İnsanları yargılamaya kalkarsanız çok şey kaybedersiniz. Maddi dünyaya ait göze batan bir çöp yüzünden koca bir okyanusu görmezden gelmek Sizce ne kadar doğru?
Herkes herşeyi bildiğini düşünüyor. Kimse kimseyi dinlemiyor.
Ama hiç kimse hiçbir şey bilmediğini bilecek kadar bilgili değil. Bilmediğini kabül etmek çok şeyi bildim sanmaktan daha faydalidir..bilmediğini bilen ilim icin hep bir arayisa girip kendini bulandir!!
Dinlemekte konuşabilmek kadar bir meziyettir. Dinlemek ve susmakta konuşmak kadar derin bir bilgiyi tecrübeyi ve görgüyü gerektirir.
Çok kimseyle konuşmadım çok kimselerinde paylaşacak bir şeyleri yoktu...
Aynı yoksunluğu tavırlarında gözlerinde ve yüreklerinde de gordugum icin yanlizligi ve kitaplari sectim..
Bir şeyi farkettim bugün kimseler kimseleri dinlemiyor aslında. Dinliyor görünselerde dinlemiyorlar aslında.
Bakiyorlar ama hiç bir şey görmüyorlar aslında!
gönülden Onu dinlemedikten sonra gönülden görüp kanıksamadıktan sonra olan şey sadece kulakta bitiyor..
O yuzden hic kimse hic kimseyi duyamiyor artik...hy..
İnsanları yargılamak en kolay şeydir. İnsanları acimasizca yargıladigimizda onlari KAYBEDERIZ...
Ama sevmediğiniz yönleri ile onları anlamaya çalışmak onların içine girmeye çalışarak kendinize ve dünyaya onların gözünden bakmak sizi hiç ummadığınız kadar genişletir ve manevi ufkunuzu yükseltir!
Bir doğru yada bir yanlış aramadan olanı olduğu gibi anlamaya çalışmak!
insanlarda bir eksik arayan hata arayan gözlerle bakarsanız mutlaka birden fazla kusur bulursunuz..
Lakin hepimiz birbirimizin iyi ve güzel yönlerine olumlu bulduğumuz yanlarına odaklanır ve o nokta üstünden köprüler kurmaya çalışırsak bu bakış açısı bizlere sonsuzluklar içindeki ruhsal ve manevi gelişimimizi hiç olmadığı kadar hızlandıracak bir sürecin kapılarını aralayacaktır.
Keşke diyorum insanlar fiziksel gözleri ile değil bir de Gönül gözleri ile görüp esyanin aslini görebilselerdi..
kalble gönülle'' sarıp sarmalayabilirsek gönlün geçtiği kalbin ulaşabildiği noktalara aklı hareket ettirmek ve yürütmek mümkün hale gelirdi oysa....
Alinti.