Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111505" data-attributes="member: 15295"><p>Biraz tefekkür edebilmek adına, insanoğluna verilen ömrün kısalığına, hatta hiçliğine dikkat çekmek isterim.. Fakat bu dikkati, kesin ve net bir hesap olarak düşünmemek gerekir. Sadece mukayese anlamındadır..</p><p></p><p>Hz. Allah Kuran 'da <strong>Ankebut sûresi 14</strong>. ayette buyuruyor ki;</p><p></p><p>''Andolsun ki biz, Nuh'u kendi kavmine gönderdik de, o, <strong>bin yıldan <span style="color: rgb(226, 80, 65)">elli yıl</span> eksik</strong> onların arasında kaldı. Sonunda onlar zulümlerini sürdürürken tufan kendilerini yakalayıverdi''.</p><p></p><p>Ayette, Hz. Allah Nuh a.s 'a<strong> dokuzyüz elli sene</strong> ömür verdiğini açıkça ifade ediyor. </p><p></p><p>Fakat, <strong>Hac sûresi 47</strong>. ayette ise;</p><p></p><p>''Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vaadinden asla dönmez. Muhakkak ki, <strong>Rabbinin nezdinde <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bir gün</span></strong>, <strong>sizin saymakta olduğunuz şekliyle <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bin yıl</span> gibidir</strong>''.</p><p></p><p>Şu noktaya dikkatleri çekmek istiyorum;</p><p></p><p><strong>Hac sûresi 47</strong>. ayete göre, dünya hayatının <strong>bin günü</strong>, ahiretin <strong>bir günü</strong> ise, Nuh a.s, <strong>ahiret hesabına göre </strong>dünyada bir gün kadar yaşadı.. Diğer bir ifade ile, binde bir.. Rakamları ben vermiyorum. Hz. Allah böyle buyuruyor..</p><p></p><p>Zamanımız insanlarının ömrünü, yetmiş yıl, seksen yıl olarak düşünecek olursak, yıl bölü bin = ..? </p><p></p><p>Herkes kendi hesabını kendisi yapsın... Denir ya, ölüm meleği can almaya geldiğinde insan bakacak ki, dünyada bir kaç dakika kalmış. </p><p></p><p>Sonsuzluğun üzerine seksen yılı koyduğumuzda, nokta dahi etmeyecek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111505, member: 15295"] Biraz tefekkür edebilmek adına, insanoğluna verilen ömrün kısalığına, hatta hiçliğine dikkat çekmek isterim.. Fakat bu dikkati, kesin ve net bir hesap olarak düşünmemek gerekir. Sadece mukayese anlamındadır.. Hz. Allah Kuran 'da [B]Ankebut sûresi 14[/B]. ayette buyuruyor ki; ''Andolsun ki biz, Nuh'u kendi kavmine gönderdik de, o, [B]bin yıldan [COLOR=rgb(226, 80, 65)]elli yıl[/COLOR] eksik[/B] onların arasında kaldı. Sonunda onlar zulümlerini sürdürürken tufan kendilerini yakalayıverdi''. Ayette, Hz. Allah Nuh a.s 'a[B] dokuzyüz elli sene[/B] ömür verdiğini açıkça ifade ediyor. Fakat, [B]Hac sûresi 47[/B]. ayette ise; ''Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vaadinden asla dönmez. Muhakkak ki, [B]Rabbinin nezdinde [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bir gün[/COLOR][/B], [B]sizin saymakta olduğunuz şekliyle [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bin yıl[/COLOR] gibidir[/B]''. Şu noktaya dikkatleri çekmek istiyorum; [B]Hac sûresi 47[/B]. ayete göre, dünya hayatının [B]bin günü[/B], ahiretin [B]bir günü[/B] ise, Nuh a.s, [B]ahiret hesabına göre [/B]dünyada bir gün kadar yaşadı.. Diğer bir ifade ile, binde bir.. Rakamları ben vermiyorum. Hz. Allah böyle buyuruyor.. Zamanımız insanlarının ömrünü, yetmiş yıl, seksen yıl olarak düşünecek olursak, yıl bölü bin = ..? Herkes kendi hesabını kendisi yapsın... Denir ya, ölüm meleği can almaya geldiğinde insan bakacak ki, dünyada bir kaç dakika kalmış. Sonsuzluğun üzerine seksen yılı koyduğumuzda, nokta dahi etmeyecek. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!
Alt