İslam dininde astral seyahat var mıdır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Soru;Astral seyahat nedir? İslam dininin astral seyahate bakışı nasıldır?
Cevap:Astral seyahat; kişinin uyku gibi ruh ve beden bağlarının gevşediği hallerde astral beden ile fiziksel bedeni dışında, bilinci yerinde olarak,
başka mekânlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğu ve geçirdiği deneyimleri ifade eder. Bu esnada duvar gibi fiziksel maddeler herhangi bir engel teşkil etmez.
Fakat ruhun bedene geri dönmeme ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Astral seyahat yapabilecek kabiliyet insanın fıtratında vardır
İslam dininde astral seyahat, veli zatların yapmış olduğu gibi yani “ruhu terakki ettirip cesede galip getirilmesi” suretinde yer almaktadır.
Ruhun bedenden ayrılıp gezebilme kabiliyeti, insana manevi açıdan yükselebilmesi ve Cenabı Hakk’ın isimlerini, kudretini tefekkür edebilmesi için konulmuştur.
Bu düşünce olmadan yapılan astral seyahat İslam dininde yer almamaktadır.

Kaynak: https://www.sorusorcevapbul.com
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
insan,özü itibariyle duygusal ve her türlü hissi etkiye açık bir varlıktır. İnsanlar arasında konuşma her ne kadar iletişimde temel yöntem olsa da insanların duygu ve his yoluyla iletişim kurabildikleri de bir olgudur.
Müslüman ilahiyat alimleri de bunu kabul ederler. Ancak dikkat çekilmesi gerekir ki insanların psikolojik yönü ve insanlar arasındaki duygusal bağlılıktan kaynaklanan olaylar zincirini, his ve ön sezilere göre hareket edip karar vermekten ayırmak gerekir.
İslam dini insanın deyişken psikolojik Ruh halini yapısını da göz önüne alarak böyle bir astral seyahat'in etkisinde kalıp hisleriyle, ön sezgileriyle ve rüyasıyla amel etmesini uygun görmemiştir.
Çünkü Müslümanlık'da esas olan iradî harekettir. Sorumluluk ve ahlakilik de iradi hareketle anlam kazanır. Bu bakımdan kalbe doğan veya akla gelen fikirler test edilmelidir. Yani kalbimize doğan düşüncenin rahmanî (doğru) mi, yoksa şeytanî (yanlış) mi olduğunu İslam'ın temel ilkelerine göre test edip ona göre hareket etmek gerekir...

akıl` idrak ve iradenizin hakkını verin..
 
Üst Alt