İsimler İnsan Karakterine Tesir Eder mi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
isimler.jpg

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki isimler insan doğasını fazlasıyla etkiliyor..Kişi isminin özelliklerini taşır.
Çocuğunuza koyduğunuz ismin anlamını iyice araştırmalı ve bu ismin etkisinin çocuk üzerinde nasıl olacağını mutlaka düşünmelisiniz. Düşünmeden çocuğa verilen isim ilerde onun ruh haline de bir nebze etkisi olabilir..

Sekiz yaşında oğlum var İsmi'de Yusuf.
Bu ismi koymamın amacı Hz Yusuf Aleyhisselamın güzel ahlakından evladıma da geçmesini istemem,idi Yusuf ağırbaşlı, sakin,hoşgörülü yumuşak huylu, ruh haline göre bazen kızgına, ancak kalbinin kızgınlık sonrası hemen yumuşadığını da fark edebiliyorum.

İsimlerin insan üzerindeki etkisi büyüktür. İsmin lafzından daha ziyade etki eden, kişinin zihninde oluşturduğu mânâdır. Bu sebeple çocuklara İslam büyüklerinin ismi yahut manası güzel olup zihinde güzel etki edecek isimler konulması gerekir. Eğer bir isim çocuğun zihninde hiçbir mana ifade etmeyecekse o isim konulmamalıdır.
çocuklara konacak isimler güzel ve insanın ruhuyla uygunluk sağlayacak karakterde olmalıdır.

Kim bilir Belki de Çocuğa isim veren ailenin seçtiği isim ile ailenin hayat görüşü ve çocuğunu yetiştirmesi arasındaki ilişki ,ailenin karakterine göre isim seçiliyor. Ailenin karakteri de çocuğun karakterini müthiş etkiliyor olabilir mi acaba..?

Özellikle 3 erkek ismini taşıyan bütün çocukların çok ama çok yaramaz olduklarını, zeki ama tembel olduklarını, çok hareketli olduklarını gördüm...

EMRE
ENES
BURAK

Ayrıca Yusuf isimli insanların büyük çoğunluğunun halim selim ,edepli,mülayim olduklarını müşahade ettim. Epey de çok isim üzerinde araştırma yaptım.
Zamanla bunları paylaşalım, bakalım hem fikir miyiz...?

acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun, gayet güzel açıklama olmuş. İfade ettiklerinizin illaki istisnaları vardır! :):) Herhalde o istisnalardan biri de benim. Çok helim, selim, naif, yumuşak biri olmam gerekirken sanırım ifade ettiklerimle biraz mutabık değilim.
Belki, ifade ettiklerimle de bütünlük arzediyorum ama keşfedemiyorum, bilemiyorum. :)
Allah, yardımcımız olsun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Doğrusu bende merak ettim ismim ile karakterimin örtüşmesini ama ismim bir çiçek ismi karakterim ise eskiye nazaran iyi olmak için yol alan hala çok kusuru bulunan bir kulcağız:eek:
3 erkek ismine gelince EMRE VE BURAK tanıyorum fazlası var eksiği yok tam isabet tanım

erkanix

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Enes yiğenim insanı amcalıktan bezdirir.

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Enes, can isimleri genel de yaramaz oluyorlar.
Birde Gül isminde ki insanların genel de pek gülmediklerine ve sürekli sorun yaşadıklarina şahit oldum.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kader bu olur mu olur..?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Tövbe Estağfurullah!
Melek ismi bence hiç yaramıyor.
Bir kaç tane melek biliyorum da :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yusuf4.jpg
yusuf3m.jpg

يوسف
Yusuf isminin anlamı;
-Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf.
-İbranice; inleyen, ah eden, inilti.
psikolojide ise hassas ,adaletli,çok duyarlı,merhametli ,seven ve hep sevdiklerinden ayrı kalarak imtihan edilen, sabit, sakin ve hep çok sevilmek istiyen ,yemek yemeyi seven ,uyumlu , hayalı çokca da kırılgan ,çabuk parlayıp merhametlerinden dolayı da bir zaman sonra da sönen Hafifte bir arabesk ve melankolik var içlerinde..! sanki sevmek ile sevilmek ,vicdan ,merhamet ,adalet duygusu fıtratlarında çok olan güzel siması sevimli insan gibi insan... Adı gibi, yusuf yüzlü.. çok yakışıklı..olur Yusuf...

Yusuf, köle pazarında mezata çıkarıldığında alıcılar arasında sıraya giren bir acuzeye sordular:
“Ey acuze, sepetinde birkaç tutam paçavradan başka bir şey yok iken, hangi cüretle Yusuf gibi bir güzele müşteri olabiliyorsun?”

O ihtiyar dedi ki, “Biliyorum ama bilinsin ki, ben de Yusuf’un güzelliğini fark etmiş olanlardan biriyim.”

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kesinlikle doğru olduğuna şahidim.Adım Yusuf.Kendimi övdüğümü sanacaksınız ama bugüne kadar 1 kere dahi hiçbir öğretmenimden şikayet almadım.Biraz da kırılgan insanlarız.Ayrıca çok çabuk parlıyoruz ve o denli sönüyoruz.Hafifte bir arabesk var içimizde.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
100'de 90 etki eder diye düşünüyorum. Eder de. Benim ismim müstesna. Ben ismimle çok mutabık değilimdir ve bunu açık açık da ifade ediyorum. :) :) :)

Kalbime çok söz veriyorum "naiflik" konusunda ama halan kırılmalar yaşayabiliyorum.

İsmi ile müsemma olanlara selam olsun.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam yoksa sizinde mi oğlunuzun ismi YUSUF...

Gönül sızım...
evet benim de oğlumun ismi YUSUF

Üst Alt