Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
İntihar etmeyi düşünüyorum.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ÖmerZ" data-source="post: 111026" data-attributes="member: 15242"><p>Eyvallah kardeşim doğru söylüyorsun, seni bilip tanıyıp görüp halini bilenleri de Allah senin ile imtihan ediyor belki bilemezsin ama çözüm canına kıymak veya intihar etmek mi peki?</p><p></p><p>Sınanmadığımız imtihan hakkında burada konuşmak çok kolay evet. Hepimizin sıkıntılı zor mali açıdan çok dar zamanları oldu. Ama sabretmekten mücadele etmekten başka çaremiz yok kardeşim. Ne yaşarsan yaşa ne kadar zor durumda olursan ol yine sana sabret derim. Kul Rabbine kendisini huzurlu mutlu iyi olduğu zamanlarda ibadetlerini emir ve yasaklarını yerine getirerek tanıtırsa sıkıntıya düştüğünde Rabbi ona yardımıyla yakın olur. Rabbim dünya arkadaşları değil âhiret arkadaşları nasip etsin bizlere. Onlar o arkadaşlardır ki arkadaşı bir sıkıntıya dara düştüğünde o demeden derdini anlar elinden geleni yapar böyle dostlar biriktirelim az olsun dostumuz ama öz olsun.</p><p></p><p>Dua etmeye, sabretmeye, mücadele etmeye devam et kardeşim.</p><p></p><p>”Kabul edilmeye en yakın dua, hal ile yapılan duadır.”</p><p></p><p>Hal ile dua, kulun darda kalıp duadan başka bir çıkar yolunun bulunmamasıdır.</p><p></p><p>Kuşeyri Risalesinde geçer:</p><p>Ebû Abdullah anlatıyor:</p><p></p><p>“Bir gün Cüneyd-i Bağdâdî’nin yanındaydım. Kendisine bir kadın gelerek, ‘Oğlumu kaybettim; benim için yüce Allah’a dua et de onu bana göndersin’ dedi.</p><p></p><p>Cüneyd kadına, ‘Sabret’ dedi.</p><p></p><p>Bir müddet geçti, kadın tekrar geldi, aynı isteğini tekrarladı.</p><p></p><p>Cüneyd yine, ‘Git, sabret’ dedi.</p><p></p><p>Aradan bir zaman geçti, kadın yeniden geldi, defalarca aynı isteğini tekrarladı.</p><p></p><p>Cüneyd kadına yine, ‘Sabret’ dedi. Kadın, ‘Sabrım tükendi, sabredecek gücüm kalmadı, benim için dua et’ dedi.</p><p></p><p>O zaman Cüneyd kadına, ‘Eğer durum dediğin gibi ise, git çocuğun sana dönecek’ dedi. Kadın evine gitti, bir müddet sonra çocuğuna kavuştu. Kadın tekrar gelip Cüneyd’e teşekkür etti. Oradakiler Cüneyd’e, ‘Onun geleceğini nasıl bildiniz?’ diye sordular.</p><p></p><p>Cüneyd şöyle dedi: Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: ‘Onların taptığı putlar mı hayırlı, yoksa darda kalana kendisine yalvardığında karşılık verip başındaki sıkıntıyı gideren Allah mı?’(Neml 27/62.)</p><p>Bundan anladım ki, kadın dardadır ve duasının kabul zamanıdır.”</p><p></p><p>İnşaAllah sende sabret, sabret, dayan mücadele et. İşci arayan çok, bir el sanatın olsun istersen ne olursa yetiştirilmek üzere çırak arayan çok ara çal kapıları. Şeytan seni ümitsizliğe düşürmenin derdinde, yeri gelir seni öyle yapar ki derdini sıkıntını öyle gözünde büyütür ki hâşâ Allahın yardımından rahmetinden daha büyük görür hale gelirsin o yüzden Allahtan ümit kesmek şirktir denir. Allahtan ümit kesme asla, onun rahmetini yardımını sıkıntından büyük gör büyük bil ki öyledir bil hakkın. Allah istedikten sonra göz açıp kapanıncaya kadar bakarsım