Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İstanbul Bülbülü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9100" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>14 adet 50 santim çapında baklava yufkası </em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>1 kg. yağ (El dayanabilecek hararette) </em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>Şurubu: </em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>1+1/2 kg. şeker </em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>750 gr. su </em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>2 gr. limon tuzu </em></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em>Şurup malzemesini hep beraber bir dakika kaynatın. Baklava hamuru hazırlayarak 14 yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp hamurları 20x30 kutrunda kesiniz ve rutubetli bir bezin altına koyunuz. Bir demet hamur alıp bir tanesini mermerin üzerine koyarak bir ucuna çubuğu koyup hamuru çubuğun üzerinden aşırtıp 2 parmak önüne kadar kapayınız ve çubuğun kenarına kapanmış hamurun üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık veya badem veya ceviz koyup sıkmadan çubukla hamuru 3 santim etek bırakarak sarınız. Hamuru iki ucundan sıkarak büzünüz ve mermerin üzerine çubuktan çıkararak diziniz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ilk çıkardığınız hamurdan başlayıp hamurun tek kısmı içeri gelmek sartıyle yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz. Yağını ilâve edip fırında pişirdikten sonra yağını süzdürüp. şurubunu sıcak sıcak hemen döküp soğuyunca ortalarına yeşil fıstık koyup servis ediniz.</em></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9100, member: 376"] [FONT=Verdana][SIZE=3][I]14 adet 50 santim çapında baklava yufkası 1 kg. yağ (El dayanabilecek hararette) Şurubu: 1+1/2 kg. şeker 750 gr. su 2 gr. limon tuzu Şurup malzemesini hep beraber bir dakika kaynatın. Baklava hamuru hazırlayarak 14 yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp hamurları 20x30 kutrunda kesiniz ve rutubetli bir bezin altına koyunuz. Bir demet hamur alıp bir tanesini mermerin üzerine koyarak bir ucuna çubuğu koyup hamuru çubuğun üzerinden aşırtıp 2 parmak önüne kadar kapayınız ve çubuğun kenarına kapanmış hamurun üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık veya badem veya ceviz koyup sıkmadan çubukla hamuru 3 santim etek bırakarak sarınız. Hamuru iki ucundan sıkarak büzünüz ve mermerin üzerine çubuktan çıkararak diziniz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ilk çıkardığınız hamurdan başlayıp hamurun tek kısmı içeri gelmek sartıyle yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz. Yağını ilâve edip fırında pişirdikten sonra yağını süzdürüp. şurubunu sıcak sıcak hemen döküp soğuyunca ortalarına yeşil fıstık koyup servis ediniz. [/I][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İstanbul Bülbülü
Üst
Alt