Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111766" data-attributes="member: 15295"><p>Haddi aşmakta sınır tanımayanlara..</p><p></p><p><span style="font-size: 18px">Usta bir ressam, konusu insan portresi olan bir tablo yapmış.</span></p><p><span style="font-size: 18px"></span></p><p><span style="font-size: 18px">Hiç bir hata, kusur bırakmamak kastı ile günlerce çalışmış, oturmuş resmin başına, incelemiş, incelemiş ve sonunda,</span></p><p></p><p>- Yapmış olduğum bu resimde hata bulana, (atıyorum) bir kaç külçe altın vereceğim.. demiş..</p><p></p><p>Başka şehirlerden de ressamlar gelmiş, tablonun karşısına geçmiş ve uzun, uzun incelemişler, tablo gerçekten de kusursuz. Hiç kimse tabloda kusur görmemiş ve ressamı tebrik etmişler..</p><p></p><p>Orada vazifeli bir temizlik işçisi, bunu duyunca geçmiş resmin karşısına ve kendince incelemeye başlamış. Bakmış, portredeki kişinin ayağıda bir çizme var ve bu çizmedeki körükleri saymış, bir körük eksik.. İşçi;</p><p></p><p>- Buldum..! Çizmelerde bir körük eksik.. Demişler ki,</p><p></p><p>- Sen nereden biliyorsun, kaç körük olduğunu.? Demiş ki,</p><p></p><p>- Ben çizmecide çıraklık yapmıştım, oradan biliyorum. On körük olması gerekir.</p><p> </p><p>Bunu duyan insanlar tablonun başına toplanmışlar. Tabloyu yapan ressam şaşkın, ortaya atılan bu iddiadan, tabloyu ve şahsi itibarını kurtarması gerek. Usta bir çizmeciyi davet etmişler. Demişler ki;</p><p></p><p>- Bu temizlik işçisi, tablodaki çizmelerde, bir körüğün eksik olduğunu iddia ediyor.. Doğru mu.? Usta bakmış ve;</p><p></p><p>- Evet..! Bir körük eksik. Bu çizmede, on körük olması gerekirken çizmelerdeki körük sayısı, dokuz. Bir körük eksik.!</p><p></p><p>Bunu duyan ressam, vaad ettiği ödülü, temizlik işçisine vermiş. Fakat bizim işçi ödülü alınca daha da çoşmuş. Şurasında şu, burasında bu var diye tabloda eksik saymaya başlayınca..! Ressam ve çevredekiler;</p><p></p><p>- Madem ki çizmecide çıraklık yaptın, ''<strong>çizmeden yukarı çıkma</strong>''..! Çizmeden yukarı çıkmak senin haddine değil.. demişler.</p><p></p><p>Maalesef günümüz çizmeci çırağı ile dolu. Her konuda bilgili, açtığı konuların haddi, hesabı yok. Başka forumları da aynı ölçüde kullanıyor ve neredeyse kendi açmış olduğu konuların dışında konu görünmüyor.</p><p></p><p><strong>''Yarım doktor insanı candan, yarım hoca insanı dinden eder''. </strong>Sadece üretiyor, doğruluğundan kendisi de emin değil. </p><p></p><p><strong>Kendi ifadesi ile, sebeplere inmiş, sebeplere yapışmış</strong>, kader yok, kaza yok, hayrı, şerri var edeni bilmeyen, ecel geldiğinde taktir edeni, tertip edeni, Yaratanı değil, beyin kanamasını, kalp krizini, trafik kazasını gören zavallı..</p><p></p><p>Kendisinde yok ki, kime ne versin.? <strong>Himmet dede, himmet dede, kendisi himmete muhtaç, kime himmet ede.?</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111766, member: 15295"] Haddi aşmakta sınır tanımayanlara.. [SIZE=5]Usta bir ressam, konusu insan portresi olan bir tablo yapmış. Hiç bir hata, kusur bırakmamak kastı ile günlerce çalışmış, oturmuş resmin başına, incelemiş, incelemiş ve sonunda,[/SIZE] - Yapmış olduğum bu resimde hata bulana, (atıyorum) bir kaç külçe altın vereceğim.. demiş.. Başka şehirlerden de ressamlar gelmiş, tablonun karşısına geçmiş ve uzun, uzun incelemişler, tablo gerçekten de kusursuz. Hiç kimse tabloda kusur görmemiş ve ressamı tebrik etmişler.. Orada vazifeli bir temizlik işçisi, bunu duyunca geçmiş resmin karşısına ve kendince incelemeye başlamış. Bakmış, portredeki kişinin ayağıda bir çizme var ve bu çizmedeki körükleri saymış, bir körük eksik.. İşçi; - Buldum..! Çizmelerde bir körük eksik.. Demişler ki, - Sen nereden biliyorsun, kaç körük olduğunu.? Demiş ki, - Ben çizmecide çıraklık yapmıştım, oradan biliyorum. On körük olması gerekir. Bunu duyan insanlar tablonun başına toplanmışlar. Tabloyu yapan ressam şaşkın, ortaya atılan bu iddiadan, tabloyu ve şahsi itibarını kurtarması gerek. Usta bir çizmeciyi davet etmişler. Demişler ki; - Bu temizlik işçisi, tablodaki çizmelerde, bir körüğün eksik olduğunu iddia ediyor.. Doğru mu.? Usta bakmış ve; - Evet..! Bir körük eksik. Bu çizmede, on körük olması gerekirken çizmelerdeki körük sayısı, dokuz. Bir körük eksik.! Bunu duyan ressam, vaad ettiği ödülü, temizlik işçisine vermiş. Fakat bizim işçi ödülü alınca daha da çoşmuş. Şurasında şu, burasında bu var diye tabloda eksik saymaya başlayınca..! Ressam ve çevredekiler; - Madem ki çizmecide çıraklık yaptın, ''[B]çizmeden yukarı çıkma[/B]''..! Çizmeden yukarı çıkmak senin haddine değil.. demişler. Maalesef günümüz çizmeci çırağı ile dolu. Her konuda bilgili, açtığı konuların haddi, hesabı yok. Başka forumları da aynı ölçüde kullanıyor ve neredeyse kendi açmış olduğu konuların dışında konu görünmüyor. [B]''Yarım doktor insanı candan, yarım hoca insanı dinden eder''. [/B]Sadece üretiyor, doğruluğundan kendisi de emin değil. [B]Kendi ifadesi ile, sebeplere inmiş, sebeplere yapışmış[/B], kader yok, kaza yok, hayrı, şerri var edeni bilmeyen, ecel geldiğinde taktir edeni, tertip edeni, Yaratanı değil, beyin kanamasını, kalp krizini, trafik kazasını gören zavallı.. Kendisinde yok ki, kime ne versin.? [B]Himmet dede, himmet dede, kendisi himmete muhtaç, kime himmet ede.?[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
Alt