Yapılan araştırmalar gösteriyor ki isimler insan doğasını fazlasıyla etkiliyor..Kişi isminin özelliklerini taşır.
Çocuğunuza koyduğunuz ismin anlamını iyice araştırmalı ve bu ismin etkisinin çocuk üzerinde nasıl olacağını mutlaka düşünmelisiniz. Düşünmeden çocuğa verilen isim ilerde onun ruh haline de bir nebze etkisi olabilir..
Sekiz yaşında oğlum var İsmi'de Yusuf.
Bu ismi koymamın amacı Hz Yusuf Aleyhisselamın güzel ahlakından evladıma da geçmesini istemem,idi Yusuf ağırbaşlı, sakin,hoşgörülü yumuşak huylu, ruh haline göre bazen kızgına, ancak kalbinin kızgınlık sonrası hemen yumuşadığını da fark edebiliyorum.
İsimlerin insan üzerindeki etkisi büyüktür. İsmin lafzından daha ziyade etki eden, kişinin zihninde oluşturduğu mânâdır. Bu sebeple çocuklara İslam büyüklerinin ismi yahut manası güzel olup zihinde güzel etki edecek isimler konulması gerekir. Eğer bir isim çocuğun zihninde hiçbir mana ifade etmeyecekse o isim konulmamalıdır.
çocuklara konacak isimler güzel ve insanın ruhuyla uygunluk sağlayacak karakterde olmalıdır.
Kim bilir Belki de Çocuğa isim veren ailenin seçtiği isim ile ailenin hayat görüşü ve çocuğunu yetiştirmesi arasındaki ilişki ,ailenin karakterine göre isim seçiliyor. Ailenin karakteri de çocuğun karakterini müthiş etkiliyor olabilir mi acaba..?
Özellikle 3 erkek ismini taşıyan bütün çocukların çok ama çok yaramaz olduklarını, zeki ama tembel olduklarını, çok hareketli olduklarını gördüm...
EMRE
ENES
BURAK
Ayrıca Yusuf isimli insanların büyük çoğunluğunun halim selim ,edepli,mülayim olduklarını müşahade ettim. Epey de çok isim üzerinde araştırma yaptım.
Zamanla bunları paylaşalım, bakalım hem fikir miyiz...?