düzelir her şey. Allahtan namaz ile yardım istemeye dua etmeye devam et karşılık bulacaksın Allahın izniyle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ÖmerZ, post: 111026, member: 15242"] Eyvallah kardeşim doğru söylüyorsun, seni bilip tanıyıp görüp halini bilenleri de Allah senin ile imtihan ediyor belki bilemezsin ama çözüm canına kıymak veya intihar etmek mi peki? Sınanmadığımız imtihan hakkında burada konuşmak çok kolay evet. Hepimizin sıkıntılı zor mali açıdan çok dar zamanları oldu. Ama sabretmekten mücadele etmekten başka çaremiz yok kardeşim. Ne yaşarsan yaşa ne kadar zor durumda olursan ol yine sana sabret derim. Kul Rabbine kendisini huzurlu mutlu iyi olduğu zamanlarda ibadetlerini emir ve yasaklarını yerine getirerek tanıtırsa sıkıntıya düştüğünde Rabbi ona yardımıyla yakın olur. Rabbim dünya arkadaşları değil âhiret arkadaşları nasip etsin bizlere. Onlar o arkadaşlardır ki arkadaşı bir sıkıntıya dara düştüğünde o demeden derdini anlar elinden geleni yapar böyle dostlar biriktirelim az olsun dostumuz ama öz olsun. Dua etmeye, sabretmeye, mücadele etmeye devam et kardeşim. ”Kabul edilmeye en yakın dua, hal ile yapılan duadır.” Hal ile dua, kulun darda kalıp duadan başka bir çıkar yolunun bulunmamasıdır. Kuşeyri Risalesinde geçer: Ebû Abdullah anlatıyor: “Bir gün Cüneyd-i Bağdâdî’nin yanındaydım. Kendisine bir kadın gelerek, ‘Oğlumu kaybettim; benim için yüce Allah’a dua et de onu bana göndersin’ dedi. Cüneyd kadına, ‘Sabret’ dedi. Bir müddet geçti, kadın tekrar geldi, aynı isteğini tekrarladı. Cüneyd yine, ‘Git, sabret’ dedi. Aradan bir zaman geçti, kadın yeniden geldi, defalarca aynı isteğini tekrarladı. Cüneyd kadına yine, ‘Sabret’ dedi. Kadın, ‘Sabrım tükendi, sabredecek gücüm kalmadı, benim için dua et’ dedi. O zaman Cüneyd kadına, ‘Eğer durum dediğin gibi ise, git çocuğun sana dönecek’ dedi. Kadın evine gitti, bir müddet sonra çocuğuna kavuştu. Kadın tekrar gelip Cüneyd’e teşekkür etti. Oradakiler Cüneyd’e, ‘Onun geleceğini nasıl bildiniz?’ diye sordular. Cüneyd şöyle dedi: Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: ‘Onların taptığı putlar mı hayırlı, yoksa darda kalana kendisine yalvardığında karşılık verip başındaki sıkıntıyı gideren Allah mı?’(Neml 27/62.) Bundan anladım ki, kadın dardadır ve duasının kabul zamanıdır.” İnşaAllah sende sabret, sabret, dayan mücadele et. İşci arayan çok, bir el sanatın olsun istersen ne olursa yetiştirilmek üzere çırak arayan çok ara çal kapıları. Şeytan seni ümitsizliğe düşürmenin derdinde, yeri gelir seni öyle yapar ki derdini sıkıntını öyle gözünde büyütür ki hâşâ Allahın yardımından rahmetinden daha büyük görür hale gelirsin o yüzden Allahtan ümit kesmek şirktir denir. Allahtan ümit kesme asla, onun rahmetini yardımını sıkıntından büyük gör büyük bil ki öyledir bil hakkın. Allah istedikten sonra göz açıp kapanıncaya kadar bakarsım düzelir her şey. Allahtan namaz ile yardım istemeye dua etmeye devam et karşılık bulacaksın Allahın izniyle. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
İntihar etmeyi düşünüyorum.
Alt