin en iyi yollarından biridir. Solgun olmayan canlı görünen şifalı bitkileri seçin ve bunları yemeğin pişmesine yakın ekleyin. Yemeğe daha erken eklemek isterseniz kurutulmuş bitkiler kullanın. [COLOR=Sienna]Alıntı..[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#000000] [/COLOR][/FONT][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
İşte sağlıklı yemek pişirmenin yöntemleri
Üst
Alt