Ispanaklı Mantar Çorbası

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler
30 gr mantar
200 gr haşlanmış patates
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
200 gr ispanak
150 gr kuzu kulağı
1 soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı krema
3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
yapılışı
Mantarları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyup, küçük kareler halinde kesin ve yağın 1/3ü ile kızartın. Ardından tuz ve karabiber serpin ve yağının süzülmesi için bir yerde dinlendirin. Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve orta büyüklükte doğrayın. Ardından kuzukulağı yapraklarını saplarından ayıklayın ve aynı şekilde ince ince kıyın. Soğanı da soyup doğrayın. Bir diş sarmısağı soyup, iyice dövün.
Mantarları iyice süzdükten sonra geri kalan yağda tuz ve karabiberle birlikte kavurun ve bir süre kenarda bekletin. Bu esnada soğan ve sarmısağı kızgın yağda hafifçe kavurun ve buna ıspanak ile kuzukulağını ekleyerek biraz daha pişirin. Ardından sıcak sebze suyunu katın. Oluşan karışımı blender ile sulu püre haline getirin. Aynı şekilde kremayı da yumurta sarısıyla çırpın ve püre haline gelen karışıma ekleyip, biraz pişirin. Ancak kesinlikle kaynatmayın. Son olarak çorbayı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ve mantarları ekleyin. Çorbayı hafif ısıtın ve kaselere koyup üzerine kızarmış patatesleri serpiştirip, servis yapın.
 
Üst Alt