Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İrmikli Lokma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9817" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Malzeme:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">250 gr irmik</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">50 gr rendelenmiş beyaz peynir</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 tutam baharat</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">50 gr tereyağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 kilo süt</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">3 yumurta</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 tutam tuz</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Üzeri için:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">70 gr tereyağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">70 gr rendelenmiş peynir</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Yapılışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Sütü bir tencereye koyarak ateşe oturtun. İrmiği ve tuzu karıştırarak süte ilave edin. İrmik ve süt karışımı koyulaşınca, tereyağını katarak bir kaz kez daha karıştırın. Tencereyi ateşten alın. Yumurtaları teker teker kırarak, bunları hamura yedirin. Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış hamur tahtası veya bir muşambanın üzerine 3 cm kalınlığında yayın. Açmış olduğunuz hamurdan yuvarlak kalıplarla veya bardakla yuvarlak parçalar kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz hamur parçalarım dizin üzerine rendelenmiş peyniri ve küçük parçalara kesilmiş tereyağları serpin. Önceden ısıtılmış fırına verin</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9817, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=RoyalBlue]Malzeme: 250 gr irmik 50 gr rendelenmiş beyaz peynir 1 tutam baharat 50 gr tereyağı 1 kilo süt 3 yumurta 1 tutam tuz Üzeri için: 70 gr tereyağı 70 gr rendelenmiş peynir Yapılışı: Sütü bir tencereye koyarak ateşe oturtun. İrmiği ve tuzu karıştırarak süte ilave edin. İrmik ve süt karışımı koyulaşınca, tereyağını katarak bir kaz kez daha karıştırın. Tencereyi ateşten alın. Yumurtaları teker teker kırarak, bunları hamura yedirin. Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış hamur tahtası veya bir muşambanın üzerine 3 cm kalınlığında yayın. Açmış olduğunuz hamurdan yuvarlak kalıplarla veya bardakla yuvarlak parçalar kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz hamur parçalarım dizin üzerine rendelenmiş peyniri ve küçük parçalara kesilmiş tereyağları serpin. Önceden ısıtılmış fırına verin[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İrmikli Lokma
Üst
Alt