İnternet kullanıcılarına önemli uyarı

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,107
Tepkime puanı
81
Sosyal medya sitelerinde ‘şok şok’ veya ‘şok eden video’ gibi bir mesaj görürseniz ya da e-postanıza gelirse sakın tıklamayın…

Antivirüs yazılım firması Eset, sosyalmedyakullancılarını istismarlara karşı uyardı. Web sayfalarının içeriğinde yer alan kimi linklere dikkat edilmesini öneren firma, “Sosyal medyada gördüğünüz ya da e-postanıza gelen ‘şok şok’ ya da ‘şok eden video’ gibi bağlantılara tıklamaktan kaçının. Bilmediğiniz sitelere yönlendiren bağlantılara tıklamayın” ikazında bulundu.

Eset, Japonya’da meydana gelen depremin sosyal mühendislik kandırmacası olarak sanal dünyada kullanıldığını belirledi. Firma, siber suçluların Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu yaptığını vurguladı.

Optimizasyon internetten yapılan arama sonuçlarının manipülasyonu olarak tanımlanıyor. İndeks zehirlemesi de denilen bu tehditte kullanıcılar zararlı ya da sahte web sitelerine yönelendirilerek aldatılıyor.

Eset uzmanları, zararlı yazılımlardan korunmak için şu tavsiyelerde bulunuyor:
“Sosyal medyada gördüğünüz ya da e-postanıza gelen ‘şok şok’ ya da ‘şok eden video’ gibi bağlantılara tıklamaktan kaçının. Güvenilmeyen haber sitelerinde dolaşmayın. Bilmediğiniz sitelere yönlendiren bağlantılara tıklamayın. Bilinmeyen yardım vakıflarına ve fonlara asla para göndermeyin. Güncel bir antivirüs yazılımı kullanın.”

Öte yandan Eset’in zararlı yazılım toplama sistemi Threatsense.net tarafından derlenen istatistiksel verilere göre INF/Autorun virüsleri, yüzde 5,79 ile şubat ayında olduğu gibi mart ayında da en yaygın tehdit olarak başı çekiyor. INF/Autorun, genellikle USB belleklerde bulunan ve otomatik olarak çalıştırılması gereken dosyalarda yer alan zararlı yazılımları ifade ediyor.

En yaygın tehditler arasında ikinci sırada yer alan Win32/Conficker ise (yüzde 4,29) Windows işletim sisteminde bulunan kimi açıkları istismar ederek sistemlere bulaşan bir solucan türü. Üçüncü sıradaki Win32/PSW.Online Games ise özellikle çevrimiçi oyuncuları hedefleyen ve oltalama amacı ile kullanılan bir truva atı türevi.
(Alıntı)
 
Üst Alt