Istanbulda islami ilimler nerede ögrenilir?

K

Kamer67

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm,

ben 26 alti yasindayim, almanya dogumluyum ve orada yasiyorum. insallah gelecek sene bir kac yilligina istanbula tasinicam. orada gecirecegim zamani islami ilimler ögrenmek ve tasavvufi egitim görmek icin degerlendirmek istiyorum. amacim dipoloma almak degil. bildiginiz ve önerebilceginiz nereler var? tesekürler.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamün aleyküm,

ben 26 alti yasindayim, almanya dogumluyum ve orada yasiyorum. insallah gelecek sene bir kac yilligina istanbula tasinicam. orada gecirecegim zamani islami ilimler ögrenmek ve tasavvufi egitim görmek icin degerlendirmek istiyorum. amacim dipoloma almak degil. bildiginiz ve önerebilceginiz nereler var? tesekürler.
Aleykümselam kardeşim, istanbulda Kuran kurslarından tut da medrese faaliyeti yapanlara, tarikatlara kadar bir çok yer vardır. İnternetten bir araştırma ile işe başlayabilirsin. Olmadı diyanete müracaat edersin, o da olmadı herhangi bir cami görevlisi bile bulunduğun bölgenin yakınlarında sana yardımcı olabilir.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Tasavvuf öğretimi nasıl olur bilemiyorum ama, İstanbul'a geldiğinde yakınların da olabilir, İsmailağa Medreseleri'nin birine kaydını yaptırabilir, orada, istersen önce hafızlık yaparsın ardından da 5 sene Arapça (tekamül) okursun, arkasından da Almanya'ya döner orada öğrendiklerini öğretirsin.
İşin tasavvufi yelpazesi noktasında seni yönlendirmeyeyim onu gönlüne bırakayım ama bu hususta "öğretmen/öğrenci" ilişkisi ekseninde olmaya gayret et... Tasavvuf senin için öğretmen öğrenci ilişkisinden öteye geçmesin...
Grüssen aus Istanbul... Bis bald...

Üst Alt